ЕКО БРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата

• 64 629
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Да споделя какъв сайт открих:
http://eshop.ecomedia.bg/

Напоръчвах , днес е пусната пратката, утре ще е при мен.
Надявам се да съм доволна и да премахна перилните препарати, ароматизатори за тоалетна и омекотител за пералня.
И едн аорганична памучна постелка за баня поръчах.Отзиви утре. Grinning

# 616
  • София
lightstarter не си съвсем права. Холе например правят само Био бебешки и детски храни. Всичките им продукти СА органик. Органикс също....Те в България Органикс не се предлагат де Sad Докато живеехме в Англия специално си поръчвах Холе, уж като най-чисти  ooooh! Тук Холе съм виждала в БИО магазините  Crossing Arms

# 617
lightstarter не си съвсем права. Холе например правят само Био бебешки и детски храни. Всичките им продукти СА органик. Органикс също....Те в България Органикс не се предлагат де Sad Докато живеехме в Англия специално си поръчвах Холе, уж като най-чисти  ooooh! Тук Холе съм виждала в БИО магазините  Crossing Arms

Sad Честно казано мернах само някои марки, не че съм запозната с Холе и Органикс де... Ами лошо значи, аз си признах, че не мога да вникна да вникна много-много кое какво е.

Цитат
Да споделя какъв сайт открих:
http://eshop.ecomedia.bg/

Мерси  Peace Виждам, че имат еко бол за пране, каквито мисля да пробвам .

# 618
  • Sofia
Аз в тази статия не видях за сравнение небио-храните какво количество отрови имат...  Thinking
Честно казано, не съм се интересувала досега какво е нормалното количество олово и токсини в една храна и тези цифри в случая нищо не ми говорят.

# 619
# 620
  • София
Честно казано, не вярвам нещата да се променят в скоро време. За съжаление сигурно още дълго време ще слушаме истории за родилки, на които са отказани елементарни манипулации, защото не са подписали въпросния формуляр за информирано съгласие....

# 621
Работи се по това самият документ да се промени. Тогава лекарите няма да имат избор. Simple Smile

# 622
  • София
Точно това имах предвид и аз, едва ли ще стане скоро тази промяна.

# 623
 Rolling Eyes направо е стряскащо, но аз виждам как нещатасе променят. Все повече АГ слушат бременните, ние просто трябва да сме по-дейни. В малките болници е по-лесно, в големите е по-голям проблема.

# 624
Утре вечер и в събота в йога-студио Янтра ще се проведат две интересни лекции:

"Ролята на болката в процеса на раждане и как да я преодолеем"

Природата не създава нищо случайно - в това число и болката, която съпътства раждането. Тя има свой смисъл и когато сме наясно какво ни очаква и защо се случва, ще имаме представа и какво можем да направим, за да понесем по-леко процеса. На тази лекция ще говорим за трите измерения на болката - физическото, психо-емоционалното и когнитивното и какво можем да направим за всяко едно от тях.
Без предварително записване, вход 10 лв. или с карти.
Освен това, тази събота в Янтра ще гостува д-р Петър Найденов с лекцията "Холистично здраве и бременност". Ще стане дума и за хомеопатия, като се предвижда и едно кратко филмче по темата."

# 625
Здравейте, включвам се с едно запитване към онези от вас, интересуващи се от натурална козметика. Много разпространено е мнението, че употребата на чистото етерично масло от роза не се препоръчва преди 6-я месец от бременността, защото е менструален стимулант. А какво ще кажете за органичната розова вода? Някой употребявал ли я е по време на бременност?
Тя е страхотна за почистване и тонизиране на лицето и не ми се иска да се лишавам от нея.

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 21:58 от Grace ♥

# 626
Според мен няма проблем да използваш розова вода, все пак воден и маслен извлек не са едно и също.

# 627
И аз така мисля и съм ползвала по време на бременноста, че и след това. Simple Smile

# 628
Благодаря ви за отговорите. Peace Въпреки, че е воден извлек, пак се съдържа едно минимално количество розово масло, но при повечето води изглежда да е макс 0,5%, мнооого рядко 1%. Така че наистина не би трябвало да има проблем  Simple Smile

# 629
Здравейте,
и аз да се включа във вашите редици, в 7 г.с. съм, ходих миналата седмица на ехограф, но още нямаше тонове, другата седмица пак съм на лекар. Доста съм се интересувал в последните години от бременност и майчинство, но сега е друго Simple Smile Благодаря на всички, които се включват, темата наистина е прекрасна. Засега имам няколко въпроса, надявам се да ми помогнете.
1. Масажите - чета противоречиви мнения, опасно ли е наистина до 3 месец? Аз и в момента малко съм по-чувствителна на допир, дори и от моя приятел понякога. Ако е позволено - предполагам някакъв релаксиращ, без ходила, тъй като там има много рефлексорни точки;
2. Имам проблем с очите, лепена ретина и т.н., т.е. задължително трябва да родя секцио. Имам питане, говорих с една лекарка, която не е гинеколог за моя случай тя предположи, че би могло да се изчака да дойде естествения момент на раждане и тогава да се направи секцио. Една колежка ми каза обаче, че при секцио, бебето не трябва да е слязло долу и се прави по-рано? Още не чета за раждане, сега съм на тема бременност...
3. Спорт - ходим доста, в момента се чувствам отлично, само малко се уморявам ако ходя много. Миналия уикенд карахме колела в парка. Знам, че по принцип е от забранените спортове, но се чувствах много добре, раздвижена и заредена. Не съм подскачала или каквото и да било, просто каране по равно, без напрягане.
4. Книги - набелязала съм си и дори си взех вече 2 книжки - "Близо до бебето", "Магическо начало, Вълшебен живот, ...", "Невъзможните майки", "Всичко за пренаталното възпитание". Тези засега, а и за после мисля, че са ми достатъчни Simple Smile Искам да си взема някаква книга за бременността - седмица по седмица, промени, развитие и т.н. Вчера взех от позната една голяма книга с илюстрации, забравих обаче как се казва точно на издателството, май беше Doris Kindersley, мисля, че е тази http://kibea.net/bg/catalog/luksozni-izdaniya/kniga-za-maikata-i-bebeto
На оглед в книжарницата ми хареса тази книга - http://www.helikon.bg/books/263/131132_kniga-za-badeshtata-majka … -po-sedmitca.html. Ще се радвам да ме насочите, защото пазарът е огромен.
5. Стрии - знам, че има специални кремове и мазила, но за момента си ползвам кокосово масло, мажа се обилно и ми харесва. Мислите ли, че има значение от вида на маслото, а според мен пвоече да не е суха кожата, т.е. да е овлажнена и омазнена.

Лека бременност или гледане на малките човечета на всички Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 10:22 от maita5

Общи условия

Активация на акаунт