За малки и големи одежди плетем

• 63 799
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Nightwish - нямам схема. Плета розичка, после втора и  закачвам за пърата  т. н. Самата розичка
- плета  50 синдж., после във всяко синдж. по две стълб. с една наметка. Като сварши реда изплитам 3 синдж. и бъркам в първата бримка на следващия ред, после в следващите две дупчици - залепени бримки, в 3-тата един нисък пълнеж и 3 синдж. и пак в същата бр. нисък пълнеж, 2 залепени бр. и т. н. Тези цветя ги правих с 11 "листенца" , но при закачването, по средата на сърцето не стигна по едно листенце на две розички /всяка се хваща за другата за две такива/ и не стана най-добре, затова сега ще пробвам с 12.

# 556
zoo , благодаря ти много! Мисля, че разбрах, ще опитам!   bouquet Може ли да споделиш и каква е преждата ти?

# 557
Преждата е акрил, казаха ми, че е за мартеници, тъничка е и затова я плета в две нишки. Нямаше етикет на кълбенцата. Утре ще снимам как зашивам самото цвете, ако не ти е късно, че сега ми няма апарата.

# 558
Прежди Коутс се продават в кинкалерията на бул. Христо Ботев и на една пресечка на ул. Кузман Шапкарев. Ако ви вълнуват местоположенията, да пиша подробности...
Ванче, браво за сътвореното! Е, с такова нещо не се захващам!

# 559
Стейс, в коя от всички кинкалерии на Ботев?! Пиши по-подробно, моля те. Сподели и цените, все пак!  Joy

По молба на една колежка почвам една шапка за мен, да види как се плете. Ентрелакът пак е у лево. Ужас, много съм несериозна.  Embarassed Шапката я преведох в друга тема. Нея почвам. От сивото мерино. Стейс, плете ли нещо от него?

# 560
Здравейте, най-сетне да се похваля със завършена блузка, ама след като я изпрах се оказа, че ще е за голямата, а не както беше планирана за малката дъщеря. Моше би защото плетох на игли 5-ти номер по-тънък памук, ми се разтегли. Само ръкавките ще трябва да ги носи като 7/8  Simple Smile.
http://elastina.snimka.bg/hobby/knitting-amp-crochet.431171.17209661.big
http://elastina.snimka.bg/hobby/knitting-amp-crochet.431171.17209702

# 561
# 562
Беборана, ето накратко обяснението за Т-образна качулка, цитирам тити   "Другата гугла е като буквата Т - плете се тилната част/това са 1/3 от бримките отазд на врата, като изплетеш нужната височина, наддаваш от двете страни по още толкова бримки и плетеш същия брой редове, става като буква Т и накрая съединяваш отстрани/. Става квадратна качулка. Същата може да се изплете и обратно - първо дългата част/която се пада върху главата/ и после свиваш."

Ваня, поздравления за майсторската ти изработка,чудна е!
Теменуга, много сладичко мишле!
Зу, страхотни сърца!
elastina , блузката е ажурна, памучна-  ходят `и 7/8 ръкави!

# 563
Elastina страхотна блузка! Аз пък стигнах до задънена улица - искам да плета на обръч, обаче не ми е много ясно как се плете опако? Икам да плета с "полупатентен" ластик - на опакото се прави наметка, която се изплита на лицевата страна, а как ще стане след като плета в кръг само от лицевата страна newsm78

# 564
  • най-шареното място
наметка на един ред, изплитане на друг?
Реално си имаш опаковите редове, самоче ги ги гледаш отзад Wink

Ажурената блузка е супер! 7/8 е много по добре от дълги!

# 565
Стейс, в коя от всички кинкалерии на Ботев?! Пиши по-подробно, моля те. Сподели и цените, все пак!  Joy
Може би се лъжа, но аз на бул. Христо Ботев знам само една кинкалерия. В отсечката между Пиротска и Симеон, на левия тротоар, ако се върви в посока към гарата. На мен нещата на Коутс са ми скъпи, така че цени не гледам. Само регистрирах, че там продават.

# 566
Деколтето е лесно. Свиваш равномерно от двете страни на предницата до рамената. Свивките да бъдат през 2-3 реда. После нанизваш на обръч или една игла първо лявата, после дясната половина от бието. Това е доста дебела прежда тук. Виж моят модел тук. Simple Smile
[/quote]
Пуфана, ако ги правиш на обръч, предполагам, че правиш цялото деколте едновременно. А свиваш ли някъде или караш право няколко реда. Хич не са ми ясни тези деколтета, на последната блузка, която плетох не свивах никъде, но там деколтето беше само три реда, след това на една кука.

# 567
# 568
elastina , vanyia, браво на вас! Страхотни красоти! Възхитена съм!

# 569
Браво на плетачките! Майстори сте - признавам го. И мен нещо ме сърбят ръцете-причината раждането на един дребен. И понеже нямам опит с плетенето на бебешки дрешки, а и бебчето не е мое ако можете да споделите таблици с размери. Това което гледам в нета са за дрешки за над 3 месеца

lz1mpt , благодаря за превода и галерията със бебешки списания.
 Замислила съм блузка и тези гащи http://picasaweb.google.bg/tatyana2711/PhildarBaby2007#5321643542620747362 За превод не смея да моля, ще се ориентирам по дадените размери за а) да речем за 3 месечно, но нещо не мога да си представя как се получава крайния резултат така че дупките за крачетата да са отпред при размерите както са дадени по долу на страницата. Големи обяснения дадох  newsm78  Дано да сте ме разбрали

Докато се тутам насам натам видях чертичките и  стрелките в средата.

Общи условия

Активация на акаунт