ЕКО БРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата

• 64 288
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Аз също не искам да се заяждам.Много четох по темата за херпеса.Противопоказание за естествено раждане е само ако има активен такъв в момента на раждането.АКо няма лезия , няма как да се предаде на детето.Освен това много по опасно е ако е първичен херпеса, тоест на жената за сефте й излиза.Ако е отдавна в организъма майката има вече антитела и чрез кръвта си ги е предала на бебето.Което не значи че и стар да е, ако в момента има активен трябва да се роди вагинално.Просто риска е по малък.
На запад раждат нормално дори с излязъл херпес но със специален спрей напръскан, което го изолира при допир с бебето.
Не казвам че няма случаи в които да се внимава.НО лекарите наистина спекулира и злоупотребяват и режат много повече жени , отколкото изобщо се налага.
Познавам жена която имаше активен херпес(не първичен) и роди нормално.На детенцето му няма нищо.
Аз самата  съм носител, но в деня на раждането нямах и родих нормално.Всъщност като се замисля самов  първите месеци ми се активира няколко пъти и след това никакъв го нямаше.Но аз се храня здравословно и се грижех много да съм в добра форма.И желязото си поддържах супер само с храна и натурални добавки.
Отклонявам се Grinning
Съветвам всяка жена да се информира досстатъчно преди да се поддаде на манипулации.Не винаги това което се носи сред масите е точно така.

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 10:12 от dora7511

# 646
Записвам се  Hug . Надявам се не съм закъсняла много Simple Smile Казвам се Кора с първо бебче,термин 28 януари.Ще раждам у дома.

# 647
...........Просто понякога , когато лекарите препоръчат секцио- то не е само за техен кеф  Peace
  Понякога да.  Peace

# 648
Добре дошла Кора!
Успех ти желая ! За съжаление темата за домашно раждане се превърна в арена.И не е приятно и полезно в нея както преди.На мен ми бе полезна за да взема това решение за себе си Simple Smile
Дано имаш достатъчно източници на информация.

# 649
Дора ,благодаря,за отзива.Какво означава това ,че се е превърнала в арена? Нещо не схванах... Sad Еко не означава само раждане у дома. Peace

# 650
Еко не означава само раждане у дома. Peace

В случая "еко" не е най-правилната дума, но няма значение (смисълът е ясен).  Wink Важното е да се напомня по-често, че "естествено активно вагинално раждане" не е равно на "раждане в къщи".  Peace Това са две съвсем различни неща и често хората имат различни мотиви при избора си.

# 651
Именно!! Защо обаче не се стимулира естественото раждане в България? Толкова ли е лесно да се реже? Разбира се изключваме рисковите родилки и бебета. Peace

# 652
Нещо ме объркахте мили дами.Ясно е че естествено и активно не е задължително да е у дома.В България лека полека ще стане възможно и в болниците  да се случва (без толкова зор и уговорки като сега).
Прочетох ,че Кора ще ражда у дома и писах ,че темата за домашно раждане тук във форума е станала бойно поле.Не тази тема.Друга е.Не знам вече до кой номер стигна, отказах се д а я следя.

А Кора виждам,че не е в БГ ,така че ще й е малко по лесно от към подготовка и може би някака асистенция(дула,акушерка).

# 653
Здравейте  wavey

Не знам дали питането ми е за точно тази тема, но ще си питам Simple Smile. В духа на еко/био естествения начин на живот, правили ли сте нещо специално преди самото забременяване (т.е. при планиране). Примерно някакви пречиствания - за вас и таткото, някакви упражнения специални, визуализации, медитации, прием на определени храни/добавки, други промени в начина на живот.
За фолиевата ясно - там всеки си преценява дали да пие синтетична или да яде повече определени храни. 

Заинтересувах се и от стандартните прегледи и процедури препоръчвани преди забременяване, сториха ми се доста много  Rolling Eyes, вие правихте ли ги и какво по-точно ? Конкретен проблем, който ме притеснява е като цяло хич недоброто състояние на зъбите ми от малка, редовно ходя през годините (напоследък не съм де), имам и разни за вадене май, липсващи и т.н. и ако ме посъветвате нещо точно по този въпрос, ще се радвам ...
Много обичам да мисля и премислям, при все, че хич не ми се отразява добре това, затова ще ме извините ако задавам твърде много и глупави въпроси  Embarassed.

Приятен ден от мен засега   bouquet.

# 654
   Ahim_sa,моите деца не са планирани на ниво съзнание.
   Така е съвпаднало,че 2-3 месеца преди да забременея съм правила пречистване на организма.Просто имах вдъхновение да го направя.  Simple Smile До визуализации,медитации и тем подобни не съм прибягвала.

Последния път от началото на бременността съм слушала мантри Sadhana Sargam.Действаха ми много умиротворяващо.  Heart Eyes
   Ти засега можеш да слушаш Garbha Raksha.

# 655
  Ahim_sa,моите деца не са планирани на ниво съзнание.....
  Ти засега можеш да слушаш Garbha Raksha.
Благодаря Селма, веднага си ги пускам   bouquet.

# 656
здравейте! Аз не съм еко-бременна, а вече си имам един дребосък вкъщи. Влизам тук само с едно питане. Досега използвах един прах за пране (Surcare), но напоследък не го намирам на пазара. Някой може ли да ми препоръча друг качествен прах, който да е подходящ за бебета? В биомагазините има доста видове, но аз съм неориентирана, и не посмях да взема без да съм проучила предварително.

# 657
Може да питаш тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=573726.0
Аз пера със Sodasan sensitive.

# 658
# 659
Много хубава тема ! Hug
Аз се се старая да пия много, много вода. Също така- като фен на хомеопатията - си пийвам по малко клеева профилактично. Много ми се иска да успея да си направя няколко детокса докато съм бременна, избрала съм си варианта с цитрусите, но вероятно ще са едно дневни или ден и половина най- много. за огромно мое съжаление само тестените продукти не са ми гадни и само с тях не ми прилошава и не ми се гади, затова пък се старая да се храня разделно. За съжаление съм нова в разделното хранене и не съм много наясно с всичко и още правя грешки, но много ми помогат момичетата в темата. И съм сигурна, че ми е много по- леко като се храня така- усещам го вече. Много искам да ходя на йога тоя път, ако може да ме посъветвате кога да започна, мислех да изчакам 4 месец.
За козметиката- преди не много време бях пуснала тема за козметика с естествени продукти и момичетата дават невероятни съвети, мисля че е много полезно за нас бременните, а и не само.
Ще ви следя с интереси мисля, че ще сте ми страшно полезни. Wink Wink

Общи условия

Активация на акаунт