За малки и големи одежди плетем

• 63 598
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Привет! За английския ластик - и аз го плета с лицеви, според мен става доста добре. Имам  въпрос - как се снаждат части, без да личи - напр. горе на рамото не искам да има ръб, но не мога да се справя. Намерих една китайска схема в библиотеката, но не става. Ако може нещо с видео Praynig

Зная как се прави това зашиване, но то с писане май няма да мога да го обясня. Ако искаш, потърси ме в скайп, ника ми е същият, ще се пробвам да го обясня. Ако пък някой има видео да пусне.

Ето видео: http://www.youtube.com/watch?v=I7jIzwO5Nv4

# 166
Говориш за пратките само от ЕС. От трети страни или извън ЕС си има и ДДС, и мито, ако са над 30 лева.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/25/847697_poshtite_i_mitn … at_na_edno_gishe/
Упс, забравих, че имаме нови братски страни. Laughing Grinning Сори грешка.
Ами няма ли подобни сайтове от европейските республики с прежди на изгодни цени или въпреки високата шипинг такса, този си остава най-изгоден?

може и да има други но си правя проста сметка с калкулатора. долара сега е около 1,40. дне с на моята банка е 1,42. и прежда мохер ми излиза около 3,55лв/100гр. (това е цената на преждата + доставката разпределена на чилетата ).според мен е изгодно.  #Crazy всеки сам да си направи калкулация и колко му струва подобна прежда в магазина, от който най-често купува.

според брат ми в epay.co.uk имало също изгодни прежди,но трябвало търсене и ровене и наддаване или пък следене. но аз купувам на момента,ако имам пари.

# 167
jenipa, аз само от там купувам и съм много доволна. Явно системата им за пазаруване през нета не е много усъвършенствана.

Аз също съм пазарувала от тях по телефона съм се обаждаЛА И ВЕДНАГА МИ КАЗВАТ ДАЛИ има наличност и консултация за номер куки и т.н.
Момичето е много готино.
И на живо са много любезни.
Не знам вие какво не сте доволни.
Имат доста телефони.Ако искате да ги пусна,в сайта ги нама всички.

Ами нетът нали е затова, за да се избегнат телефоните. Все още нямам отговор, ще звъня то се видя. Сигурно уцелвам почивките, дори и нерагламентираните.  Joy Онлайн магазин не се прави лесно. Трябва софтуер! Лицензиран!

P.S. Не съм от хората, които си чешат езиците или ... клавиатурите!

# 168
  • Варна
Марчелитке, и аз не премятам преждата през врата, като се научих как става ми е много по- лесно и по- бързо плета  bouquet

как ти е по-лесно,че не разбрах-през врата ли??? newsm78

# 169
На 10-тото позвъняване ми вдигна учтивото момиче и ми съобщи, че е ЗАБРАВИЛА да ми пусне поръчката ...  newsm09

Надявам се, утре да дойдат. Поне така ми обеща де.  Joy

Дима, има 4 телефона в сайта. Ти какви предлагаш? Аз звънях на мобилен.

# 170
Марчелитке, и аз не премятам преждата през врата, като се научих как става ми е много по- лесно и по- бързо плета  bouquet

как ти е по-лесно,че не разбрах-през врата ли??? newsm78

Не когато не ми е преметант конеца през врата

# 171

аааааааа,сори тогава.
аз лицево плета по-бавно и ми е по-удобно опаково.
ти като не плетеш на врат не става ли по-бавно?
                   Въпрос на навик  Laughing Аз пък като гледам някой дето плете на врат и се чудя как търпи преждата на врата си! Laughing И твойте опакови на врат са моите лицеви  без врат! Laughing Има нещо дето ми стои обърнато и когато някой,който плете на врат ми е обяснявал винаги неговите опакови плета на лице и обратното и така се получава плетката.Предполагам,че английския ластик не се е получил точно по тази причина.Така,че като си обясняваме да имаме предвид кой как плете! Peace Stop

# 172
Didia, направо ме озадачи!  Shocked Не съм срещала схема, на която да пише, че важи при плетене на врат или обратно. Знаците си имат конкретно значение и не би трябвало да се влияят от това кой как плете.
Аз плета на врат. И ми е удобно.  Wink

# 173
Пратила съм колет до приятелка,и писах 30$ стийнист,ама не съм писала гифт...да не и искат пари на момичето? Shocked #2gunfire

# 174
  • София
Да се изкажа за врата и пръста.

По принцип на времето баба ми ме беше научила да плета на врат. Когато забременях и реших да си спомня как става, бях забравила всичко и колежките в работата ме научиха на пръст. В последствие си припомних и как ставаше на врат и си направих експеримент дали нещо започнато на врът може да бъде пордължено на пръст. Е не става, личи си къде си преминал на другия метод. В единия случай бримките, лицевите, стояха като с наклон на дясно, а след прехода на ляво. И първият ред е доста изтормозващ.

И преди година-две може би бях писала тук, че английският ластик го плета само на врат. Става ми много по-хубав отколкото на пръст. При втория метод става едно стегнато и не знам защо така, и с лицеви бримки пробвах и с опакови. Не ще и не ще.

Друго нещо, за Хоби, да кажа на Пуфи, да не очаква чудеса. Разочароваха ме точно по 3 параграфа за 5 артикула /300гр един вид прежда, 200гр друг, и 3 аксесоара за плетене/. Питах ги една седмица преди поръчката дали доставят по пощата. Отговорът беше "ДА!". Правя поръчката аз, по мейл, и си пиша адрес по лична карта, за да си ги взема без проблем от клона. Получавам отговор, че пращат само с куриер и разликата в цената била минимална. Добре, сменям адреса, с действителния. Получавам мейл с описаната поръчка и виждам че липсва едната прежда, а доставката 6лв за стойност на поръчката 13лв.

Е като яхнах метлата, и им написах че няма да отворя на куриера, защото не стига че ми липсва едната прежда, ами и доставката е наполовина на поръчката, се извиниха че склададжията сбъркал и казаха че ще поемат доставката.

До тук добре, но заплеса е голям. На другия ден куриера отива на първия адрес, този който бях посочила за доставка по пощата.

Въобще хиляди писма по мейлите за тоя дето клати гората.

А иначе Статекс, са разкошни хора. Ето вече са ми пуснали по пощата среднощната поръчка. КАк де не ги обича човек. Кратко, ясно, точно.

Раче, кажи моля те каква ти е преждата за широкия пуловер  Praynig

# 175
  • между морето и небето
Здравейте,
От известно време ви следя, като надзъртам от балкона. Много интересни неща творите!

Плетенето ми беше хоби преди доста години, но след като случайно попаднах в темите, се запалих отново. Живея извън Бг и тук 50г хубава прежда е на цени 4-4,50 еуро. Затова се реших и си поръчах от турския сайт http://www.yarn-paradise.com, който видях в библиотеката. Чудих се, двуумих се и накрая се престраших и си поръчах.
Поръчката пристигна на втория ден за по-малко от 48 часа по куриерска фирма, плащането беше усвоено два дена след доставката. За 1500 г + такси ми излезе 36 еуро.

С интерес разглеждам различните идеи, които публикувате.

# 176
Да се изкажа за врата и пръста.

По принцип на времето баба ми ме беше научила да плета на врат. Когато забременях и реших да си спомня как става, бях забравила всичко и колежките в работата ме научиха на пръст. В последствие си припомних и как ставаше на врат и си направих експеримент дали нещо започнато на врът може да бъде пордължено на пръст. Е не става, личи си къде си преминал на другия метод. В единия случай бримките, лицевите, стояха като с наклон на дясно, а след прехода на ляво. И първият ред е доста изтормозващ.

За това говоря и аз.На схемите лицевия винаги си е лицев бод ,но при плетене по различен начин се изплита различно.Резултата след изплитането е един и същ - лицев бод. Laughing При това аз не плета и на пръст  Laughing а конеца ми минава между показалеца и средния   пръст. Не знам друг дали плете така,ама на мен ми е лесно и бързо и не е стегнато,а си го регулирам както ми трябва.

# 177
  • София
Здравейте момичета,
кога успявате да плетете и да пишете тук, темите направо летят...  Joy
Искам да ви покажа моят вариант на къдравия шал, но на една кука - получи се по-скоро като гирлянд и беше много актуален около Коледа.
http://rozi7.snimka.bg/hobby/pletivo.466992.17105035

Разкошен е!!!!!!!!!!

# 178
Аз завърших първата си дреха на 1 кука  и започнах една меланжирана прежда по този модел, но снимки довечера. Бях я започнала гладка лицева плетка, но я разплетох, че ми беше скучно, пък и беше станала много широка.

# 179
  • София
На мен май няма да ми стигне преждата за мъжкия пуловер от Ярн Арт Джинс.
Дето първо беше предвидена за мен преждата. Имам 500 грама - 10 кълбенца.
Вече привърших едно кълбо от 50 грама.
Изплетох 16см парче от гърба, с обръч 2мм - http://media.snimka.bg/5425/017105737-big.jpg и то само за два дни. Може пък и да стане преди догодина август  hahaha
Но трябва да станат 73см.
4 кълбета и половина ми трябват приблизително за гърба, и толкова за предницата. Станаха 9. Въобще за ръкави и дума не може да става.
Поръчах още 500 грама, но този път ще е много нали?

Ако малко ти останат излишни и нямаш какво да ги правиш, от този цвят може да ти ги взема за дребчо.

Общи условия

Активация на акаунт