Първата година в яслите.Колко често боледуваха децата ви?

• 10 659
  • 104
  •   1
Отговори
# 45
Аз също мисля, че честото боледуване не води до изграждане на имунитет. Факт е обаче, че първата година повечето деца се спукват от болести. Нещо като задължителен минимум, през който се минава при сблъсъка с толкова бацили и стоенето в затворено помещение. Реакцията зависи от организма и личния имунитет. Много малко са неболедуващите или тия с леките хреми без усложнения, защото аз хремата за болест не я имам особено. Има и такива, които ходят без прекъсване, но всеки месец са на антибиотик - то също не е вариант за мен. Антибиотикът се дава на 12 ч и дефакто може да си ходи, но тази практика не води до изграждане на имунитет.  Има и други, които са много честно болни с усложнения. Ние бяхме така, но както виждам, сега е ред на приятелските деца, които тръгнаха направо на градина тази година. Тези, които коментираха колко е кекаво детето ми (не че са били налече от истината, но ми вменяваха вина), сега търчат по лекари, споделят с тъжни физиономии как им е писнало от сополи. Някои даже спряха децата от градина до април, както ние направихме след влизането ни в болница.
Всичко е безкрайно индивидуално.  За себе си съм категорчина, че второ дете няма да пусна на ясла, още ме е яд, че не измислихме друг вариант за дъщеря ми.

# 46
здравейте  мами моята дъщеря е на 3год и 8 мес от както посещава одз във месеца по 2 пъти боледува и пие   антибиотик изкара 2 пневмонии 3 ангини 5 или 6 бронхита вирусни инфекции и тн от 5 месеца е  във вкъщи закаляваме се пием витамини и естествено имуно модулатори препоръчвам на всички  мами

# 47
  • София
Пуснах дъщеря си на ясла на 1 г. и 10 м. Първите 4 месеца въобще не боледуваше, само се сдоби със задължителния "яслен сопол"  Tired След това обаче за 1 месец направи 2 гнойни ангини, които за щастие преборихме с хомеопатия. Засега я задържам вкъщи, за да укрепне, но скоро пак тръгва  Peace

# 48
  • Бургас
Здравейте, мами. Като чета за какво става въпрос лошо ми става. Смятам догодина да я пускам на ясла, че няма кой да я гледа. Вие, които сте препатили първата година, можете ли да ми кажете с какво мога да я закаля поне малко? Сега сме на една година и имам цяла година да направя нещо по въпроса с имунитета ни, но освен повече плодове не ми идва нищо друго наум. Дайте съвет за нещо имуностимулиращо, подходящо за една година?

# 49
  • Sofia
Моята дъщеря тръгна направо на градина. Една -две седмици ходеше и една- две беше болна. Беше ужас. След това нещата си дойдоха на мястото.

# 50
  • София
Здравейте, мами. Като чета за какво става въпрос лошо ми става. Смятам догодина да я пускам на ясла, че няма кой да я гледа. Вие, които сте препатили първата година, можете ли да ми кажете с какво мога да я закаля поне малко? Сега сме на една година и имам цяла година да направя нещо по въпроса с имунитета ни, но освен повече плодове не ми идва нищо друго наум. Дайте съвет за нещо имуностимулиращо, подходящо за една година?

Гледам, че живееш в Бургас. Маскимално време навън, на плажа, в морето.
Малко дрехи, витамините във вид на храна са ясни, това е, общо - взето.

Моят с подобен режим изкара зимата леко.
Боледуваше до Нова Година, и то предимно хреми, нищо сериозно. Peace

# 51

[/quote]
Давам през ден, два клеева тинктура сутрин - няколко капки, разредени с вода. Задължително преди детската градина и след това плодове, богати на витамин С -киви, портокали.
Като го вземем, няколко часа е навън, дори и да е тъмно, защото там не ги извеждат. Това общо взето.

# 52
  • Бургас
valerie , за клеевата тинктура съм чула доста неща и то май все хубави, но се чудя дали мога да я давам на Алекс- все пак е само на година. От каква възраст се дава? Нали е продукт на пчелата, а аз още не съм давала мед на малката, защото четох че е алерген? Какво ще ме посъветваш?

# 53
  • Sofia
Клеевата тинктура не зная дали е подходяща за бебе. Може да се окаже алерген наистина. давай по- добре есберитокс на капки( това е ехинацея). Добро е за имунитета.

