СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 059
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 405
Вече не ги гонят в деня на навършването на 3. Поне така казваха по новините.
                  Това се случва през юни за родените първо полугодие и септември за всички родени до края на годината! Laughing Родените след септември и неприети в ДГ остават до датата , на която навършват 3 години.

# 406
  katiABV  "Вече не ги гонят в деня на навършването на 3. Поне така казваха по новините"

Въобще не съм съгласна с това твърдение. Емма навършва 3 години на 26 март и от детската ясла ни казаха да се "оправяме" , защото могат да я задържат само 1 месец след това.
Промяната в закона миналата година е абсолютно безумна, но......

# 407
LaughingХайде и аз тук да се цопна! Laughing
Дъщеря ми м.Март навършва 3 г. Ако я класират - ще я вземат ли в І-ва група, или трябва да изчака до м.септември, за да влезе в септемврийската І-ва група? Rolling Eyes
  bouquetБлагодаря Ви!

Ако се класира преди края на февруари, значи, че е класирана за ясла за настоящата учебна година (до лятото). Ако се класира след старта на класациите за есента (април), то значи че е приета за Първа група за есента.

# 408
  • София
 katiABV  "Вече не ги гонят в деня на навършването на 3. Поне така казваха по новините"

Въобще не съм съгласна с това твърдение. Емма навършва 3 години на 26 март и от детската ясла ни казаха да се "оправяме" , защото могат да я задържат само 1 месец след това.

Е - значи са излъгали. Или са направили поредното "публично" мероприятие за пръскане на ... не, не прах - на пясък в очите, след което... са върнали нещата.
Съжалявам за дезинформацията.
Още повече съжалявам за абсурдната ситуация.  Crossing Arms

# 409
Маце, ще можеш да докажеш, че не живеете в един блок с личните карти, но как ще докажеш декларираните от теб неща по точки 4 или 5? Имаш ли решение от съда за отнети родителски права или акт за смърт?
Не се заяждам, но просто добре обмисли нещата.

# 410
Вече не ги гонят в деня на навършването на 3. Поне така казваха по новините.
                  Това се случва през юни за родените първо полугодие и септември за всички родени до края на годината! Laughing Родените след септември и неприети в ДГ остават до датата , на която навършват 3 години.
Добре ме зарадвахте, но да не се окаже кратка радостта ми. Скоро навършваме 3г. , но все още никой нищо не ми е казвал от яслата.

# 411
  • София
Маце, ще можеш да докажеш, че не живеете в един блок с личните карти, но как ще докажеш декларираните от теб неща по точки 4 или 5? Имаш ли решение от съда за отнети родителски права или акт за смърт?

Не е длъжна да декларира всички обстоятелства.
Огражда онези, които се отнасят до нея.
Очевидно няма хем да е с отнети права, хем да е починал другият родител... или поне едното е излишно - доколкото едното обстоятелство е напълно достатъчно.

# 412
Извинявайте за въпроса, ако е коментирано, но класирането м.04,2010 с 2-седмичен срок за записване, нали е за приема през септември?

# 413
  • София
Да.

# 414
  • Sofia

Не знам... аз бих се въздържала да декларирам невярни обстоятелства (към Мацата). Ако не те е страх... действай.

Къде са невярните обстоятелства? Все пак за общината и за всички верните обстоятелства са тези ,които имат документи и тях приемат само! А тя  документите  ги има.

Съседите може всичко да казват, има си домова книга,има си лична карта,до тогава си си на друг адрес! Дори и съседите да казват нещо винаги имаш право да водиш детето там за да се вижда с баща си !  Sunglasses  Това няма общо,че го отглеждаш сама!

# 415
Айде пак въпрос  ooooh!
Онзи ден видях,че в 54 ОДЗ Дъга са пуснали 2 свободни места.Това ми е първо желание,понеже е до нас.За класирането на 30.01 и одеве влизам и гледам няма класирани,обаче няма и двете места  #Crazy Не знам на какво се дължи това.
Копирам си 1/2 пост,че не разбрах за това явление  ooooh!
Странно е! Питай в обратната връзка със системата.

# 416

Е - значи са излъгали. Или са направили поредното "публично" мероприятие за пръскане на ... не, не прах - на пясък в очите, след което... са върнали нещата.

Хм, една позната пък каза, че вече са й потвърдили от яслата, че ще държат детето до юни (то също е родено март месец)

# 417

Хм, една позната пък каза, че вече са й потвърдили от яслата, че ще държат детето до юни (то също е родено март месец)
Моето пък като е родено декември и вчера го записах - още първия ден дирекорката ме предупреди, че от 15 юли излизали във ваканция...Става дума за ОДЗ, което есента ясла 2 става градина 1

# 418

Моето пък като е родено декември и вчера го записах - още първия ден дирекорката ме предупреди, че от 15 юли излизали във ваканция...Става дума за ОДЗ, което есента ясла 2 става градина 1

Би трябвало да има дежурни градини за района, и в нашия квартал излизат за един месец, някои и за двата летни месеци /юли и август/ в почивка, но една винаги има дежурна за целия район.

# 419
Здравейте,
Да се включа отново и аз да следя новата кампания...Изчетох с интерес първата страница..Браво на мамите,които са участвали в работната с реща на 27.01...
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт