Предстои ми лапароскопия - тема 5

• 145 872
  • 1 158
  •   1
Отговори
# 1 065
благодаря ти месечинке,и аз съм много голяма пъзла Embarassed,дано всичко да мине добре и да пиша  и аз после тук да давам кураж на другите,че не е страшно Crazy

# 1 066
Ще пишеш още утре вечер тук, не се притеснявай. Всичко ще е наред. И ще успокояваш още много други момичета.  Peace

# 1 067
момичета ето,че мина и моята лапароскопия,беше във вторник следобед в 5 часа,и вчера наобяд  ме изписаха,наи-важното резултата е добър,тръбите са ми добре,и всичко останало е добре,имала съм леки сраствания които са отстранили по време на операцията,и така днес съм си в къщи и почивам,болка нямам,но малко трудно ставам и сядам,и сега да попитам пак-колко време е нормално да кървя,док. ми каза ако стане много обилно кървенето тогава да отида незабавно,но не ми каза колко време е нормално да ми кърви.и още нещо-имам 3 разреза ,един на пъпа,и два от двата края,имам лепенки сложени там,още не съм ги махнала,днес мисля да се къпя и да ги махам,док ми каза още вчера че може да се изкъпя,и да махна лепенките,и само след това да държа мястото сухо.Притеснява ме само,че този на пъпа през лепенката се вижда малко кръв.Кажете при вас как беше,... newsm78

# 1 068
Ако не са ти махнати шевовете,не махай лепенките,шевовете не трябва да се мокрят!!!
Купи си водоустойчиви лепенки за лапароскопия,те са по-големи и са по около 50 ст.

# 1 069
  • София
И на мен ми казаха да не ги мокря докато не махнат конците.
Но си се къпах с лепенките, само да не се кисна във вана например.

# 1 070
ами на мен ми казаха ,че моите шевове щели да паднат сами,такива били,ох незнам сега какво да правя,да ги сменя ли със водоустойчиви  и  тогава да се капя,незнам,притесня ме това че се вижда малко кръв на лепенката.

# 1 071
Много се вживяваш,защо си се ошашкала .Има такива конци,но няма да ти стане нищо,ако се къпеш с лепенки,докато сами паднат.Обади се на лекаря си,щом имаш съмнения.
Нормално е да имаш коричка от съсирек.Вкарваш се във филми.

# 1 072
питам и тук
Сигурно за стотен път ще питам. И сигурно ще кажете - що не питаш лекара си   Embarassed
Но ми се иска да отложа срещата с него поне за сега.
Евентуално през март-април ще получа заповедта си.
Но преди това трябва да ми махнат тръбите с лапароскопия.
Нека който е минал по този пък да ми каже колко цикъла след лапарото трябва да чакам. За да мога да планирам операцията си

# 1 073
  • София
Ами лекаря си трябва да питаш  Mr. Green
Някои лекари започват опит веднага след лапароскопия, други казват да се изчака от 3 до 6 месеца.

# 1 074
бамбарадамбара даааа
точно така - права си  Embarassed
Но моят доктор м иказа да му звънна за планираме операцията след като ми се обадят от фонда.
А някой мои познати ми казват да чакам 6 месеца  Sad
май ще взема да ида до доктора  ooooh!

# 1 075
Май ще е най-правилно.Остави приказки на познати ,още по-малко на непознати съфорумки.
Този,който най-добре знае положението ти,е твоят лекар.Имай предвид,че при лапарото ще има възможност да се огледа всички в корема ти.Така че не разчитай на нас! Stop

# 1 076
  • Варна
Аз махнах лепенките и се къпах спокойно 4 дни след лапарото. Бях решила да карам с водоустойчиви, докато ми махнат конците, но се оказа, че те залепват така зверски, че имах чувството, че ще си смъкна кожата, докато ги отлепя ooooh! Само подсушавах добре след къпане.

# 1 077
Видя ли Виви, че всичко мина добре и се е оказало, че нямаш почти никакви проблеми, освен малки сраствания. Относно лепенките и аз бях с водоустойчиви, но не ги махнах докато не ми махнаха конците. И на мен на едната ми се виждаше кръв, но според мен е нормално. Къпех се със слушалката на душа, като избягвах участъците, в които може да се отече вода към лепенките. Там се минавах с мокри кърпички. Чувала съм, че ако се намокрят по-трудно заздравяват, а и ме предупредиха до махането на конците, намокря ли лепенките, веднага да ги сменям. Според мен по-добре изчакай с къпането на тези участъци.  Hug

# 1 078
  • Варна
Водоустойчивите няма опасност да пропуснат. И на мен ми се струваше, че не са добре залепнали и може да влезе вода, но като се опитах да ги махна... леле мале. С тях можеш да се къпеш съвсем спокойно, но по-добре ги махай след баня, защото май от топлата вода лепилото залепва много здраво, то и с обикновените е така.
Ама бели кахъри са това, най-важен е резултатът Simple Smile

# 1 079
 Hugблагодаря ви момичета, Hug,така е най-важен е резултата ,но съм такава бъзла,преди операцията даже  ревах малко,сега пък  тези лепенки,само  като видя кръвта на едната и ми става едно ooooh!Сега за самата процедура ще кажа ,че не е страшна,никак даже. Peaceсега раничките ме притесняват ,но после и това ще мине...  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт