Отговори
# 510
Winnie, честито! Радвам се за вас, ще ви е много хубаво лятото Simple Smile
Аз се връщам от консултация и имам леко порицание, че съм наддала само половин кг за 1 месец...Иначе бебо е вече 1960г. Пуснаха ми направление за нови изследвания. Друго не се сещам  newsm78 Ааа, да - бебчо е седалищно. Дано се завърти скоро!
Криси ми се разболя и сега 3ти ден е с температура Sad Недоспиването ми се отразява доста зле...
Хубави и важни покупки обсъждате...май е време и аз да направя първата... Laughing

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 13:46 от EliMeli

# 511
здравейте и от мен
за нощницата - тя трябва да е памучна с ръкави и копчета отпред съгласна съм с другите мами
за коритото - аз ще си взема обикновено бебешко корито и отделно някаква поставка за бебето не ми се струва много добре да се къпе бебето на чешмата бях го чела някъде напред в темата на бебетата им е приятно да се почипкат малко особено като започнат да се сещат малко
за мазане - ще правя масажче със зехтин след банята
за количка- още не съм се спряла на нещо конкретно но ми харесаха едни модели на чиполино за около 250-300 лв задължително трябва да не е много тежка че после и бебето и багаж.... Thinking
одеалца и пелени - не съм си купувала още нищо но си изплетох една пелена и доста дрешки ще ви ти покажа някой път много се радвам и ми е приятно да ги правя

лек ден и от мен коремчета разходка и почивка това е съветът ми Hug

# 512
Привет момичета. wavey

Честит празник!!!
Искам да ви поздравя с една страхотна италианска песничка.
http://www.youtube.com/watch?v=zGYjlbSWm3g&feature=related

Пускам я на бебка от няколко дена и тя като я чуе започва да подскача в корема Crazy. Мислех си че танцува, ама като ви чета сега че обсъждате за хълцането... се замислих... да не би да се пробва да пее hahaha.

Ще ви преведа текста, но преди да го прочетете вижте песничката, че иначе звучи почти като любовно обяснение Mr. Green.

Пр: Нинна нанна, нинна о
    тази любов на кой да я дам
    ще я дам на теб докато живея
    на никой друг не бих я дала.

Ще я дам на твоята нежност
когато ти ми говориш,
на всяка целувка и ласка
която ти ми даряваш.
Ще я дам на твоите желания
когато ти ме притискаш,
ще я дам на всички твои сънища
които с мен ще споделиш.
   Пр: --//--
Ако искаш да си представиш
колко е голяма тази любов,
вдигни си очите към небето
и се приготви да летиш
и когато достигнеш до най далечната планета
това ще е лъчът на моята любов!
Сега знаеш колко те обичам!!!
   Пр: --//--
Сънувай ме любов моя, ще те лаская,
сънувай ме любов моя, ще те стопля,
и като в приказка
с една целувка ще те събудя.

Спи любов на моето легло
спи тук цялата нощ,
и ако нощта е студена
ме притискай по-силно.
А когато е зима, аз няма да разбера,
ще ми се стори вече пролет, като до теб се събудя.

Лек ден на всички от нас с Бианка.  Hug

# 513
Благодаря ти за песничката mama.radi  много е нежна! А ти къде се загуби нямаше те доста време във форума. Аз вчера бях на консултация ако може така да се каже, премериха ми кръвното - ниско както винаги, премериха ми килограмите +3 за един месец и до тук ги закръглих на +10 от началото и вече съм 57. Дадоха ми направление за кръв и урина и ми изписаха някакво лекарство за течението, което не мога да разчета било някакъв гел с апликатор дето се слага веднъж. И другото странно нещо е че ми казаха на 18-ти пак да отида за консултация и тогава ще ме гледат на видеозон и ще започне да тече 45 дни преди раждане. Хубаво ама сега като си го смятам така ми се пада термина на 4 -ти април, а не както до сега ме водеха на 7-ми. Странно, ама те си знаят.

# 514
Ехоо, ето ме и мен.
2 дни бях на гости при мама (нали съм сама сума ти време) да си ме гледа, ама нямам нет там, та сега жадно жадно чета какво съм изпуснала.
 За вибрирането на корема - вие сериозно ли говорите, че това е най-вероятно хълцане??  newsm62  Joy
Моя корем често се мърда така, ама супер бързо, като къртечница - как може това да е хълцане?  smile3532 Аз се чудех какво е и си викам, кви са тия бързи движения и се опитвах да си представя какво ли става вътре  smile3540  nuts
Два дена не я усещах, ама грам. За сметка на това, днес си наваксва от 7.00ч и не е спряла до момента.  Mr. Green
Тая нощница, голям проблем имам чувството, че ще ми дойде. Никога не съм виждала къде се продават такива. Ужас. Ама и трябва да е все пак малко от малко по-представителна - че цял живот ще ги гледам снимките от тогава - не искам да се гледам разрошена в чувал..
Бях на лекцията в МОЛ-а днеска - интересно беше. За пръв път посещавам такава сбирка и бях отворила големите очи, да попия всичко. И в петък определено съм в ЦУМ  smile3521
Мислили ли сте да изненадате нещо вашите мъже нещо за св. Валентин? Аз не го уважавам тоя празник много, ама ще взема там някакво нещо със сърце...
А какви мръснишки идеи ми се въртят в главата  Embarassed Само дето, мъжа ми не ме гледа грам по тоя начин и явно е, че сухия режим ще си продължи до края. "Страх го било; бебето го било уж гледало..." мрън-мрън... Яко ме дразни.

Целувки

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 18:04 от milli_vanilli

# 515
  • София
Привет и от мен!

milli_vanilli, на каква тема е лекцията в петък? може и аз да се появя Simple Smile

при нас пък е обратното, таткото дава зор, аз се спотайвам Simple Smile за Св. Валентин си мисля, че трябва да се отпразнува както си подобава, какво като сме бременни и малко по-тежки. Аз подозирам, че на мен ми замислят изнената...

поздрави,
С.

# 516
uroci po karmene

# 517
  • София
Боже, milli_vanilli, сигурна бях, че си ти.... ма голяма съм патица.... що не те питах.... Мдам... и аз сефте ходих на такава лекция, но пък... на мен май не ми беше много интересно... Нещо ми липсваше там... може би само частта с въпросите беше полезна.

Утре мисля да ида на лекцията във Вис Виталис на СУПЕРМАМА- да направя сравнение.

Иначе бях и на консултация. Бебка е 1.632гр. и си отговаря точно на седмиците. Имам снимка на цял бъбрек.... хихихи. Как да го разпозная не знам. Диването пак се е завряло в плацентата и личицето все не можем да го видим.

Целувки. Дано утре успея да ви изчета....

# 518
Milena,  мерси за инфото (за утре) - май и аз ще дойда. Че и за гимнастиката ми е интересно. Абе всичко ми е интересно  Crazy
А за днес - слаба физиономистка съм, а и последно време съм толкова отнесена (като влюбена, заспала и ударена по главата едновременно), че не мога да се позная. Спъвам се, изпускам, мотая се...Като флегма съм. А принципно съм много жива и определено не обичам моткането...И не чувам кой какво ми говори. А ме тормозят с някакви математики и графики в университета  #Cussing out  И не разбирам нищо и не мога да седна да уча ИЗОБЩО - то мислите ми не са с мен. И утре ми е тоя изпит и се очаква да си излезна...
Що ли ви занимавам с тия глупости и аз ..
 hahaha

# 519
milli_vanilli,
миличка, никакво излизане от изпита! Стой до последно...никога не знаеш...какво те очаква.
Може пък да пусне онези дето са седели до края на изпита...пък и до края може да мернеш нещичко от листа на някой колега...може пък да не те скъса заради тумбака....варианти 100. Стискам палци каквото и да стане. (добре че аз вече си минах по реда....представям си само какво е да си бременна студентка....изпити...лекции..... ooooh!) ама пък няма начин....

Хора...много се притеснявам за анни 2002... Sad Дано все пак всичко е наред и скоро да пише..... Praynig

Поздрави и целувки на всичкии!!! newsm51

# 520
И аз да ви кажа се тревожа за Анни2002.Дано всичко да е наред и ако има проблем той да е само с нета.И на днешния празник да се помолим всички да си гушкаме здрави бебета април,а някои май и по рано с тия планови секцио.
За всички по една свещичка да гори.