# 54
Клеева тинктура не давам по съвет на педито - алергизира. Но моето дете е склонно на алергии, като бебе имаше алергия към белтъка на кравето мляко. Есберитокс давам и съм доволна, както и от зелената енергия на аквасорс.

# 55
Да, по принцип клеевата тинктура е алерген.
boni12 , аз си мислех, че говориш за някакъв бъдещ период, когато детето ти ще посещава ясла, а не за настоящият. Докато синът ми беше вкъщи, не давах нищо, освен че се стараех много време да прекарва навън и да яде хубава храна.

# 56
  • Бургас
valerie, за сега имам предвид да позасиля имунитета, а и като чувам за разни епидемии- сега пък ни нападнала морбили.
Bubba, а ти само при нужда ли даваш Есберитокс- а или и профилактично?

# 57
Привет!
Моята дъщеря тръгна на ясла на 2г. и 1м. през септември м.г.В началото изкара плътно 2седмици и след това гнойна ангина.След като я излекувах схемата тръгна така-3 дни на ясла и на четвъртия  гнойна ангина.Две седмици вкъщи и пак същото.Миналия месец ходи 5 дни на 6 ден възпалено гърло и след няколко дни стана бронхит.Сега незнам кога да я пусна защото вече ми омръзна да я тъпча с антибиотици.Хомеопатията не ни помага.Таксата за яслата е 40лв. на месец-аз не съм плащала досега повече от 14лв за месец, а минимума ми е 2лв. за месец.
Това за статистиката!

# 58
  • Пловдив
Сега незнам кога да я пусна защото вече ми омръзна да я тъпча с антибиотици.Хомеопатията не ни помага.
babylove, в никакъв случай не те контрирам, но хомеопатията не действа "от раз". Казвам го от личен опит. Вярно, че при всяко дете е индивидуално. Аз самата опитах да се лекувам с хомеопатия /не говоря за хомеопатичните препарати от аптеките, а правените от класически хомеопати/, но при мен ефектът беше минимален. Естествено, аз съм на 32 години и съм лекувана през живота си с антибиотици, хормони и какво ли не, а при децата точно това е хубавото, че нямат такъв "стаж" като възрастните и при тях се проявява по-бърз ефект, но в никакъв случай светкавичен. При синът ми този период продължи повече от половин година и след това наистина се уверих, че започна да действа по-сериозно.
Естествено, че бронхопневмония и ангина не можеш да излекуваш с хомеопатия, но за кашлици, сополи, вируси и настинки наистина има ефект и то по-голям, отколкото АБ.
Истината е, че има ли кой да гледа детето вкъщи, по-добре е като е често боледуващо да си е в домашна среда. При мен нямаше избор обаче, съсипах се от нерви до момента, в който хомеопатичните препарати наистина започнаха да ни помагат. Чистихме и стрептококи, и стафилококи и какво ли още не, но не очаквайте хомеопатията да направи чудеса. Иска се много търпение, постоянство и упоритост.
Успех!

# 59
boni12, давам есберитокс профилактично, като имуностимулатор. Витамини не давам, защото пие фрешове от лимон, грейпфрут и портокал.
Колкото пъти сме пробвали с хомеопатия, не помага, когато е сериозно болна, въобще не действа. Не вярвам в подобни простотии - вярвам в каляването, хубавата храна, плодове, зеленчуци, някои бабешки методи, доказани с времето, ако щеш и в билкарството, въпреки че без лекар не бих се осмелила да дам каквото и да е. Фактът, че хомеопатът ни лекува с компютърна програма, ми говори, че бих могла и аз да си кача този софтуер, да изписвам есенции на Бах, продуктите на аквасорс (които и без него можеш да си купиш, само каква алергия направи дъщеря ми от коластрата  Shocked), водиците, дето се бъркат в аптеката на Чаталджа. За парите, пръснати за тези консултации, няма да говоря, че ми се ще да си шибна един. Ако хомеопатът е добър педиатър с години практика, който е и хомеопат в допълнение, положението е друго - на такъв досега не сме попадали. Нашата педиатърка сега ходи на курсове, организирани от Боарон (тези пък каква секта са), та да видим какво ще излезе.

Общи условия

Активация на акаунт