Предстои ми лапароскопия - тема 5

• 145 874
  • 1 158
  •   1
Отговори
# 1 095
аз се изкъпах на 3-тия ден,като двете ранички отстрани нищо им няма,но тази на пъпа ми се възпали,незнам дали от водата или от нещо друго,само тази се възпали Confused,изписаха ми антибиотик и сега вече минава,но ми казаха докато не зарасне напълно да не го мокря.Моите са със конци които сами падат.

# 1 096
Мили дами, ако имате впечатления можете ли да споделите мнения за д-р  Алън Начев от Майчин дом? Предварително ви благодаря! Високо ценя всичко написано тук.

# 1 097
Мили дами, ако имате впечатления можете ли да споделите мнения за д-р  Алън Начев от Майчин дом? Предварително ви благодаря! Високо ценя всичко написано тук.
Бях се заканила да не пиша повече в темата,но сайта ми я обновява ,а и видях мнението ти в друга тема.
Виждам,че тук продължава да се дискутира шева на пъпа на потребителка,която явно още изживява драмата.
За кога е насрочена операцията ти?
Не познавам д-р Начев,но съм оперирана в Майчин дом.Ако желеаеш,пиши ми по-подробно на ЛС,може и да съм от полза PeaceНе се притеснявай,всичко минава бързо и леко!Ако ти е първа интервенция с упойка,е нормално да се притесняваш,но не е толкова страшно,колкото звучи!
Терапията е определено по-гадната част от лечението.

# 1 098
  • София
Явно си доста притеснена. Не трябва. Операцията минава бързо и леко, страхът е голям само. Възстановяваш се бързо. Simple Smile Не се тревожи. Аз имам по специално отношение за Майчин дом, но решението си е твое. Който и лекар да избереш, успех. Simple Smile

# 1 099
Момичета, искам да попитам тези, които са минали вече през оператиВНА лапароскопия има ли значение дали сте в цикъл? В смисъл доктора искал ли е да е около 4-5-ти ден от цикъла операцията ви? Миналият месец трябваше да ме оперират, но ме тръшна грип и я отложихме. Док ми каза като се пооправя да се обадя, но ми се наложи да пътувам спешно. Като се върнах му се обадих, но ми каза като ми дойде сега да му звънна и на 4-тия или 5-тия ден ще ме оперира. Ако не ми е свършил цикъла? Не стига, че ме е страх (колкото и драматично да звучи- умирам си от страх), ами и това ме притеснява..

# 1 100
Интересно...Питай най-добре него.Зависи от проблема ти вероятно.Ако се проверява проходимост на тръбите може и да не е много удачно.
Няма причина да се страхуваш,повярвай ми.Всичко зависи от нагласата ти,така че се успокой!
Нито ще виждаш какво ти правят,нито ще чуваш.Приспиват те и толкова!
Няма да усещаш болка като се събудиш.Все едно си заспала дълбоко.
Питай лекаря си,той знае най-добре какво има предвид.

# 1 101
  • София
Аз знам, че не трябва да си в цикъл. Лично при мен, за лапароскопия за отстраняване на ендометриозна киста, нямаше значение в кой ден от цикъла съм. Но все пак лекарят ти знае най - добре.

# 1 102
На мен хирурзите при моята оперативна лапароскопия ми казаха изрично, че не могат да направят изследването за проходимост на тръбите при наличие на кървене. Обяснението беше, че ако има каквото и да е кървене при самото изследване кръвта можела да се върне в тръбите и да се предизвика ендометриоза. Нещо такова ми обясниха. Бяха категорични двама хирурзи в клиниката запитани по различно време, че има ли кървене не трябва да се изследва лапароскопски проходимостта.  Peace Аз исках да си изследвам проходимостта като екстра, иначе за кистата, която ми махнаха, кървенето не е проблем. 

# 1 103
Благодаря ви за отговорите! На мен ми правиха ЦС за проходимост на тръбите- оказаха се напълно проходими. Във всички случаи обаче пак ще звънна да попитам..  newsm78

# 1 104
В клиниката, в която си правих лапароскопията ми казаха, че най-сигурното изследване за проверка проходимостта на тръбите е именно лапароскопията. Те затова и не практикуват цветна снимка, казаха, че не било сигурен метод, защото тръбите може ли да направят спазъм, да не пропуснат и други такива работи. А и като установят при самата диагностична интервенция хидросалпингс или друго увреждане на тръбата казаха, че веднага преминават в оперативна лапароскопия и при предварително дадено желание от пациентката отстраняват тръбата. Аз ако съм на твое място след като така и така ще си правиш лапароскопия не е излишно да ти видят тръбите. Пожелавам ти успех.  bouquet

# 1 105
В клиниката, в която си правих лапароскопията ми казаха, че най-сигурното изследване за проверка проходимостта на тръбите е именно лапароскопията. Те затова и не практикуват цветна снимка, казаха, че не било сигурен метод, защото тръбите може ли да направят спазъм, да не пропуснат и други такива работи. А и като установят при самата диагностична интервенция хидросалпингс или друго увреждане на тръбата казаха, че веднага преминават в оперативна лапароскопия и при предварително дадено желание от пациентката отстраняват тръбата. Аз ако съм на твое място след като така и така ще си правиш лапароскопия не е излишно да ти видят тръбите. Пожелавам ти успех.  bouquet
Абсолютно!Така или иначе ще ти правят лапаро,аз бих искала,а и е нормално да ти направят тест.Аз имах и снимка от теста при лапарото-не,че нещо разбирам...

# 1 106
Аз ще се включа само за да споделя за моето лапаро. Миналата година по това време беше.
За лепенките по-точно - ползвах такива за бебешко пъпче май бяха - около 1 лев някъде струваха си спомням . Махнаха ми "шевовете" седмица след като ме изписаха. През това време сменях лепенките 2-3 пъти. Не сметнах че е нужно да ги сменям всеки ден а и лекарката ми каза , че не е нужно. Нямала съм кръв ...все пак нали затова е безкръвна операция... vivi_v каква кръв си виждала , че си се здухвала при гледката ?   newsm78

# 1 107
 Здравейте, момичета! Предстои ми лапароскопия и надупчване на яйчниците в болница Вита. Интересува ме те предоставят ли запис от операцията, забравих да попитам за това  Blush

# 1 108
  • София
Разпитала ли си подробно за това "надупчване" - фенестрация. Много лекари не я препоръчват. По какъв повод ще ти я правят?

# 1 109
На мен ми правиха тази процедура .Защо да не я препоръчват? Това е нацепване и причината най - често е дебела обвивка / или  туника както й казват по медицински/ на яйчниците и това често причинява образуване на кисти  . Аз не съм имала проблеми.Вече 1 година съм си идеална.Ако можеш да обясниш защо не препоръчват процедурата бих била благодарна  Hug

Цитат
Здравейте, момичета! Предстои ми лапароскопия и надупчване на яйчниците в болница Вита. Интересува ме те предоставят ли запис от операцията, забравих да попитам за това 

Аз не бих искала да гледам подобно нещо. На мен ми предложиха ако искам диск - срещу 150 лв. ... hahaha Отговора сигурно предполагате какъв е бил...

Общи условия

Активация на акаунт