Първата година в яслите.Колко често боледуваха децата ви?

• 10 662
  • 104
  •   1
Отговори
# 90
Боледува по около веднъж годишно през учебната година, максимум 2 пъти. Леки вируси/шарка.
В групатаима и др. като нея, има и много често боледуващи, в една среда са, но всичко е до дете.

# 91
Зависи си от детето и от "практиката" в детската градина. Мисля, че критерии за "практиката" е броят на децата в групата. Ако моето е болно през седмица, но повечето от останалите деца не са боледували толкова, проблема си е наш.

# 92
Моят син ходи на ДГ вече четвърти месец и до сега не е боледувал. Grinning

# 93
  • Варна
Първите 3 месеца прилепна "ясленски сопол" нищо сериозно.
По -скоро не боледува. Нищо не давам в добавка.

# 94
Допреди да тръгне на градина не е боледувал и ден, знам че е до деца и имунитет, но започвам да се замислям дали не се дължи на конкретни грижи там.Например дали до преобличат след сън, след като всеки път се буди потен и такива неща, които не са без значение...

# 95
Варира- от постоянно до почти никак, според детето. Имам и от двата вида.     Laughing
Грижите в ДГ имат значение, разбира се. Най- лошо е пълното затваряне по цял ден в групата и никакво излизане навън. Не съм виждала до сега дете да се разболее, защото е било потно, а не е било преоблечено. Моите си се потят и не боледуват от това. Едното боледуваше от хронични сливици и неизграден имунитет. Второто си изгради такъв по- бързо, което е нормално за второ и следващо дете.

# 96
Тръгна на градина през септември. Разболя се веднъж в края на септември и веднъж през ноември. Надявам се да сме приключили с честите разболявания покрай адаптацията  Praynig

# 97
Не боледуваше по-често отколкото преди да тръгне на ясла. Но лекото подсмръкване и при двамата си откарва почти целия хладен сезон. От сополите отърване няма.

# 98
Моят хубавец, тръгна на ясла на 1 г и се разболя след около 2 седмици, но тогава се случи да има контакт с  друг болен, така че не знам дали е от яслата.
После пак се разболя и го спрях (това беше ноември).
Сега, пак се налага да го пуснем, дано не боледува често........
Даваме Сингюлер и хомеопатия.....
Преди да тръгне на ясла не е боледувак и един ден.....

# 99
  • Пловдив
При всяко започване на ясла или градина има един период на боледуване.Това е един вид адаптация в новата среда.Относно яслите(големият ми син тръгна направо на градина)трябва да знаете,че няма как една госпожа и една леля да обръщат нужното внимание на тези малки дечица.Повечето деца са с памперси,не могат да се хранят и обличат сами.А най-лошото е ,че почти винаги има едно сополиво дете,което няма кой да го гледа вкъщи.С две думи картинката не е много добра.Малкото ми дете е на 6 мес.и се надявам ако имам възможност да си го гледам до 3 годинки.Но положението в страната ни е такова ,че изпадне ли ни добра работа гледаме да не я изпуснем или предишната хубава работа.

# 100
  • Бургас
Офф, не знам колко време е тая адаптация, но при нас болестите са на месеца един път, някога и два, за около 8 дни,И това е всеки месец.Казват ми, че е едно от най-боледуващите деца в яслата.Ето сега втора седмица сме вкъщи и ни повтори грипа и двете.Ходи на ясла от година и 2 месеца, но все така често си болдува.

# 101
А как реагират работодателите на честите отсъствия на майките?  newsm78

# 102
  • София
първа година(в градина) 2-3 семици болен - 1 на градина. И така... имаше и цял месец без посещение.
Втората година по-малко...
Сега...като втората година общо взето. Понякога се събира по месец ходене, понякога не е пълен.

# 103
  • Бургас
А как реагират работодателите на честите отсъствия на майките?  newsm78
Ами повечето са недоволни, намусени или изобщо не дават, останалите се примиряват, че работника ще отсъства няколко дни в месеца ако се наложи и така.Все пак тези болнични не ги вземаме да си седим вкъщи и да си почиваме, а за болест.

# 104
Първата година е малко неприятно в повечето случаи, макар моите деца да не са били от най-болнавите. Но два-три пъти зимата и веднъж до лятото се случваше.После всичко си идва на мястото и са боледували рядко.

Общи условия

Активация на акаунт