Първата година в яслите.Колко често боледуваха децата ви?

• 10 664
  • 104
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз бих я дала още юни. Това е сезон с по-малко болести. По-малките деца по-лесно се адаптират.

# 31
  • Пловдив
Включвам се и аз.
Синът ми търгна на ясли на почти година и половина /без няколко дни/. Беше в края на март. Уж свършили вирусите, но през седмица беше болен. Уморих се и от антибиотици, и от стимуланти, та накрая минахме на хомеопатия и горе-долу мирясахме. Не знам дали е от хомеопатията, или просто си изгради имунитет, но като цяло боледуваше много /нали това е основното в темата/.
Друг е въпросът, че за всяко дете е различно. Имаше деца в яслата, които бяха на възрастта на моето дете, по-малки, а и по-големи, някои от които въобще не бяха боледували, други - като моят син, ту вкъщи, ту в яслата. Затова казвам, че е много индивидуално. Е, около мен много майки, които не бяха пуснали децата си на ясла, а ги гледаха вкъщи, висяха в аптеката по-често и от мен. Затова потвърждавам, че всяко дете е с различен имунитет от раждането, гради го по различен начин и с различна "скорост", така че не смятам като цяло, че яслата едва ли не ги поврежда. Кофтито е, че много майки пускат децата си със сополи и кашлици в яслата и се оправдават, че били на алергична основа. Признавам, моето дете също е било с лека хрема и е ходило на ясла, защото нямах избор, но сестрите и лелите ми признаха, че децата на лекари /имаше такива в групата/, били много по-сополиви и кашличави, си ги пускат. Кофти, но това е положението - който има възможност, да си гледа детето вкъщи, който не може, като мен, ще не ще ще опира до яслата.
Колкото до това, в кой сезон ще тръгне детето, е, не съм на мнение, че зимните месеци били неподходящи. При нас беше точно обратното, тръгнахме напролет, та се скъсахме от болести. През зимата - грип, през лятото - чревни истории. Не мислете обаче, че по пясъчниците микробите и бацилите са по-малко, отколкото в яслата. Там поне детето ми придоби навици, които колкото и да го учех аз, нямаше да успея, защото там са като стадо - гледат едно от друго и се научават. Като цяло съм доволна от яслата и смятам, че детето ми боледуваше, защото просто беше с по-слаб имунитет като цяло. Има и минуси, но това е навсякъде.

# 32
  • Варна
Всеки месец. В началото отиде за 3 дни и на 4-тия беше с Т. Стоя 10 дни в къщи. След това още веднъж, който не беше фрапиращ и тръгна на ясла на 3-тия ден. Последния път беше с 40о Т. Ако я пускаш, ще е добре това да е лятото (ако е възможно разбира се), защото тогава простудните и вирусните заболявания не са така често срещани както зимата, респективно и заразяването с такива ще е по рядко Simple Smile Успех   bouquet

# 33
  • София
Моята тръгна на 1г.3м. на ясла - миналия септември.
Тогава обаче избиваха кучешките, та 1-вия месец почти си стоя в нас - ходила е 5-6 дена. След това се закрепи, като имаше 1 лека хрема - но и това го боря за боледуване, понеже няма кой да я гледа и аз излизам болничен.
След нова година обаче - хрема, а после и конюктивит. Сега е с възпалена 3-та сливица, червено гърло и е на АБ (след консултация с УНГ лекар).

Та моето дете - боледува всеки месец, а уж късно захраних, по-късничко отбих (кърмих до октомври) ... надявах се това помогне поне малко, иначе след годинката давам и клеева тинктура ...
Но явно си е до организъм. Надявам се следващата година при нас положението да е по-добро.

# 34
Тръгна на ясла на 1 г. 7 м. през м. август, но независимо от товаче беше лято още на третия ден вдигна 40 градуса, веднага изкара Розеола инфантум (бебешката шарка), след това до ден днешен всеки месец поне 5-6 дни сме с температура, сополи (всички нюанси от безцветни най-леката фаза до отровнозелени), разтройство, повръщане, а това покашляне и покихване си е редовната програма.............но въпреки това намирам кураж и не я спирам от яслата, която има и своите безброй позитивни страни..Кураж на всички ясленчета и техните родители!!!

# 35
  • Пловдив
Между впрочем мнението на педиатъра и персонала в яслата по повод боледуването на сина ми съвпадаше - ако го спра, добре, най-добре за детето, но към настоящия момент. Почне ли пак - боледуването ще се повтори, т.е., има една групичка болести, които така или иначе ще изкара, в градина или в ясла, неизбежно. Поне в 90 % от случаите. Затова и не го спрях.
Естествено, това не означава закон. Има деца, които няма начин да не бъдат спрени, за да не се стига до по-усложнени ситуации. Говоря за обикновени вируси, хреми и кашлици, не и когато става въпрос за пневмонии и спазми например.

# 36
  • софия
Ние тръгнахме на 1 година и 3 месеца, и от тогава 1 седмица ходим, 1 вкъщи. Изобщо не знам кога ще спрем с тези сополи после кащлица и тн......

# 37
На ясла сме от както стана на 1г и 2 м. На жтория ден бяхме болни, но почнах с хомеопатия и оттогава само 2 пъти съм си вземала по 2-3 дни отпуск. Това за период от година и половина.

# 38
  • София
Гласувах с през седмица.
Тръгна направо на градина, дотогава не беше боледувал почти никак.
Но, това бях прости хреми, нищо по-сериозно, но наистина - често.
От октомври до Нова Година. Кога ходи, кога не ходи на градина през тези периоди.
По това време още не ходех на работа.
Слава Богу, от Нова Година насам един сопол не е имал.
Явно има някакъв период на адаптация към вирусите и към седенето в затворени отоплени помещения.
Цяло лято е живял навън.
И това има значение.

# 39
  • Бургас
Благодаря ви за отговорите, извинете ме, ако въпросът ми не е бил за тук, сметнах че темата е горе-долу една и съща.
Благодаря отново   bouquet

# 40
Ние тръгнахме на ясла на 1г и 5м.И боледувахме много често.Но нали така ще си изгради имунитет.

# 41
Синът започна да посещава ДЯ на 2г 3м. Беше лятото, боледуваше веднъж месечно. Есентта се започна ужасът на постояните хреми, кашлици, 3- та сливица, червено гърло и т.н. Последните му посещения бяха през ноември ( 10 дни) и декември ( 3 дни).
Утре го пращам отново, с надеждата, че този път ще издържи повече.

П.С. Преди яслата не беше боледувал.

# 42
# 43
Боледуваше много !
Пуснах го на 1,9год. И се започна седмица на ясла , 20 дена вкъщи , Постоянно взимах болничен или отпуск неплатен ,за да го гледам вкъщи. След една година мъки започна да не може да избута и пълна  седмица здрав, личната изписваше нон стоп антибиотици , два пъти в болница за два месеца.........
Мерките , които взех са , че започнах да го водя при класически хомеопат и антибиотик не е пил от година вече . Спрях го от ясла , защото за мен това непрестанно боледуване не води до изграждане на имунитет, а до съсипване здравето на детето / разбира се не всеки може да си го позволи , но аз забременях , и реших , че това е по -  доброто решение и за двама ни!/ Peace
Много се надявам, да мога да погледам второто си детенце поне до три годинки , не бих го пуснала на ясла , ако финансите стигат! Confused

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 22:31 от meli_80

# 44
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Въпреки, че беше лято, след пускане на ясла синът ни започна да боледува всеки месец. Това се случваше в продължение на 4 месеца, като боледуването се изразяваше в хрема и понякога температура.

Общи условия

Активация на акаунт