СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 137
  • 1 433
  •   2
Отговори
# 420
  • София
Здравейте,
Да се включа отново и аз да следя новата кампания...Изчетох с интерес първата страница..Браво на мамите,които са участвали в работната с реща на 27.01...
 Hug
Щурчо, добре дошла!
Да не се бориш за местенце за Номер 5?  Grinning Hug

# 421
  • Sofia
В нашата ясла ни казаха,че детето може да остане до края на учебната година в годината когато става на 3г.,като за месеците след навършване на 3г. до края на учебната година им трябва медицинска бележка,че педиатър препоръчва детето да е в яслена група. Директорката няколкократно е писала до различни институции,да пита какви са медицинските причини,никой до момента не й отговорил,но приемат този вариант. Ние сме родени декември,та като стане на три,ще можем да останем чак до следващия септември,което все пак ме успокоява ако и таз  година не се вредим за ДГ.
Към кой мога да се обърна за приключила ново строена сграда към ДГ 136 Славия,никъде не виждам в системата отбелязани нови места или какво се случва? Как се проследяват такива случай? Няма нищо отбелязано в списъците за нови места?

# 422
                 В 136-та вече имаше прием за свободните бройки.Сега ще чакаш обявяването на новите групи за септември.И ми се струва,че директорката на яслата те е заблудила,ако детето ти навършва 3 години през 2010 година /декември/ трябва да е прието в ДГ от септември 2010.Не може да остане до следващата година в яслата,защото тогава трябва да е във 2-ра група от септември 2011 г.То си върви с набора и няма значение,че е родено в края на годината.

# 423
  • София

Не знам... аз бих се въздържала да декларирам невярни обстоятелства (към Мацата). Ако не те е страх... действай.

Къде са невярните обстоятелства? Все пак за общината и за всички верните обстоятелства са тези ,които имат документи и тях приемат само! А тя  документите  ги има.

Маце, ще можеш да докажеш, че не живеете в един блок с личните карти, но как ще докажеш декларираните от теб неща по точки 4 или 5? Имаш ли решение от съда за отнети родителски права или акт за смърт?
Не се заяждам, но просто добре обмисли нещата.
Съседите може всичко да казват, има си домова книга,има си лична карта,до тогава си си на друг адрес! Дори и съседите да казват нещо винаги имаш право да водиш детето там за да се вижда с баща си !  Sunglasses  Това няма общо,че го отглеждаш сама!

Не знам. Може и да е така. Но е твърде вероятно и да не е.

# 424
 katiABV  "Вече не ги гонят в деня на навършването на 3. Поне така казваха по новините"

Въобще не съм съгласна с това твърдение. Емма навършва 3 години на 26 март и от детската ясла ни казаха да се "оправяме" , защото могат да я задържат само 1 месец след това.
Промяната в закона миналата година е абсолютно безумна, но......

Е - значи са излъгали. Или са направили поредното "публично" мероприятие за пръскане на ... не, не прах - на пясък в очите, след което... са върнали нещата.
Съжалявам за дезинформацията.
Още повече съжалявам за абсурдната ситуация.  Crossing Arms

Хм, една позната пък каза, че вече са й потвърдили от яслата, че ще държат детето до юни (то също е родено март месец)
Моето пък като е родено декември и вчера го записах - още първия ден дирекорката ме предупреди, че от 15 юли излизали във ваканция...Става дума за ОДЗ, което есента ясла 2 става градина 1

Би трябвало да има дежурни градини за района, и в нашия квартал излизат за един месец, някои и за двата летни месеци /юли и август/ в почивка, но една винаги има дежурна за целия район.
Да, знам за кварталните дежурства - но те са само опит (за сега все така успешен) за замазване на очи... Нали общината поддържа детски градини изобщо по две основни причини 1 - да могат родителите да ходят на работа и 2 - да дават добро възпитание и отглеждане на децата. А излиза, че организацията на летния период в градините дава предимство на собствените им удобства (да си ползват служителите им отпуските едновременно). Все едно енергото да затвори аварийната си служба за да си ползват всички едновременно отпуските, без да се съобразяват със смисъла на тази служба.

# 425
  • София
Здравейте,
Да се включа отново и аз да следя новата кампания...Изчетох с интерес първата страница..Браво на мамите,които са участвали в работната с реща на 27.01...
 Hug

Здрасти, Щурчо, радваме се да те видим!  Hug

# 426
Има ли някой яснота колко е минималния брой точки, при който има шанс за класиране? Ясно че всичко е приблизително, но искам просто да си сверя часовника.

# 427
  • София

В различните градини е различно. Също и за различните градини. В Триадица, примерно, и 10+ не стигат. В Бухово приемат и с 2. И с по- малко.

# 428
  • София
Има ли някой яснота колко е минималния брой точки, при който има шанс за класиране? Ясно че всичко е приблизително, но искам просто да си сверя часовника.
Лени, вие сте многодетно семейство, нали? Ако питаш за вас, мисля, че имате високи шансове за ясла през септември.
Миналата година за градинските групи в нашия район се влизаше и с 8т., за яслите си трябваха  повече.

# 429
Някои знае ли къде в Триадица се строи нова детска градина?

# 430
Ника, така е многодетно сме, но нали в тази система е .... като в някоя всеобхватна галактика и все се случват някакви странни чудеса. Пък и другите ми двама сина не са вече в "градинска възраст."
Иначе в Младост има доста градини, но и доста дечица и затова не знам дали ще ни стигнат точките.
И още нещо странно - точно до блока ни има ДГ, не е ли логично именно в нея да имам най-висок брой точки? newsm78
Защото повече точки имам в две по-отдалечени градини, което ми е малко нелогично, но за всеки случай си размених желанията. Crazy

# 431
  • София
Лени, независимо колко са големи дечицата - многодетни сте и точка. Peace
За набор 2005 и по-големи имаше ограничение във възрастта на децата в многодетно семейство - да са до 10 години. За набор 2006 и по-малки /по новия регламент/ този таван на възрастта отпадна, стига децата да са в едно домакинство - миналата година и тук имаше майки, чийто големи деца бяха студенти /Щурчо се сещам на първо време/, аз имам приятелка, на която най-голямото и дете е на 18г. и и приеха последното дете в ясла, защото са многодетни. Peace
Би трябвало да събирате 10т. за първо желание, 9т. за второ и 8т. за трето. Вероятно ще съберете и някакви десетични след това, според зависи дали отговаряте на допълнителните критерий, избрани от дадена градина /тези ДК си ги има обявени на страницата на всяка градина/.
Според мен с 10т. приема си е направо сигурен.
Сега трябва да следиш на 01.03. къде около вас изобщо ще се обявят места за 2009 и като се понаредят опашките ще си видиш шансовете. Кандидатурите можеш да си ги разместваш по всяко време до 23.04.
И още нещо - миналата година приема беше разделен на квоти - 60% за обща опашка и 40% за социална /многодетните спадат към социалните/ и на практика всички социални случаи ги приеха. За тази година не разбрах квотния принцип остава ли, но дори и да отпадне - 10т. са си много точки.  Grinning

# 432

Да, знам за кварталните дежурства - но те са само опит (за сега все така успешен) за замазване на очи... Нали общината поддържа детски градини изобщо по две основни причини 1 - да могат родителите да ходят на работа и 2 - да дават добро възпитание и отглеждане на децата. А излиза, че организацията на летния период в градините дава предимство на собствените им удобства (да си ползват служителите им отпуските едновременно). Все едно енергото да затвори аварийната си служба за да си ползват всички едновременно отпуските, без да се съобразяват със смисъла на тази служба.
                 Точка 1 и 2 - ра от поста ти вземи да напишеш до общината и да им разясниш ЗАЩО поддържат ДЗ.Удобството не е за персонала , а за икономия на общината в летния период от перо "ДЗ и издръжката им".ЩО не се замислите как така въведоха заявка за посещение през летния сезон? Ами да могат да получат инфо колко са желаещите и като някой реши през заявения период да си смени отпуска да си плати за удоволствието,че е направил заявка.В същото време ,ако реши да отиде в незаявен период няма да стане защото няма място в дежурната група.Това да не би да са го измислили градините!?

# 433

Точка 1 и 2 - ра от поста ти вземи да напишеш до общината и да им разясниш ЗАЩО поддържат ДЗ.Удобството не е за персонала , а за икономия на общината в летния период от перо "ДЗ и издръжката им".ЩО не се замислите как така въведоха заявка за посещение през летния сезон? Ами да могат да получат инфо колко са желаещите и като някой реши през заявения период да си смени отпуска да си плати за удоволствието,че е направил заявка.В същото време ,ако реши да отиде в незаявен период няма да стане защото няма място в дежурната група.Това да не би да са го измислили градините!?

При нас директорката на яслата просто обяви, че има места за 10 деца от 120 в съседна ясла и това е. Няма летни заявки и т.н., просто обявяват, че затварят за 1 месец и всеки се спасява поединично.  Rolling Eyes Но сега съм на вълна ще ни приемат ли в градина и август, когато пак ще затворят ми се вижда далечен  Whistling

# 434
  • София
Преди да затвори системата имаше доста текущо свободни места,което ми говори че пак са се редили деца с фалшиви данни, за което са виновни родителите им разбиа се.Ей само объркват опашките такива.Хайде успех утре на всички, които имат шанс за класиране Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт