Отговори
# 615
Дааа ,Марги пусни  и един линк  Praynig И аз не го намирам.

Намерих гооооо http://kalendar.novatv.bg/bg/videos/view/2447/

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 15:12 от Excellent

# 616
Искам да питам дали има някоя мама която да има допълнително здравно осигуряване. Аз имам такова от работата и се чудех дали може да се възстанови направения разход около раждането, тъй като където мисля да раждам има сключен договор между клиниката и здравно осигурителната компания.

# 617
  • София
Искам да питам дали има някоя мама която да има допълнително здравно осигуряване. Аз имам такова от работата и се чудех дали може да се възстанови направения разход около раждането, тъй като където мисля да раждам има сключен договор между клиниката и здравно осигурителната компания.
Аз имам към Доверие. Пр тях зад а се възползваш от засраовката зараждане - пакетътрябва да е пълен и да включва и болнична помощ, ако има договор с клиниката, даже не следва да плащаш, а минаваш само с картата, просто трябва да се обадиш на координатора на фонда в съответната б-ца. Вече, ако нямат договор  с б-цата ще е по-сложно, защото при мен ще се получи така.  Сега проучвам и този вариант, ако застрахователя се съгласи ще трябва да си взема ф-ра, за всичко платено и те да одобрят кое ще ми възстановят. Ако е държ. б-ца малко се обезсмисля осигуровката, защото е същото катос напровление по  НЗОК т.е. застрахователя не плаща избор на екип или ВИП стая или пакет грижи за новороденота (като в Токуда), но пък застраховетелната брокерка каза, че нищо не пречи да се съвмести и направление по НЗОК със застраховка от фонд от чисто психологически аспект - в б-цата ще ни се зарадват, щото ще изцицат 2 крави, а това в БГ често значи и по-ВИП отношение за пациента.   Mr. Green
Като заговорихме за здравни застраховки  - днес ходих да подам заявления за европейска здравноосигурителна карта. Ако замисляте пътуване в ЕС (щото аз вече гледам септемврийски оферти за Гърция  Mr. Green), е хубаво докато се мотате в болнични  Grinning, да си извадите. Уж щели зда оспорват закона, че нещо застрхователите роптаели, но засега е задължителна от 01.04.2010.  Повече инфо тук:
http://www.kim2000-bg.com/ за възрастни важат 1 г за деца 5. Аконякой го интересува мога да разкажа по-подробно за процедурата - не е сложна.
Сега се връщам да ви чета ! Grinning

# 618
И аз има допълнително здравно осигуряване към Евро инс, като преди да си я направя специално съм проверила дали покрива раждането. При мен важи за суми до 2500лв за болнична помощ

# 619

Аз пропуснах да гледам раждането в предаването на Гала и не знам сега дали да съжалявам или да се радвам.

Ами нито едното, нито другото  Mr. Green на мен ми хареса, те всъщност дадоха точно момента, в който вадят бебката и не е било гадно  Laughing На кака Йони също и хареса малкото бебонче-бонбонче и чакаме с нетърпение и нашето, ама искала да не е такова бяло, ами да бъде  истинско  Wink  Laughing като го измиха и облякоха вече и хареса повече  Peace Joy

Целувки!!!!

# 620
Bibi аз също съм решила живот и здраве септември да отидем на почивка в Гърция. Ние и тримата имахме европейска здравноосигурителна карта, на мен и на мъжа ми изтекоха и трябва да ги подновим, а на малкия важи 5 год. Аз ще чакам живот и здраве бебка да се роди и понеже ще трябва и на нея да правим, мисля да свърша всичко накуп. Един познат застраховател ме посъветва при пътуване в ЕС да си направим и здравна застраховка, излиза около 1-2 лева на човек на ден, според мен не е скъпо.

# 621
Привет!
Аз да попитам утре колко човека ще се събереме за лекцията в Цум Rolling EyesТози път ще се постарарая да отида по-раничко и да запазя места, че темата е доста интересна за кърменето.
Ще чакам да пишете , ако има желаещи! Hug

# 622
Сега и аз ще се настройвам да гледам клипчето от Гала  Joy
Майка ми се била разревала ,толкова хубаво било  Joy Та ,веднага след вечеря си го пускам  bowuu
Лъки 77,чак аз съжалих ,че момичето не е било Вяра  ooooh! Дано скоро всичко да е наред с нея ,дано да не е нещо сериозно .Като заговорихме за разкритие само че,се сетих за една забавна случка .Моя близка тръгнала в 8 месец на консултации и по пътя се спънала и паднала нещо  Laughing В някакви клони се омотала и тупнала . То не е смешно де ,но именно от това си докарала 1 см разкритие  Laughing И така си ходила с него до раждането ,не били сметнали за необходимо нещо да правят ,това преди десетина  години .Та дано и с Вяра да не е нещо сериозно  Praynig