# 521
  • Варна
Вяра мисля,че това с ходенето до тоалетна и натиска долу ниско е от бебето. Аз бях така няколко дни, после ми мина после пак започна. Ходя през 15-20 мин по 2-3 капки. Явно си сменя позициите беба постоянно. Но скоро сигурно ще и стане тясно и ще се върти по малко.
За количките    може ли някой да даде съвет за колелата? Четох много дълга статия как да изберем количка, от която нищо не се разбра. Та се чудя дали е задължително да има 3 колелета за нашите "хубави" улици? Трябва ли да са с голям диаметър? Ако са 4 колелета, с голям диаметър ли е по-добре или с малък?
Много тръдно стана с избора на количка. Страшно много се обърках и колкото повече инфо чета в нета по-объркано ми става. Cry
Дайте съвет от опит, моля ви!
Галя, благодаря за педиатъра!  bouquet

# 522
  • София
За количките    може ли някой да даде съвет за колелата? Четох много дълга статия как да изберем количка, от която нищо не се разбра. Та се чудя дали е задължително да има 3 колелета за нашите "хубави" улици? Трябва ли да са с голям диаметър? Ако са 4 колелета, с голям диаметър ли е по-добре или с малък?
Хм, ако вземеш предвид дупките е хубаво с големи колелета (може и да не е триколка), щото вози по-мазно Mr. Green. Ако пък вземеш предвид, колко място заема в багажника (мамите с 2 и повече деца знаят каква цигания е като е затръгва на някъде , независимо за 2 или з 20 дни), е по-добре с малки гуми. С големите гуми пък е и по-тежка. Та истината е някъде по средата. Аз съм имала и с малки и с големи гуми за каките - разлика няма голяма, пък и бебе не ми се е будило примерно от друсвани, породено от дупка в асфалта. Сега ще заложа на малки гуми заради мястото при пътуване най-вече пък и около нас и в парковете асфалтирано що годе добре.
Мен много ме сърби тумбака, мажа по 3-4 пъти на ден, ама файда - йок. Кожата ми е като изпръхнала и зачервена на места, козметичката "ме успокои", че това били червени стрии мамка му.  Confused Ама здраве да е, ще ходя с цял бански, то и без това не можах да смъкна тумбака още от първото раждане.  Embarassed
Днес забихме 2 етажерки в спалнята и мисля да приключваме с ремонтите вече, че ми писна. Stop Много им се кефя, щото едната събира нещата на бебето (пампи, кърпи, козметика и други джиджавки), а другата дискове и т.н. И аз вече пикам по-често и ме боли костта. А ако това с пърхането е хълцане, то моята хълца с краката  Grinning Grinning Grinning, много високо го усещам бе.. чак под ребрата. Или аз съм надебеляла много (което е истина донякъде) или нещо не мога да се ориентирам с това бебе. На Плами и Цвети различавах крака, ръце и лакти и кое на кой е . Rolling Eyes Странна работа. Лека нощ от мен !  Peace

# 523
На Плами и Цвети различавах крака, ръце и лакти и кое на кой е . Rolling Eyes Странна работа. Лека нощ от мен !  Peace

Shocked  Сериозно ли?
Убии ме, аз грам идея си нямам какво ми става в корема и с какво ме удря; само знам, че е някаква канска борба вътре; страшна революция - с какво се бори толкова - умирам си да мога да разбера какви ги върши.
Мога единствено ЕВЕНТУАЛНО да предположа, че едно усещане е въртене.
Но всичко останало, убий ме - няма шанс.
Жалко де.

# 524
Относно усещането и различаването на части от тялото - аз снощи имах странна случка ,която хем ме уплаши ,хем после се смях  Mr. Green Значи излизам си аз от банята и се мотая напред -назад,сядам на дивана и гледам от едната страна корема ми го няма  Shocked Направо се беше изместил вдясно  Shocked Тъкмо бях извадила кремовете да се мажа по корема ,но като се видях така и се уплаших  Rolling Eyes След точно минутка видях ясно и отчетливо как всичко си дойде на мястото,след като напипах нещо - май беше ръка  Mr. Green Много смях,страшно се забавлявам на такива неща аз  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт