В час ли са педиатрите?

• 8 259
  • 180
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Чудесна статия, благодаря  Hug

Не са в час, наистина - давам пресен пример, разказан от майка ми-
Бебе на нейна позната на 1 месец - първия месец наддало 1600 гр само на кърма и доктора много им се накарал  ooooh! и казал на майката - да цеди и да дава от шише, за да контролира по колко яде и да не качва толкова много, че опасно било  #Cussing out И майката го послушала  Rolling Eyes
Ами може би трябва да си разграфим циците да следим по колко изяжда, щото въпросния педиатър заръчал макс 90-100 мл на хранене...
Просто не мога да проумея кой им ги дава дипломите на тия...

# 31
  • Видин
Права си, змейка  Hug Аз първия месец не бях разграфила циците и бебето наддаде 1900гр. Взех си поука и ги оразмерих и сега по-нормално качва  hahaha Joy
Това е нечовешко  #Cussing out Кво значи било опасно?!?! И кой, по дяволите, е казал, че кърмените бебета трябва да са по-слаби от тези хранени с АМ?Синът ми на 6 месеца е 9кг, и кво - на диета ли да го подложа  Crossing Arms

# 32
Много е хубава статията! Като четях мнението на първия педиатър бях  Shocked Какви са тези лекари, който не само нямат желание  да четат нова литература ами и да отричат всички съвременни мнения и препоръки? А и се чудя защо повечето от тях постоянно препоръчват дохранване с АМ и изобщо не се стараят да разберат проблема на майката при кърменето и да се опитат да помогнат със съвет, вместо директно да препоръчат дохранване  newsm78

# 33
  • София
Чудесна статия, благодаря  Hug

Не са в час, наистина - давам пресен пример, разказан от майка ми-
Бебе на нейна позната на 1 месец - първия месец наддало 1600 гр само на кърма и доктора много им се накарал  ooooh! и казал на майката - да цеди и да дава от шише, за да контролира по колко яде и да не качва толкова много, че опасно било  #Cussing out И майката го послушала  Rolling Eyes
Ами може би трябва да си разграфим циците да следим по колко изяжда, щото въпросния педиатър заръчал макс 90-100 мл на хранене...
Просто не мога да проумея кой им ги дава дипломите на тия...

ТОЧНО ТОВА МИ СЕ СЛУЧИ НА МЕН! Педиатърката ми каза, че синът ми е прехранен, защото е наддал с 1.300 кг. първия месец. И като неопитна, плаха майка се вързах! И си държах бебето в продължение на 1 месец гладно. Ядеше на 4 ЧАСА С 9-ЧАСОВА пауза. #Crazy #Crazy #Crazy След един месец беше наддал само 400 грама - ЛОГИЧНО! В този момент, разбира се, се оказа, че кърмата ми е спряла и бебето поема "КРИТИЧНО МАЛКО ХРАНА" - НАСЛЕДСТВЕНИ РАБОТИ, каза педиатърката, просто такъв ми бил генът... #Crazy #Crazy Каза веднага да почна да давам добавка, аз така се ошашках... Добре че беше Хедра да ми каже да кърмя на 2 часа и да не давам добавка. Е, не умря от глад синът ми, нито ми спря кърмата.

# 34
  • София
Уникална статия!!!
autumnsphere   -   bouquet

Саши е на 5 месеца и кусур! Бях решила да го захранвам като ги навърши! Е, навърши ги, аз забравих да му дам пюре, а на следващия ден така се случи, че бяхме на консултация при педито. Когато й казах какво искам да направя тя ме погледна изкосо и каза: "А мога ли да попитам защо искаш да захранваш дете, което е САМО на кърма от както е родено и наддвава като звяр?" Ей, в земята потънах! hahaha
Захранване ли? Нъцки! Ще си се кърмим до последна капка!

П.П. По едно време се бях изплашила, че нямам достатъчно кърма, но Хедра ме окуражи - сега всичко е  newsm53  затова и бях решила, че е време да се захранваме.

# 35
Браво! Страхотно интервю си направила!   bouquet  И много бързо  Wink   

Сложих си го като връзка във ФБ.  Peace

# 36
  • София
Я, вижте какво пише едно момиче от моята Отчетна:

ДОре, прочетох я статията. ХАреса ми. Исках много да ти помогна с педиатър по "старата" схема и говорих точно с два такива...и за моя изненада отказаха категорично, хем поддържат тази схема, хем се плашат да говорят за нея. Честно казано се изненадах, защото мислех, че поне ще се възползват да споделят публично своята истина...определено съзнават, че нещо в теорията им куца, но просто отказват да приемат това официално. Моята педка например много фино промени тактиката. С Дарко тя пееше старата песен, но аз съвсем възпитано й обясних, че ще захранвам късно, тя се съгласи с не особено разбиране. Сега - три години по-късно тя има смелостта да признае, че нещата вече са различни и от самото начало ми каза: Ти си знаеш, но и аз да потвърдя...

# 37
Леле, на сина ми лекарката колко е зле!  ooooh! Thinking

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 12:28 от Pipi_Dalgoto_Chorapche

# 38
  • София
За нашата педиатърка мога да кажа, че е в час, въпреки че вече е на възраст (била е педиатър и на мъжа ми преди 27г.). Вероятно тогава е препоръчвала актуалните за онова време неща, но днес подкрепя кърменето, въобще не е споменавала захранване до момента. Макар че лично за мен е много по-важно педиатърът да е добър диагностик, отколкото кой тип захранване подкрепя. Peace

# 39
  • София
Имам едно много интересно наблюдение... Повечето майки казват: Първото ми дете беше на АМ, а второто го кърмя.
Което означава, че Форумът и ЛЛЛ наистина имат страхотна просветителна роля.  bouquet  bouquet  bouquet
Тръцки!  Mr. Green При мен повлияха само отрицателно. Много четох и такава истерия ме тресеше, че ТРЯБВА да кърмя на всяка цена, такава болна амбиция, че...естествено от стреса кърмата ми не се увеличи на повече от 20-30 мл. 45 дена живях в някакъв ад от недоспиване, цедене, компреси на гърдите, кърмене по 45 минути и после дохранване, защото малката умираше от глад и пищеше на умряло.  Crazy Колко сълзи съм изревала при елементарния въпрос "Кърмиш я, нали?". Сигурна съм, че ако имам второ ще приема задачата с кърменето много по-естествено и леко и няма да се пренавивам. И ще успея.  Wink

# 40
Страхотно !!!!!!

И аз съм от майките които не са успяли да кърмят първото си дете, но второто мога да кажа кърмя успешно и то благодарение на този форум и на "кърмаческият", на консултантка от ЛЛЛ и мамите в моята отчетна "октомврийчета2009"  Hug
Благодарна съм и на моята педка която явно е в час и ме окуражава да кърмя и да захраня колкото се може по-късно  Peace

Само като се сетя голямата щерка как съм я захранила още на 2 месеца със сок от морков  ooooh! и даже тя сама отказа АМ и съм и давала кисело мляко домашно квасено  Rolling Eyes А тогава имах огромно желание да я кърмя, но никой така и не ми помогна  Tired

Сега както казва голямата щерка - на мен си се упражнявала и сега знаеш какви грешки да не правиш  Rolling Eyes

# 41
Интересно интервю, но още по-забавно би ми било да гледам двамата педиатри на различни мнения в "Сблъсък". Едният ще повтаря "изхранил съм стотици хиляди деца със сок през моята практика и мога да кажа, че няма лоши последици", а другият ще отвръща "твоите пациенти стават мои след като им предпишеш сок от морков".
И аз мисля, че от проклетия си карат по старата схема, не че не знаят и не са чели.
За нощното хранене ми беше достатъчно да прочета, че някои бебета си набавят 1/3 от нужните калории именно нощем, за да реша, че не трябва да лишавам бебето от тях.

# 42
  • София
За нощното хранене - не мога да си представя родители, които устояват на ревящото от глад бебе, само и само да не му дадат да суче в забранената часова зона  - от 9.00 до 6.00 h. ooooh! Все ще се предадат и рано или късно ще почват да го хранят.

# 43
  • София
Ох, под секрет ще ви кажа, че аз се чудя на себе си как оцелявам вече 1 година с кърмене на 1 час през нощта... Tired Tired Tired

# 44
  • Mediterraneo
Интересно интервю, но още по-забавно би ми било да гледам двамата педиатри на различни мнения в "Сблъсък". Едният ще повтаря "изхранил съм стотици хиляди деца със сок през моята практика и мога да кажа, че няма лоши последици", а другият ще отвръща "твоите пациенти стават мои след като им предпишеш сок от морков".

О, да! Такова предаване ми се гледа  Mr. Green

Честно казано, представа нямам доколко е в час педиатърът на децата. С каката ми казваше да правя разни неща от старата схема, аз си правех общо взето каквото знам и смятам за правилно. Сега ще видим с бебето какво и кога ще ми препоръчва. Аз пак ще си карам по моите си схеми  Wink

Общи условия

Активация на акаунт