Магребска усмивка с пикантен кус-кус, в приятна градинка, направена с вкус !

• 41 313
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
Магребките, как сте?  bouquet

Минааааааа, нищо де, ще почакаме.  Hug

Дала, закъсала си го ти в мирно време дето му казват. newsm78 Ни да откажеш, ни да се съгласиш.  no

Фаима, интересно е това с гробищата.  Peace Днес по CNN даваха по товята част - модата, ама за Близкия Изток. Една ливанка показаха какви уникати чанти прави, имаше такива с щампа на Умкалсум дори. Купували ги и холивудски зведзди. И кралицата на Йордания Раниа. На мен по-интересно ми беше, че в правенето е ангажирала бивши затворнички, пък моя мъж ми се сме е вика А откъде мислиш се научи най-добрия ми приятел в Сирия да шие и бродира?  Mr. Green

Близначкова, къде се изгуби?  Hug

Белбей,
голям хитруша е Тамирчо.  Hug Ние все още само стоим, не смее да пристъпи.  Joy

# 181
  • Egypt
Амал, да ти кажа аз си мислех преди, че тук ще свърши моята кариера  Laughing, че няма място за фантазии, след като всички ходят с една и съща дълга роба, но се оказа, че изобщо не е така. Като поразгледах отблизо абаите видях, че има и доста сложно конструирани, и с разни мотиви, апликации и т.н. Сега плета на комшийката една жилетка, правя я хем да е удобна да се носи с хиджаб, хем да я модерна, та ще я видим след няколко дни как ще се получи.
Тук ме удиви в местното магазинче за кинкалерия какви неща има- 20 вида дантели, във всички цветове, а те ми бяха голям проблем в Бг, какви ли не специални поръчки правех. Има и всички видове мънисти и пайети, ум да ти зайде.

# 182
Като поразгледах отблизо абаите видях, че има и доста сложно конструирани, и с разни мотиви, апликации и т.н. Сега плета на комшийката една жилетка, правя я хем да е удобна да се носи с хиджаб, хем да я модерна, та ще я видим след няколко дни как ще се получи.
Тук ме удиви в местното магазинче за кинкалерия какви неща има- 20 вида дантели, във всички цветове, а те ми бяха голям проблем в Бг, какви ли не специални поръчки правех. Има и всички видове мънисти и пайети, ум да ти зайде.

Ооо, да, даваха и в Дубай какви прелестни абаи имаше, цяло състояние направо. Дето не можеш да ги олбечеш ако живота ти не отговаря на определен стандарт.  Mr. Green Сигурно ще стане чудна жилетката, да я покажеш после.  Peace Наистина за аксесоарите си права, има ги в изобилие. На мен много ми харесаха и тия за пердетата  Mr. Green в Сук ал Хамидия щото съм пристрастна към пердета. Невероятно изобилие.  Hug
А за Марселинкова даваха за една маслобойна за зехтин Органик в Тунис. Много търсена стока и произвеждана по стара рецепта.

# 183
момичета-мерси огромно за съпричастността ви...както винаги-като си излея тук мъката и ми олекне
наистина не зная как да постъпя
днес е видях-ми...то не знам какво да кажа.Френски не разбира добре,стои ,свита-като мишка
с шала на главата-гък не казва!разбрах че нейните родители не знаят за състоянието и
Проблема е че и да склоня да е пиша в моята здравна карта-едва ли ще приеме френската система..тя дефякто на мен не ми е никаква!Доколкото знам може да пишеш роднина,дете,мъжа дори с когото живееш....ама аз това момиче как да го обясня-защо ще искам да го обгрижвам..да му осиновявам детето после  ли?!Просто-купища въпроси ще излезат...
Най-голямото шоу е,че Другаря заяви, че той ще е пише върху неговата осигуровка.Да му е честита новата булка и дете  bouquet
Наистина вече нищо не разбирам-и не искам и да разбирам.Много е лесно да си е пише бйдещият и мъж върху своята осигуравка,ама тъй като той не е социално слаб,като нас-се налага да доплаша за разните му там прегледи и изследвания.той досега е работил-и то на добри пари....А ние -от трима -само Другаря работи,затуй сме с пълно покритие на осигуровката.
много се обяснявам ....ама не ги разбирам..Бога ми!не ги разбирам.....
Само едно проумявам-арабката си е арабка,дори и да е нагазила лука!виж-ако беше друга..мама мия-с парцалите щяха да е изядат и на кучетаат да е хвърлят-безсрамницата  таква!То-такова им е възпитанието-упадъчно,европейско...ама като си покриеш косата и седиш кротко -Хрисим и Примерен си-всичко е наред-даже си и праведен!...и,както каза Свекърва ми-Човешко е да се прегреши Sick-а както бих добавила аз-щом има друг да плати,всичко е в реда на нормалното!