# 623
  • София
Emyly81, аз ще дойда със сигурност и Силвето също, доколкото разбрах. Wink

# 624
  • гр.София
Здравейте,току що гледах раждането в предаването "На кафе"Поплаках си и аз разбира се newsm45.Много е вълнуващо.Момичета,и нас ни чака такава среща през април,живот и здраве.Единственото нещо от което малко се шокирах беше спиналната анестезия.Но когато знаеш за какво  е нещата се понасят по леко.Единственото нещо което има значение е това аз и бебето да сме живи и здрави.

bora66,мисля че на доц.Димитрова може да се има пълно доверие.Мен два пъти други лекари ме шашкаха  и аз по най- бързия начин тичах при Димитрова.Жената ми обясни че няма такъв сериозен проблем,  подробно и аргументирано с документи на които се подписа.

Джули,последно къде предлагате да бъде срещата и кога ?

Стискам палци на Вяра да пристигне без проблеми.

Лека вечер.

# 625
  • Варна
Здравейте, майчета. Как сте днес?
Аз от сутринта съм се събудила с много кофти настроение - поддадох се на страха от раждането и днес цял ден си поплаквам. Добре, че не съм хванала предаването на Гала, че голям рев щях да му дръпна. Скарах се и с половинката, щото не участва много активно в правенето на списъка за бебето, а само мрънка, че всичко е много скъпо. Абе днес хич май не ми е ден. Дано утре да ми мине, че си изтормозих бебчето днес.
Надявам се за Вяра да е добре, много добре, че се прибира в БГ.
Йовинка, ти си голяма майсторка в плетенето. Направо се почувствах "с кунки в гъзунки". И аз съм много спокоен човек и ми доставя удоволствие да плета, че и време имама, но мога само в права линия, т.е. не мога. Браво на теб.

# 626
Гледах и аз клипчето от Гала  Flutter Много ми хареса ,всичко беше много непринудено и нережисирано  Hug
Някой ако е решил да ражда в болница Вита ,трябва да е много по-спокоен ! Особено полезно ми беше да видя поставянето на упойката ,защото това е най-големият ми кошмар  Rolling Eyes Много неприятно изглежда ,надявам се ,че като я правят на мен и не виждам нищо ще е много по-добре за психиката ми  Tired Малко се притесних  от факта ,че по време на секцио може да спадне кръвното доста ,а аз съм много зле в това отношение  TiredКато цяло ми беше от полза ,дори много приятно за такива бъзли като мен ,които изпадат в ужас .Даже си похапвах през цялото време  Joy

# 627
Здравейте момичета,
Ще ме приемете ли във вашите редици?  Simple Smile Аз отдавна тайничко ви чета, но все не смеех да се разпиша...  Blush
Това ми е първа бременност, чакаме момченце... Laughing Терминът ми е на 12ти април, ще раждам секцио по медицински причини в Майчин Дом.
Ще се радвам да си споделям с вас тревоги, радости и емоции през оставащите седмици...   Hug
Иначе след като изгледах предаването на Гала, влезнах в youtube и там има много клипчета за секцио, но да ви предупредя, че едва издържах да изгледам цялата операция, доста гадничко е.... Дават как се правят разрезите и изобщо всичко...

# 628
dechko, добре дошла! Имаш ли уговорка с лекар, при който да раждаш?

Данче,
ако решиш да ти сложат упойка, ще мине толкова бързо и между другото, че въобще няма и да разбереш кога са свършили.

# 629
Момичета,
 тъкмо разгледах едно  списание  "Дете в семейството" и попаднах на реклама на "Premaman" за  новата им услуга -тестване на бебешките колички преди да се закупят.
Мен този въпрос не ме вълнува, че ще ползваме количките от баткото, но ако има заинтересовани, ето малко подробност:
имало 2 варианта:
- за 1 ден
- за повече дни
При тестване за един ден: количката се взема от магазина тества се и после се връща в магазина и се взема следващата. Депозита за количка бил 500 лв., а таксата за деня 30 лв. Ако купите количка от магазина, таксата за тестването се приспада от цената на количката. А депозита от 500 лв. се връщал когато клиента върне и последната количка, която е изпробвал.
За повече дни  е когато вземете няколко колички и ги върнете след няколко дни. За всяко количка внасяте депозит от 500 лв. и такса от 30 е за всеки ден тестване, т.е. когато количките са били при клиента. Възстановяването на парите е същото.
Не знам до колко някой ще се навие за такова нещо, но всеки си преценява. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт