Първата година в яслите.Колко често боледуваха децата ви?

• 10 658
  • 104
  •   1
Отговори
Имам дъщеричка на 18 месеца,която смятам да пусна на градина.Да поясня-тук,където живея ясла и градина е в едно и е ужасно скъпо.Ако дъщеря ми боледува често няма да има смисъл,защото независимо от това аз ще трябва да плащам за дните,които отсъства и същевременно няма да мога да заработвам.Знам,че при всяко дете е индивидуално,но една средна статистика смятам,че ще ми е от полза.Децата на нейната възраст нямат изграден имунитет още и предполагам,че повече боледуват от тези в градината.Искам да знам колко често са боледували вашите през първата си година.Седмично,месечно,3 пъти през това време,5 пъти или не са? Rolling Eyes

# 1
и мен ме вълнува темата ще следя с интерес!

# 2
 Sad Много боледуваше. През две-три седмици. Пуснах я на 1 и 6 м през септември. От декември положението съвсем се влоши - изкарваше по седмица и пак болна. Накрая през март лежахме в болница с пневмония. Спрях я за около два месеца и после през лятото картинката не беше по-различна. През септември поставиха диагноза увеличена трета сливица. Дали заради това изкара такава ужасна година - не знам.
Племенникът ми също много боледуваше първата година. Децата на познатите, които ходят на ясли, също.
Обаче сега през тази втора година при повечето положението е по-добро, карат на крак по някоя хрема. Определено са по устойчиви на вируси. Децата, които пък не бяха ходили на ясли и тръгнаха направо на детска градина, също не обледуват особено, някои от тях пък въобще.
Твърдо съм против яслите такива, каквито са в България - и не само заради болестите. Да не се задълбочавам.
Не знам какво е положението при вас, но ако работата не е за изпускане, пробвай. Не е задължително да е болнава. Много зависи от условията в яслата, адаптацията, храненето, извеждането. Няма начин за знаеш, ако не пробваш. От друга страна пък можеш да опиташ да я пуснеш малко по-голяма, след навършени две.

# 3
  • Варна
На ясла я пуснах на две години. Първите три месеца боледуваше доста - може би пет разболявания, за които изпи 3 АБ/от сегашна гледна точка си давам сметка, че не са били нужни/. Издържаше в яслата по две-три седмици, вкъщи се оправяше за около седмица. Спрях я за лятото, наблегнах на закаляването. След това не сме имали сериозни разболявания, най-много някоя хрема и/или лека кашлица.

# 4
  • Варна
Само  ще споделя че досега пълна такса за ясла и градина на съм плащала , все сме отсъствали  дали заради болест  (кашлица , обрив ,  хрема и т.н.) или празнични дни . Така и с двете деца . Особено баткото  ми беше много болнав и зимата редовно го спирах по семейни причини по два месеца в къщи (тогава разрешаваха) .

# 5
Съвсем не звучи обнадеждаващо и за съжаление се потвърждава това,което ме опасява.Но нали със всичките болести,ангини,сливици и тн изграждат имунитет.Давам витамини ежедневно за деца под 3 години са.Дали те ще помогнат за изграждане на по-добър имунитет????? Rolling Eyes

# 6
 наблегнах на закаляването
[/quote]
Какво имаш впредвид моля да споделиш.Витамини ли и какви?

# 7
  • Варна
Мой те деца обичат и  ядът много плодове (Ябълки , Банани ,праскови и т.н.) допълнително им давам зимата и витамини . На сина ми му давах и имунната система - Бронховаксон до като стана на 8 г. и пак се разболяваше . Педиатъра ми вика потрай да стане на 7-8 г. и ще боледува по малко и беше права когато стана на 7-8 г . и тръгна на у-ще боледува по малко, един два пъти в годината .   

# 8
Пуснах го на ясла на година и половина.Много рядко боледуваше и то леки настинки.В момента е почти на 7 години и има много добър имунитет.Винаги съм го обличала леко,почти всеки ден е на открито,всеки ден през лятото на плаж.Яде много плодове,а и допълнително му давам витамини. Peace

# 9
*FLOWER* , въпросът не опира до витамини само, а до начин на отглеждане в яслата - в бг ясли са по много деца, стоят в силно затиплени помещения и не ги извеждат през зимата. Отделно там не ядат това, което даваме в къщи - плодове задължително преди и след обяд. Детето ми на 1 г и 6 м не беше близвало мекици, филии с течен шоколад и други такива. През цялата година давах имуностимулатори и не мидях особен ефект. Стресът също играе голяма роля и при него всичко е индивидуално - някои деца приемат промените в живота си по-леко. Напрежението и умората действат също имуносъсипващо. Ние определено сбъркахме с яслата - по 10 часа отделена от нас, затворена със сума ти сополиви деца.
По-добре хубаво проучи какви са условията във вашата ясла и прецени за себе си дали това е добре за детето. Болестите сами по себи си не трябва толкова да те плашат, въпреки че напълно те разбирам - отсъствията на ново работно място не се толелират.

# 10
*FLOWER* , въпросът не опира до витамини само, а до начин на отглеждане в яслата - в бг ясли са по много деца, стоят в силно затиплени помещения и не ги извеждат през зимата. Отделно там не ядат това, което даваме в къщи - плодове задължително преди и след обяд. Детето ми на 1 г и 6 м не беше близвало мекици, филии с течен шоколад и други такива. През цялата година давах имуностимулатори и не мидях особен ефект. Стресът също играе голяма роля и при него всичко е индивидуално - някои деца приемат промените в живота си по-леко. Напрежението и умората действат също имуносъсипващо. Ние определено сбъркахме с яслата - по 10 часа отделена от нас, затворена със сума ти сополиви деца.
По-добре хубаво проучи какви са условията във вашата ясла и прецени за себе си дали това е добре за детето. Болестите сами по себи си не трябва толкова да те плашат, въпреки че напълно те разбирам - отсъствията на ново работно място не се толелират.
Ами плодове и зеленчуци основно сутрин и вечер им дават(бях на оглед в понеделник),зърнена закуска и чай или мляко сутрин,паста или спагети болонезе или риба на обед.Хареса ми храната.Вадят ги всеки ден на двора без изкл.Оффффф...това тук аз не го разбирам-боси са им децата винаги,няма зима ,няма лято,или с пола ,но без чорапогащник ,а с чорапи при минусови темп. Shocked
Явно ще трябва и на това да обърна внимание-да ми я обличат,пък другите ако ще голи да ходят.

# 11
1 в месеца боледува,но не бих казала сериозно,само леки вирусчета

# 12
Моето дете като цяло боледува много малко - тръгна на ясла на 11 месеца, първата година е отсъствала по болест не повече от 5-6 пъти, като тогава най-често я спирах заради разстройство. Втората година мина с общо 4 боледувания, едно от които варицела. Имаше и други такива деца, така че не е задължително да се боледува често.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 15:27 от Ити

# 13
Дъщеря ми от 1 г 6 м - възраст е на ясла, после градина. В яслата боледуваше 2-3 пъти годишно и то шарките и сополи. Единият от синовете е от 3 седмици на ясла - до сега, да чукна на дърво, е здрав.  Peace

# 14
  • Бургас
В началото боледуваше страшно много.Една седмица в яслата, после 2-3 в къщи.
От миналата година, като стана на около 2 год. и половина някъде закрепи фронта и разреди значително боледуването.Сега се случва на 2-3 месеца и то не нещо сериозно.
Всичко си е до имунитет.Имам познати, чиито деца почти не са боледували в яслата, имам и такива, на които детето се разболява повече от моето, а си го гледаха в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт