В час ли са педиатрите?

• 8 266
  • 180
  •   1
Отговори
# 165
  • София
А какво, собствено, ни питаш?
"В час ли са педиатрите"?  newsm78
Ми не, в междучасие са.
Разбира се, всяка ССФ е далеч по- компетентна по въпросите на медицината от глупавите педиатри, дето са учили само някакви си 10на години за специалност и никога не са прекарвали по 10 часа в денонощие в четене на глупости из форумите...

ПП
Не си направих труда да проследя линковете. Би било чиста загуба на време - представянето говори достатъчно за "обективността", която може да се очаква от тях...

# 166

ПП
Не си направих труда да проследя линковете. Би било чиста загуба на време...
Кати, в случая грешиш. Защо тогава има и информирани лекари по отношение на кърменето и захранването, макар и да са малко, те по-малко години ли са учили?

# 167
Този човек има много характерна физиономия. Дълго се чудих на кого ми прилича и се сетих. Едно време имаше ТВ канал 2001. На някой от героите от този канал.
Я сега съвсем ми обяснете защо се палите наистина толкова сериозно. Изключвам факта, че този човек може и да не е лекар даже. Както писа едно майче от отчетната, "вие ако давате на вашите педиатри по 100 лв. представяте ли си на какво внимание ще бъдете подложени?!"  Grinning
Ако нямаше обсъждане на точно този лекар? Колко майки (основно от друг етнос) си хранят невръстните отрочета със своята манджа? Никой не им се косИ толкова. Е, излезли били пъпки от боба в менюто на 3-месечно бебе. Ако са много притеснени жените в къщата ще отидат да ги види педиатър, но той откъде ще знае за хранителните подвизи на пациента си.

# 168
  • До хладилника, който обичам
Не знам, бре, рони, някак ме смущава това да се храни 10-дневно бебе с киви и банан... В смисъл, не е мое бебе, ясно е, че всеки може да си гледа децата както му се ще, но мен все пак ме гложди мислата. Явно и други ги гложди Laughing

А тя темата не беше за Йосифов, а за педиатрите по принцип - защо, при положение, че всякакви здравни организации, включително Министерството на Здравеопазването, дават като начало на въвеждане на каквото и да е, вкл. сок/плодово пюре, не по-рано от 4 навършени месеца (16 седмици, 112 дена), толкова педиатри продължават да препоръчват неща, отдавна отречени?

# 169
Мен пък повече ме смущава дали със сребърна лъжичка се прави захранването. Ако педиатрите не препоръчват захранването да става със сребърна лъжичка, педиатри ли са въобще. Simple Smile

# 170
  • Видин
рони, иронията е ненужна в този случай. Това, че ти имаш достъп до информация и проверяваш дали и как се прави дадено нещо (надявам се), съвсем не означава, че всички са така.
Ако не бъде дадена гласност на грешния стереотип на захранване то тази безумица ще продължава...с пълна сила. Сигурно сокче от киви ще се дава първата минута след раждането  Rolling Eyes Защото то това всъщност не е захранване, ами добавка... и то каква добавка  ooooh!
И тук пак идва моя въпрос - ако даването на течност не е захранване значи спокойно мога да дам ракийка (хем ще му облекчи зъбоникненето) и с чиста душа ще кажа, че той не е захранен  Rolling Eyes

# 171
Съжалявам, че пак ще използвам ирония, но примерът ти я изиска, Аманита.  Peace
Ако си беше захранила детето по съвети, а не по информации сега нямаше да се чудиш и ти като мен защо не спиш. Щеше да си въвела попарка с вино.   Peace

# 172
  • София
Мен пък повече ме смущава дали със сребърна лъжичка се прави захранването. Ако педиатрите не препоръчват захранването да става със сребърна лъжичка, педиатри ли са въобще. Simple Smile

Не е особено добра идея храненето с метални лъжички.

ПП
Не си направих труда да проследя линковете. Би било чиста загуба на време...
Кати, в случая грешиш. Защо тогава има и информирани лекари по отношение на кърменето и захранването, макар и да са малко, те по-малко години ли са учили?

Не. Просто са разбрали още преди да стигнат до медицината, че парите са в модата. Ако искате да държите децата си на мляко до 18 години - те веднага ще ви го препоръчат, само и само да ви вземат парите.

