За малки и големи одежди плетем

• 63 816
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
                Мацата,честит рожден ден и от мен!Здраве и късмет,творческо вдъхновение и успех!  bouquet
                За шевовете - аз на рамената не завършвам бримките и ги оставям на иглата.След това зашивам с игла бримка в бримка гърба и предницата и няма никакъв ръб.Странични ръбове нямам когато плетивото позволява да се плете в кръг и плета на обръч.Когато не става с обръч изваждам бримки и на двете части и пак ги зашивам с игла бримка в бримка.В зависимост от плетката ги шия или с лицев шев или с опаков и така ръбове не се получават.

# 436
ако съединявате частите, изплетени от дебела прежда, с нисък пълнеж, се получават ръбове, които дори може да убиват.
по-подходящо е да се съединяват с игла както Дидиа, или просто с по-тънък конец/например ако дебелата прежда позволява разкатаване/. Аз вече само с игла съшивам, шевовете стават незабележими.

# 437
  • най-шареното място
Аз нищо с шевове не съм плела още Simple Smile
Но това за шевовете ме подсети - Изпускате ли първата бримка на реда - да я прехвърлите само?

Всъщност съм плела - шал шит в средата, но шев не се вижда та затова се обърках Simple Smile

# 438
               За шевовете - аз на рамената не завършвам бримките и ги оставям на иглата.След това зашивам с игла бримка в бримка гърба и предницата и няма никакъв ръб.
Между другото подобен въпрос за ръбовете при зашиване на плетивото е зададен и в началото на темата от tanya.d, като отговор дани.т е дала това видео http://www.youtube.com/watch?v=I7jIzwO5Nv4 нагледно метода описан от дидиа.

Аз се сетих че някой беше питал за лента за глава с наушници, намерих това. Не помня дали беше отговорено, ама тогава нямах напредстава какво представлява и затова не обърнах голямо внимание.  Embarassed

# 439
Мацата, честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива, и дано преждите и идеите ти винаги да са в изобилие!
Кабзи, благодаря!
Дебели или тънки, пуловерите шия с конец и не мога да се оплача от ръботете им. Иска ми се някога да усвоя и другия метод.

# 440
mariela;) много са готини всички неща които показа!   bouquet Имаш ли схемичка или обяснение на г-ца Мишка и на тези пантофки?  Praynig
качих в албума си мишлето ,но е на английски ако имаш нужда от помощ пиши

# 441
Пуфи, може ли да споделиш плете ли със сивото Мерино от Статекс с двойна нишка? На кой номер игли се спря се вълнувам!

Муци се плете, Маци.

Първо ЧРД. Много здраве, любов, щастие и пари в дебитната.  newsm51

Eто какво се получи от сивия сукмань на Дропс, плетен от прИмоцията на Статекс - мерино 03, с игли №6, /можеше и с по-големи даже!/:

- цялостен изглед и частичен на отворените плетеници.

# 442
Маце, да си жива и здрава миличка!!!
Пуф, много готин сукмана, ама айде да го облечеш де.  Praynig

# 443
Между другото подобен въпрос за ръбовете при зашиване на плетивото е зададен и в началото на темата от tanya.d, като отговор дани.т е дала това видео http://www.youtube.com/watch?v=I7jIzwO5Nv4 нагледно метода описан от дидиа.
Аз бях питала, но с това видео нищо не направих, но се получи доста добре и по друг начин -  например при раменете - както е наопаки, двете части /предна и задна/ ги оставям на игли, поставям ги успоредно, като на видеото и  изплитам заедно по една бримка от всяка игла. Става гладко, с почти забележим ръб от опаковата страна.
Дано да сте ме разбрали.

# 444
мацата ЧРД много здраве, щастие и вдъхновение  Heart Eyes

да си призная някой ми беше писал на лични и аз неволно изтрих съобщението преди да го прочета...та ще го замоля да пише пак  Embarassed

# 445
момичета, много мерси за идеите  Hug с нисък пълнеж правих, добре става наистина, ако не е много дебела преждата обаче
а това с изтеглянето на бримки и зашиването им като на видеото малко пипкаво ми се вижда, но може  би защото го виждам за първи път и нямам практика
иначе зашиването може да става и от към лицевата страна на плетивото и така точно от лицето не се вижда абсолютно нищо, но пък не ми харесва вътрешния ръб, който ми се получава
затова и питах за други начини   bouquet и ще ги пробвам Peace

# 446
pepito21, мерси за снимката точно същото ми даде като идея и big pufana за която също пращам едно мерси.  Wink
кокошчица, аз ги зашивам от лицевата страна така че да не си личи. От вътрешната страна се получава много малък ръб. Скоро завърших един доста дебел пуловер ако искаш утре мога да го снимам и да видиш как е станало.

# 447
  • София
Момичета, благодаря ви за пожеланията!

Пуфи, хубав е станал сукмана ти! Не ми е ясно срещу какво негодуваше преди, че не било точно по схемата, може би разликата във височината идва от номера на иглите. В Дропс препоръчват 4мм за ластика и 5мм игли за основната част. За мен е чудесен!
Аз мисля да го плета Мериното с 4,5мм ластик и с 5мм основна част на блузката, която Мериан показа. Не за друго, а за да мога основната част да я плета с обръч Addi, за да ми е по-голямо удоволствието. Ама повече ще ми топли, нали? Иначе не става степано. Харесва ми. Ама ти сега с тия 6мм ме размисли...

А какъв разход ти даде Мериното?

# 448
Пуфчеееее...сукмана е станал страхотен...Добре,че Фенси ме успокои по отношение на дупетата...и май и аз бих си изплела един...Да не говорим,че имам почти всички номера на Адди...преди година ми ги изпрати приятелката ми,наистина са много добри.тогава ги беше взела по 9 лв. 
Аз сега съм малко на друга вълна..но скоро пак ще заплета нещо...

# 449
  • в баира
Мацата, За много години! Бъди жива и здрава!

Пуфи, я да го покажеш облечен!

Общи условия

Активация на акаунт