В час ли са педиатрите?

• 8 300
  • 180
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за чудесния материал. За съжаление много от педиатрите ги мързи да четат и да се ограмотяват допълнително.

# 16
Чудесна статия! Искам да отбележа, че много внимателно си подбрах педиатъра. Не по мненията от форуми (макар и на тях да се доверявам често). Консултирах се с лекари, включително моята гинеколожка и имах някои лични наблюдения. Много от прочетеното в статията и на други места тогава не го знаех. Научих го от педиатъра си. Не искам да се превръщам в "лекар, завършил в Интернет", а да имам доверие на педиатъра, който прави най-добрата връзка знания-опит-наблюдение на детето. Така че моят коментар е: Да, моят педиатър е в час!

# 17
  • Пловдив
Според мен повечето са в час-говоря в периода на последните 3-4 години.Преди това си караха по старите схеми и методи.Сина ми -6 години,е изгледан по старите норми,щерката обаче е по новата мода. Laughing По времето когато отглеждах сина си-в книжките и по време на консултациите се говореше за едни и същи неща относно храненето.Педиатърката на дъщеря ми е от старата школа/предвид възрастта и/,но чете жената и дава само добри съвети в разрез със последните схващания.
За съжаление има и педиатри които си карат по старата система и даже заклеймяват четенето в интернет и Бг-Мама  Whistling

# 18
smile3501 autumnsphere !
Относно питането-не, не са в час по-големия процент..или по-точно казано единици са с опреснено инфо и даващи съответно актуални съвети на майките.
Днес ме изписаха от частна клиника-родих втория ни син; ами едната неонатоложка говори едно-другата точно обратното Laughing..
Още от там се започва ooooh!
Другия проблем, е че мн от майките не се интересуват как именно ще си гледат децата.
Чета активно форума от 2005г, наблюденията са ми, че бъдещите майки сновно четат за бременността и раждането, а кърменето и захранването оставят за "като му дойде времето"..а това става толкова бързо, че се оказват неподготвени , съответно бързо минаващи на АМ и т.н. резултати..за които допринасят и въпросните педиатри.
Все пак е радостно, че все повече майки четат тук и избягват елементарни грешки.

# 19
Браво за труда  newsm10
Моята педиатърка затова е много внимателно подбирана Simple Smile

# 20
  • София
Един приятел завърши медицина тази година и те учат точно тези неща - че децата се захранват със сок от морков на два месеца, картоф - на три, плод - на четири, месо - на пет...
Става дума за 2010 година в Медицински Университет, София.

# 21
Браво за страхотната статия!  Peace

Един приятел завърши медицина тази година и те учат точно тези неща - че децата се захранват със сок от морков на два месеца, картоф - на три, плод - на четири, месо - на пет...
Става дума за 2010 година в Медицински Университет, София.

Ето заради това педиатрите не са и няма да влязат в час в скоро време!! На нас ни се наложи да останем в България за 3 месеца когато дъщеричката беше на 4 месеца. Съответно бях решила, че искам да я заведа на детска консултация в България и влязох в такъв спор с педиатърката и сестрата там... Те просто се хванаха за главата като разбраха, че детето ми нито сок, нито вода пие, а е само на кърма  Mr. Green Излишно е да казвам, че не съм я водила повече на консултация за останалото ни време в България  Mr. Green

# 22
autumnsphere,браво за положения труд!  bouquet  bouquet  bouquet
За "часа" на педиатрите.....Тази на първото ми дете беше доста в час.Против жълтеницата ми каза да кърмя детето на поискване.За захранването заговори чак след 6 месец.Малко по-ударно караше последното,но.....Ще имам опит за следващото си дете.

Колкото до бабите.Имаше един коментар към статията "как ли са се справяли без препоръките на СЗО".Ами справяли са се точно ,както в момента СЗО-то и препоръча. Wink Моята баба смяташе ,че захранването не може да става по-рано от поява на първите зъбки при бебето.За водата,нямаше как да я дават по онова време ,не е имало шишета,биберони и т.п..

# 23
  • UK/София

Не само в България, но и в Англия мненията на педиатрите си противоречат!Е, в БГ е повече разбира се!Но за нашата педиатърка в България винаги съм казвала само добри думи!Пожелавам на всичките й колеги да достигнат до нейното ниво!

# 24
  • В светлината на слънцето
И аз мисля, че не всички педиатри са за оплюване. Въпросът е да подбереш адекватен педиатър за детето си. От трима педиатри около нас (педито на децата и семейство много близки наши приятели: тя шеф на неонатологията в Токуда, а мъжът й - педиатър във Вита) нито един не използва остарели методи. Така че в крайна сметка всичко опира до нас самите и до това да си изберем свестен педиатър. Peace
Нямаше да е лошо, ако към статията имаше блиц анкета с по-нашумели имена сред педиатрите и неонатолозите, които да подкрепят едното или другото мнение. Щеше да е от полза и подобен блиц с майки в различна възраст, за да се направи съпоставка някаква. Защото на мен лично педиатър от инфекциозна болница да говори за захранване и кърмене ми звучи малко несериозно, ако ще да казва най-големите истини на света. И други хора веднага ще си го помислят същото и за разлика от мен, дето съм наясно, че човекът говори умни неща, те ще кажат: "Да си гледа инфекциите, какво му разбира главата от кърмене". Изводът е - говори неистини. Първосигнална човешка реакция просто. Confused
autumnsphere, нямаше ли някой друг, който да говори по въпроса? newsm78 

# 25
  • София
Ами, звънях 20 пъти на д-р Субев, но явно беше много зает...или се притесни?... Този Мангъров се оказа, че е голям капацитет и много го уважават в докторските среди обаче.

Анкета може да направим, не е късно. Simple Smile Макар че тук пуснах за майките същото:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464248.new#new

# 26
  • В светлината на слънцето
Ами, звънях 20 пъти на д-р Субев, но явно беше много зает...или се притесни?... Този Мангъров се оказа, че е голям капацитет и много го уважават в докторските среди обаче.

Анкета може да направим, не е късно. Simple Smile Макар че тук пуснах за майките същото:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464248.new#new

Оф, те пък като почнат да се правят на много заети всички.  Twisted Evil Да не говорим, че на такъв тип интервю спокойно може да отговорят и по мейл. То не е от типа със затапващи въпроси, а със строго фиксирани и позволява подобно нещо. И после никой не ги бил питал, пък те имали огромно желание да говорят. Crossing Arms

# 27
а какво ще кажете за сок от киви от втория месец срещу запек?

# 28
  • Видин
а какво ще кажете за сок от киви от втория месец срещу запек?
Е пак не е на 20 дни  Whistling

# 29
  • София
Цитат
Майките се оплакват: „Детето ми не яде!”. Ами как ще яде, като то през нощта си поема количеството, което му трябва през деня.
Joy Joy
Да. Това е култово!!!  hahaha

Да, и това "Детето ми не яде!" беше казано с особено подигравателен тон! Joy

Общи условия

Активация на акаунт