рони, иронията е ненужна в този случай. Това, че ти имаш достъп до информация и проверяваш дали и как се прави дадено нещо (надявам се), съвсем не означава, че всички са така.
Ако не бъде дадена гласност на грешния стереотип на захранване то тази безумица ще продължава...с пълна сила. Сигурно сокче от киви ще се дава първата минута след раждането  Rolling Eyes Защото то това всъщност не е захранване, ами добавка... и то каква добавка  ooooh!
И тук пак идва моя въпрос - ако даването на течност не е захранване значи спокойно мога да дам ракийка (хем ще му облекчи зъбоникненето) и с чиста душа ще кажа, че той не е захранен  Rolling Eyes

Маце, ти течности приемаш ли?
А бензин пийваш ли?
А амоняк?
А ацетон?
А бензол?
А метанол?
Я, колко много течности имало, които не се приемат... дори от приемащите течности!
Изобщо, имаш ли акъл да сравняваш водата - абсолютно незаменима течност за живите организми - с етанол!?
Дали педиатрите са в час или в междучасие не знам, но ти говориш, сякаш изобщо не си стигнала в училище!

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 13:50 от AnMary

# 173
катиАБВ, имай милост, ползвай този бутон , вместо да отговаряш на десет поста в отделен пост всеки път.

# 174
  • Видин
Кати, големите хора пийват ракийка  Peace За другите течности нямам информация. Щом големите пият и няма проблем защо пък да не дадеме и на бебето? Логиката е същата.
Всъщност спирам. Щом не ви притеснява сок от киви на 14-дневно бебе - ок  Mr. Green

# 175
 Искам да кажа нещичко по темата / основната /, не защитавам педиатрите препоръчващи ранното захранване. Не одобрявам ранното захранване. Не упреквам никой практикуваш го. Това е просто личен избор. Аз не съм захранила беба, тя е на 5 месеца и 10 дни.
 Но не мисля, че крайно негативното отношение към педиатрите е адекватно. Това са хора, който ни помагат да отглеждаме здрави децата си. Ако се разминавате кардинално във възгледите с тях, просто ги сменете. Педиатърът на моята дъщеря ми препоръча да дам сок още третия месец, но аз не го направих. Това е моя избор. Тя не е майка на моето дете, тя е просто лекар. Мисля, че всеки родител сам трябва да определи какво е най-доброто за детето му. Има ужасно много хора, който четат, мислят, предприемат захранване или липса на такова въз основа на своята преценка и обратно. Ако аз самата не съм се запознала със информацията по темата защо да обвинявам лекарката. Тя не е с детето ми 24 часа, нито е в дома ми. Сляпата вяра не е полезна на никой. Всеки сам отговорно трябва да пречупи информацията през мирогледа си.

# 176
Така е Simple Smile
С моята педиатърка имаме кардинално различни виждания за храненето на бебето - за кърменето и захранването. Просто никъде не ни се пресичат възгледите. Но иначе е добър диагностик, а детската сестра в кабинета ме кефи Simple Smile И си стоя при нея - с първото дете видях къде са ни разликите, с второто - тя даже не ми говори нищо за кърмене и хранене, развивам се на самотек - но иначе знае, че кърмя изключително и предполагам, следи детето съответстващо (все си мисля, че е с подозрение как оцелява горкото Laughing но както и да е).
С първото дете не бях толкова смела и след опит да кажа, че не искам да давам пюрета, бидох сдъвкана и почнах да лъжа, че давам - което не е добре. Сега нямаме проблеми и не залягам по ъглите. Само на мляко, точка.

# 177
мога да кажа само едно-сигурна съм,че др.стайкова никога не е кърмила,но не е и чела нещо новичко.и най-важното-не се вслушва в малките си пациенти и майките им.пази боже от такива лекари Shocked

# 178
Точно за това говорех, че отговорността си е на всеки родител, а не на педиатър. В това което съм прочела като че ли везните се накланят към лекаря като вина. За това и написах този пост. Ако аз не съм прочела и асимилирала информацията, защото "нямам време" / както казва една позната / не бива да обвинявам лекаря, че ме е притискал и съм захранила рано. Моята дъщеря е моя и точка.

# 179
Точно за това говорех, че отговорността си е на всеки родител, а не на педиатър. В това което съм прочела като че ли везните се накланят към лекаря като вина. За това и написах този пост. Ако аз не съм прочела и асимилирала информацията, защото "нямам време" / както казва една позната / не бива да обвинявам лекаря, че ме е притискал и съм захранила рано. Моята дъщеря е моя и точка.

Ок, обаче и тяхното отношение не е мн читаво Stop
Не може да изискват и да се карат, когато не им се спазват "препоръките" (слагам ги в скоби, защото по-скоро приличат на заповеди), при положение, че знанията им са от 60-тте ...та ако ще и 50 години да са взимали специалнст-слабо ме вълнува Whistling за мен знанията им не са актуални Stop
При положение, че не са си ги осъвременили-нямат право да имат подобно отношение и претенции.

За съжаление обаче, ги има в изобилие и родителите, които грам не си мръдват сивото вещество (коментираната тема за оня доктор Mr. Green)...е те с такива родители  Tired..дано бебетата си имат късмет Praynig

Общи условия

Активация на акаунт