# 184
  • Varna
Добре бе Далче, там нямат ли всички социални осигуравки ами само социално слабите newsm78
И ко, сега понеже оня другар печели повече и трябва да доплаща му се свиди да плаща за жената която ще му роди дете, плюс това тя ще е законна съпруга??? Божеййй, аз ли съм толкова проста и не разбирам newsm78 шЪ мЪ прУщаваш, че взимам отношение по тоя въпрос, ама направо ми сЪ уплаши очото като четох. Голям шмекер, голямо нЯщу тоз вашия човек. Да се натресе на социални слаби това не ми го побира акъла. Голям егоизъм.
МомЪтЪ деЙ е тръгнала да учи у Францата като не знае език бе? Или тя там щеше да го учи?

# 185
Далка,нищо не ме учудва арабска му работа,от девет кладенеца вода ще донесат през иглено ухо ще те промушат ама себеси няма да прецакат.
А аз казах ли ви,че на мойто хабиби в тях е лудница до небето.Нали мама и тате мен не ме искат,че съм била разведена с дете,не съм мюсюлманка и сега обаче сестрата на хабибито се развежда.Всички са се луднали яко.Много ми е гадно,защото сестра му е супер свестен човек обаче пък нека е урок на свекитата да не съдят много,че не се знае какво ще стане.Но както казах кофти ми е,че лоши неща се случват на готини хора,а и хабиби много се е напудрил и се движи като буреносен облак. Tired

# 186
  • Varna
ЛИНКА Hug
Много жалко, че на свестен човек като сестра му се случва това. Много, много жалко Sad
А, твоя ако ще да ходи и като няколко буреносни облаци, ще си го изживее това. Той не знае във душата на сестра му какво е сега. Сега трябва да е до нея и да и дава кураж.

# 187
  • по пътеката
далке, тази май е от набедените стажиерки! ама си е пратена по предназна4ение да знаеш, така най-лесно се премята системата, пък и зестрата й е ясна ,бебето ,4е да няма мърдане  девер ти! лошо ти се пише,щом е такава хрисимо-лицемерна, не знам ка ще си допаднете вие двете! за мене ми нелоги4но да си я слага другар4ето ти- като негова жена  ли ? девеърт е крайно време да си е отговорен за действията си! брат му няма да го носи както ние носим моя девер, пък той си купува армани и верса4е дрехи ! както съм набрала на лекетата-девери, ей може да ми гръмне бушона!и при мене  е толквоа,4е и по лошо положението на тема деверски неволи!

# 188
И тук да попитам за любими мъжки мюсюлмански имена.
Сайтове съм гледала всякакви.Моля за вашето лично мнение. Praynig
Много благодаря!  bouquet

П.П.Извинявам се ако ви се натрапвам.

# 189
  • Egypt
seika, моите фаворити са Ясин (на бг може за Ясен да мине  Wink ), Амр (обаче е характерно за Египет предимно) и Закария.
Далка, мисля, мисля за твоя случай, и просто не знам какво бих направила в такава ситуация, ами то си е все едно да живееш сред вълци, най- близките ти да не ти мислят доброто. Според мене не си трови нервите, ами игнорирай някак ситуацията, нали знаеш, нервните клетки никога не се възстановяват, веднъж умрели. Ясно, че мъж ти иска да помогне всякак на брат си, ама брата по- важен ли е от тебе и детето? Ох, и тоя вид свети води ненапити, като бъдещата снаха, са най- опасни  ooooh!

# 190
  • София
seika, моите фаворити са Ясин (на бг може за Ясен да мине  Wink ), Амр (обаче е характерно за Египет предимно) и Закария.
Далка, мисля, мисля за твоя случай, и просто не знам какво бих направила в такава ситуация, ами то си е все едно да живееш сред вълци, най- близките ти да не ти мислят доброто. Според мене не си трови нервите, ами игнорирай някак ситуацията, нали знаеш, нервните клетки никога не се възстановяват, веднъж умрели. Ясно, че мъж ти иска да помогне всякак на брат си, ама брата по- важен ли е от тебе и детето? Ох, и тоя вид свети води ненапити, като бъдещата снаха, са най- опасни  ooooh!

Вижте ся, то има хора дето от ентусиазъм в началото се палят много и казват това ще направя онова ще направя, пък после съжаляват.

Те сега там сигурно си имат някакви родови традиции или обичаи и ние изглежда май не ги схващаме много та затова не съм сигурен дали имам право да се изказвам по въпроса.

Аз нямам брат или сестра ама имам достатъчно братовчеди. И като ми се каже "Няма как, рода сме ще помагаш" направо им затварям телефона. Помагам когато имам и когато мога.

# 191
  • Varna
ДЕДЕ Hug
Ама аз като гледам Далчето едва ли има и едва ли може. Социално слабата да помага на този който не е социално слаб. Нали мъжете са за това да подкрепят жените си. Как тъй нейния Другар ще иска жена му да помага на човек който има пари, пък бил той и брат му. Ч е то голям срам и резил ми се види тая работа newsm78 Ти на това ако му казваш родова традицияяяя newsm78 Оня чиляк като иска жена, трябва да има възможност да си се грижи за нея. Още повече тя и студентка и не бачка. Нещо много нефелнУ ми се чини. Какъв мъж е той да иска жената на брат му да носи на гърба си собствената му жена Shocked Традициите май нещо са се променили ми се струва newsm78

# 192
  • София
Делта разбирам аз ситуацията ама пак ти казвам трудно е да разбереш хора с други разбирания. Лошото е че тя Дала ще го отнесе но според мен сега е момента да реже, щото един път подаде ли си пръста после става лошо.

Навремето така да не казвам кой точно близък роднина беше решил, че ще ме учи как да живея и ще ми командва семейството. Беше тотален тормоз и контрол, докато не ми кипнаха нервите на втората седмица изгоних го от дома ми и му забраних да ни посещава без да съм го поканил (не жена ми ами аз докато не го поканя). После се сърдихме там 2 или 3 години ама пък поне и тогава и сега семейството ми е това, което аз и жена ми сме направили.

# 193
  • Varna
Пич си Хаджи!!! newsm10

# 194
  • София

Напротив нормален мъж съм си. Аз съм женен за жена ми, а не за майката на този, сестрата на онзи, че да си позволяват лукса да идват в собствения ми дом и да ми дават акъли, които не съм им искал.

Ма ти представяш ли си бе. Зайчето бременно (божеее много сладка ми беше тогава) и аз как само ме погледне (а тя има едни голями очи ) и ми каже примерно яде ми се еди си какво и хуквах. И ще ми застане на пътя някой и ще ми каже не може щото аз съм ви разпределила на ден по колко ще харчите и днес сте си изхарчили лимита (ама това са си моите пари дето аз съм си ги изкарал). Е като ще ми свърши лимита на възпитанието ела да видиш как на бърза ръка преразпределих и бюджет и взаимоотношения и всичко.

Общи условия

Активация на акаунт