Първата година в яслите.Колко често боледуваха децата ви?

• 10 671
  • 104
  •   1
Отговори
# 60
mama_ziana до като дъщеря ми навърши година-година и половина опитвах с класическа хомеопатия-в смисъл държах да се лекува от хомеопат.Но просто не става всеки път се влошаваше все повече и повече - колкото аз бях постоянна към хомеопатията.И така реших че просто не ни действа.А за в момента аз съм си вкъщи и си я гледам.По принцип не съм привърженик на яслите.

# 61
На ясла не сме ходили, направо на детска. На 2-3 месеца по някоя настинка нищо особено да чукам на дърво.

# 62
  • Sofia
Жалко, че чак сега виждам анкетата... Wink Трябваше да прибавя още един глас, за това, че нито веднъж не е боледувала. А тръгна на 10 месеца....2 пъти е вдигала температура от растящи зъбки и това е. Сега е вече втора група в градината и пак е така. Само варицела и скарлатина изкара за един месец в първа група, но това няма много как да се избегне Laughing...Зависи си от детето. Не правя нищо, с което да стимулирам организма и, освен, че обича много плодове, лимони, мед...Аз все пак не съм сигурна, че това е определящо, просто ген някакъв...
 П.С. Естествено чукам на дърво Wink да продължава да ми е здравичка.

# 63
И аз да си кажа- голямата ми дъщеря я пуснах на ясла на 1.6г. и сташно много боледуваше. Общо взето ни се събираше по една седмица в месеца да е здрава и да ходи на ясла....Накрая не издържах и я спрях. Сега ми предстои и малката ми дъщеря да тръгне и съм притеснена да не се повтори същият "филм".....Дано да греша Rolling Eyes

# 64
  • Сф
от февруари е на ясла. Две седмици ходи, три боледува. Оттогава два пъти е  на антибиотик. Сега я спрях до септември, тогава ще е на 2,6 г.

# 65
Синът ми тръгна на ясла на 1г. 5м., през месец април. Първия месец въобще не е боледувал, сравнително бързо свикна с посещението на ясла - бях толкова доволна и обнадеждена! Втория месец изкара дребна шарка, тъкмо се позакрепи и преди 3-4 дни "пипна" гнойна ангина - сега сме си вкъщи и пием АБ.
Яслените сополки станаха ежедневие.
Дали ще дойде момент, в който да не го нападат болести?!
Все си мисля, че всяко детенце, което тепърва е започнало да ходи нас ясла/градина, преминава през период на боледуване, неизбежно е. Искрено се надявам да е временно...  

# 66
Нямахме избор, трябваше да тръгна на работа пак и я пуснахме на ясла на 1,7 почти.
Ходи на ясла от 2 месеца насам. Първият месец ходи и не се разболя (ходеше в една ясла с 10-ина деца в едно село до Търново).
Разболя се последната седмица от ходенето там. Преместихме я в тукашната ясла, понеже ни дойде ред, ходи 4 дни (но не беше много закрепнала) и направи бронхит и 2 седмици седя вкъщи, пихме 3 вида АБ + инжекции  Sad
Сега в понеделник е пак на ясла, но не съм много обнадеждена. Дано все пак издържи поне 2-3 седмици здравичка  Praynig
Преди да тръгне на ясла, не беше боледувала от началото на миналата есен.

# 67
  • Sofia
Големият ми син боледуваше много. Когато тръгна на ясла, всеки месец бе с бронхит. Бях отчаяна. От диагноза атопичен дерматит стигнахме до бронхиална асма. Всеки месец бе на антибиотик. Дойде момент в който го лекувах сама, симпомите ми бяха до болка познати. От тогава дворцовият ни педиатър се шегува, че съм по-добра от него / а той е най-добрия все пак/  Simple Smile
Оправихме го с Кетотифен и Рибомунил, но не и без моят непукизъм и смелост.
Те ми помогнаха по отношение на втория ми син. Не е боледувал нито веднъж сериозно, а от градина по болест за всички тези години /на есен е в предучилищна/ е отсъствал не повече от два-три пъти, по не сериозни поводи.

# 68
Робен ходи на ясла от 1-годишен; първата година е боледувал 2 пъти есента и 1 път пролетта. Втората година боледува един път есента и 2-3 пъти тази пролет, като ние с баща му имахме също пръст в разболяванията, защото ходеше на ски и се простудяваше от изпотяване и изстудяване. Досега антибиотик не е пил, дано тенденцията да се запази. Единственото, което ми направи впечатление, че докато живеехме в кв. Драгалевци - в горната част срещу планината не е кашлял, а от тази пролет живеем в центъра и два месеца при всяка смяна на времето от топло към студено имаше по един, два дена кашлица. Надявам се наесен пак да се приберем в Драгалевци.

# 69
  • Бургас
Здравейте и то мен.Ние пуснахме дъщеря ни на ясла малко преди да направи 2 години,началото на февруари.Оттогава досега сигурно е боледувала около 7 или 8 пъти.То не беше-бронхит,ларингити-2 или 3 пъти,разни хреми,вируси,бронхопневмония и сега вирусна ангина.И всеки път лекуваме с АБ.Направо се скъсахме с тези болести.Сега я спирам до края на месеца от ясла и след това отново тръгва,че и аз търся усилено работа.
Дано поне си изгражда имунитет,но аз знам,че колкото по-малко боледува,толкова по-добре за детето,а не обратното.

# 70
Много е индивидуално. Моите момичета тръгнаха на ясла на 1,6м и първите 6 месеца си бяхме повече вкъщи отколкото на ясла. Като цяло всички болести бяха вирусни: сополи, кашлица, зачервено гърло и възпалени уши. Слава богу нищо по-сериозно нямаше, но винаги вдигат много висока температура и се борим с нея поне 2 дни. Оказа се, че имат трета сливица, алергичен ринит и по-къси канали на ушичките. Макар, че докато си ги гледах аз са се разболявали само веднъж.

# 71
Тръгнахме октомври на годинка и 9 месеца и се почна - 2 дни ясла, 2 седмици вкъщи.. И така до средата на ноември, когато си взех платения отпуск, защото се шашнах от толкова болести на куп..  ooooh!
Тръгнахме отново на 3-ти май и картинката е следната:
3-5 май - на ясла
6-24 май - вкъщи с двустранен бронхит и 10 дни АБ (ЦЕК)
25-28 май - ясла
29 май-7юни - вкъщи с висока температура, кашлица, секрет от носа
8-11 юни - ясла
11-до момента вкъщи с тежък отит в дясно ухо, много висока температура и нов АБ (ЗИНАТ)

п.п. За месец и половина - 11 присъствени дни от 31

# 72
  • Някъде по Дунава
Почти всички деца на приятели са боледували първата година около 1 седмица всеки месец.Ели тръгна на ясла на 1.06. и на 9.06. вече беше болна.Утре пак ще върви и ще видим докога ще изкара.

# 73
Ние сме на ясла от 2 дни - а днес вече с температура. След малко сме на лекар, да видим как ще я караме  Sad

# 74
Синът ми е на ясла от три месеца. Започна когато беше на 2г и 1 м. Досега е боледувал три пъти, двата пъти с температури, а третия само с лека хрема, но го оставих в къщи за по-сигурно. Като цяло беше здраво бебе.

Общи условия

Активация на акаунт