Първата година в яслите.Колко често боледуваха децата ви?

• 10 660
  • 104
  •   2
Отговори
# 15
На 2 годинки и 3 месеца я пуснахме и учудващо в началото може би 2-3 месеца не е боледувала и после като се започна 2 бронхита и 3 ларингита,за мен това е доста .Месец ходи и нещо ново се лепва.
Много добре и се отрази яслата на градинката госпожата ги хвалеше,че са и като ученици всичко могат и знаят.Но като мама никой не може да гледа Wink

# 16
Рядко,по-малко от 2-3 пъти за тази година

На ясла тръгна на година и шест месеца. За целият период сериозното заболяване беше само едно.

# 17
На ясла тръгна на 1г и 5м.
Разболя се след 1 месец. Беше през пролетта. Първо се разболях аз, та си мисля, че яслата нямаше никаква вина. И двамата изкарахме някакъв много гаден грип. Той го изкара много по-леко, а аз бях 2 седмици като парцал. След това през лятото 2 пъти лека температура. Остъствал е по 2-3 дена. После за цяла зима имаше само едно отсъствие заради конюнктивит.
Лятото, вече в градината, отново два вируса. През зимата не боледува. Явно лятото при нас е по-проблемния сезон.
Общо взето мога да кажа, че не е боледувал. Имаше още няколко деца в групата, които много рядко са отсъствали. Така че, боледуването изобщо не е задължително.

# 18
Благодаря ви много момичета. HugСега се замислям за вариант детегледачка,а през лятото като навърши 2 на градинка(то няма гаранция,че като е по-голяма няма да се разболява).Значи сумата за градина за нея в момента е 1311 паунда на месец(стресиращо нали)и за това толкова се притеснявам!!!!!!!!!!Детегледачката е същото.Държавно няма1 Sad

# 19
Моите тръгнаха на ясла на година и 9 месеца. Схемата беше 3 дни на ясла, на третия ден сополи, петия-кашлица, седмия- усложнение и антибиотик Rolling Eyes 2-3 седмици лечение, после пускам и пак същата схема. Тази година ги позакрепих с хомеопатия и сега вече им се събира по половин, а понякога и повече месец ходене на градина. Сега ако трябва да ги пускам на ясла не бих го направила. Така или иначе за 1 учебна година ми се събираха не повече от 1 месец общо ходене Crazy Само дето се разбиха от антибиотици. 2 години в яслата, защото са януарета. Не бих им го причинила отново.

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 20:13 от mishlentze

# 20
Всеки месец.

# 21
Много често боледуваше-2 седмици на ясла,2 седмици в къщи  #Crazy Тази година е значително по-добре Peace

# 22
FLOWER, моя син от 1 г. и 7м. тръгна на ясла и първата година има само едно сериозно боледуване, което аз си го обяснявам с адаптацията към другите деца. Но му давах в началото "Имунобор кидс" по съвет на педиатъра, после "Бронховаксон" 3 месеца по схема, и накрая за поддържаща терапия  ENGYSTOL. Отделно дето вкъщи яде много плодове и мед!!! Има хреми от време на време, но нищо повече, понякога го спирам за 2-3 дни, да се стабилизира вкъщи и да не прерасне в някаква инфекция и пак тръгва. Но на мои приятелки децата, които не посещават ясла също боледуват от време на време. Аз съм "ЗА" яслата.

# 23
 Синът ми ходи на ясла от септември, беше на две години и един месец. До сега е "боледувал" два пъти - веднъж по-дълго му тече носа и веднъж имаше остра кашлица. Отсъствал е общо десет дни и не е пил антибиотици.
 Смятам че имат значение не само начина на отглеждане и това дали детето е податливо, но и обстановката в яслите. Много важна роля играят и самите сестри.

# 24
Дъщеря ми тръгна на 1г.и9м., за годината мисля че имаше 2 или 3 пъти болна в къщи с температура. Шарката не я хвана. Синът ми беше на 1 г.и6м. около месец и половина изкара без болест и сестра му го зарази с някакъв грип, после имаше още 1-2 случая на вируси. Сега е втора година в яслата - в началото на януари имаше висока температура за един ден и толкова и той беше единствения нехванал варицелата в яслата.

# 25
Първата година в яслата се скъса да боледува. Изкарваше най-много 2 седмици здрав и после пак сополи, кашлица... Не е изкарвал сериозни заболявания, освен една ангина, но сополите бяха постоянна екстра. Тръгна на ясла точно на 2 години. През следващата година почти не е боледувал, с изключение на варицела, която изкараха цялата група.
Все пак не е без значение средата, която осигурява яслата - колко деца са, пускат ли болни деца в групата, дезинфекцията, хигиената. При нас положението беше плачевно, защото бяха около 35 деца в група, някои от които боледуваха "на място" (родителите им носеха АБ на сестрите да им го дават), други цяла година кашляха, заради "алергична кашлица" и точеха зелени сополи, пак "от алергията".
За стабилизиране на имунитета най-доволна останах от Есберитокс.

# 26
  • София
Дъщеря ми ходи на ясла от септември. Значи до тук са 4 пълни месеца. От тях има две три боледувания - хреми и ларингити (явно там й е слабото място), като съм сигурна за две настинки, които аз й причиних  Embarassed Embarassed. Една Варицела - която считам за по-сериозното боледуване. Това е. Само да не чуе дявола. Тихичко казвам - антибиотици още не съм давала  NaughtyНа моите приятелки децата - пак така - с някакви леки боледувания, най-много конюктивит.
Дете от групата на дъщеря ми - от септември ходи, всеки месец заедно плащаме таксата - винаги плаща цяла  Rolling Eyes. Дай боже все повече такива деца. И болестите да са по-малки.

В групите са по много деца, там където са ОДЗ. Мойто е само в ясла - ми на ден се събират 10-12 максимум до 15 деца.
За имунитета и аз давам ту Есберитокс, Умкалор, Ехинацея. Както и витамини Саностол.

# 27
  • София
Моята дъщеря тръгна края на септември 2009. След две седмици беше болна - оправи се за една седмица, после пак тръгна и след две седмици пипна сериозен вирус, с който пи и първия си антибиотик. Изкара около месец вкъщи, щото в началото я мъчихме с по-слаби лекарства, но за жалост сте стигна до АБ. В средата на ноември се завърна на градина. Изкара една две леки хрема през съботите и неделите. Декември беше болна една седмица с кашлица и сополи и си седя вкъщи. Януари до последната седмица беше добре и тогава пипна някакъв вирус, който се превърна в пневмония и стигнахме и до болница. Сега съм я спряла до март поне вкъщи. Така че доста боледуване и се събра на милата.

# 28
  • София
Пуснахме я на ясла на 2г. За цялата година се разболя 2-3 пъти, но баща и я калява, а аз давах имуностимуланти цялата зима.

Тази година още първите седмици се разболя един път, сега караме зимата даже без имуностимуланти, пу-пу, дано продължи така.

# 29
  • Бургас
Съвет не мога да дам, но се включвам с въпросче.
Евентуално, ако ни класират, малката ще тръгне на ясла или юни или септември тази година. Юни ще е 1г. и 2м., а септември 1г. и 5. Като говорим за боледувания и адаптация кога е по-добре да тръгне според вас, лятото или есента? То може и да се наложи да я пусна още лятото де, но е хубаво да знам как е по-добре за детенце. Пък и лятото може би ще е още доста мъничка...
Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт