СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 051
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аз пак имам питане - като ще затворят текущите класирания, а в нашата детска тече ремонт, който се надяваме да приключи до април - май, как ще можем да се класираме за яслената група, която ще откриват (или поне така казват) за нашия набор след ремонта?

# 361
Хайде,честити нови такси за ДГ
...

Дано да се повиши поне малко качеството, не само таксите!

Ако беше прочела новината, щеше да видиш това:
Тя определи като мит говоренето за лоша храна или за лоши условия в градините.
"Условията в около 80% от детските заведения са едни от най-добрите възможни", заяви Фандъкова.

прочетох цялата статия и какво от това?! Има толкова други дейности, които се извършват и съвсем не бих казала, че са на нужното ниво

# 362
Айде пак въпрос  ooooh!
Онзи ден видях,че в 54 ОДЗ Дъга са пуснали 2 свободни места.Това ми е първо желание,понеже е до нас.За класирането на 30.01 и одеве влизам и гледам няма класирани,обаче няма и двете места  #Crazy Не знам на какво се дължи това.Също и друго искам да питам.Като дойде момента да почвам работа/след 2-3 месеца/ дали мога да започна в някое одз или градина?В смисъл такъв,ако търсят персонал и ме вземат,мога ли да се възползвам от 3-те точки и дали може да го приемат веднага?Или трябва да имам определен стаж във въпросното ДЗ,за да се възползваме от точките?Голяма каша ми е.Така или иначе трябва да се върна на работа като ми свърши майчинството,заради финансите поне на този етап и ако почна примерно работа в ДЗ дали може и сина ми да тръгне веднага,защото пък иначе няма кой да го гледа?Офф,малко объркано,дано сте ме разбрали   bouquet

# 363
  • София
Качеството надали ще се повиши. За тази цел си има частни градини, на който му е по джоба!

Моя позната започна работа точно като лелка в градина, за да вземат сина й, но не си спомням да е имала условия за стаж там!
За съжаление заплатите са много ниски там.

# 364
Ами не знам колко са заплатите.Но и в частните дават 400лв. а и ако намеря тук в нашия кв. ще ми е супер удобно.Няма да имам разходи за път,да се чудя дали ще стигна навреме за работа,пък после дали ще стигна на време до яслата да взема синко и т.н.Не знам и как да разбера дали търсят хора  Peace Благодаря   bouquet

# 365
  • София

Може ли да съберем сградите, строени за ДЗ, които Общината е раздала... или просто изоставила?
Темата е провокирана от поста на vodica - за градината, превърната в социална кухня - може би Фандъковата просто за времето, прекарано като ресорен зам- кмет не е разбрала, че всъщност е пълна със сгради, подходящи - и предназначени - за децата?
Да вземем да й помогнем, викам, като ги съберем на едно място - кои са, къде са и за какво се използват... и накрая, навярно, да сметнем какъв общ капацитет имат... и каква е липсата на места...
?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=467132.new#new

# 366
  • София
Ами не знам колко са заплатите.Но и в частните дават 400лв. а и ако намеря тук в нашия кв. ще ми е супер удобно.Няма да имам разходи за път,да се чудя дали ще стигна навреме за работа,пък после дали ще стигна на време до яслата да взема синко и т.н.Не знам и как да разбера дали търсят хора  Peace Благодаря   bouquet

Пробвай в бюрата по труда. Мисля, че са длъжни да обявят местата.

# 367
katiABV Благодаря   bouquet
И браво за страхотната тема,ще следя и нея   bouquet

# 368
остават ли си същите доп.критерии за градините от мин.година Grinning

# 369
  • София
Вероятно да. Но не е още сигурно.
Брат ми има една приказка - не е свършило, докато не е свършило...

# 370

Може ли да съберем сградите, строени за ДЗ, които Общината е раздала... или просто изоставила?
Темата е провокирана от поста на vodica - за градината, превърната в социална кухня - може би Фандъковата просто за времето, прекарано като ресорен зам- кмет не е разбрала, че всъщност е пълна със сгради, подходящи - и предназначени - за децата?
Да вземем да й помогнем, викам, като ги съберем на едно място - кои са, къде са и за какво се използват... и накрая, навярно, да сметнем какъв общ капацитет имат... и каква е липсата на места...
?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=467132.new#new

Аз, например, още преди месеци във форума, бях попитала г-жа Фандъкова, или Минчева, какво ще се случи с помещенията, освободени от филиалите на някои градини. Конкретно, за ЦДГ Вихрогонче, което до миналата година ползваше помещения в блок 46 в жк. Хиподрума. Е, отговор не получих, ама и въпросните помещения тази година стоят празни, защото Вихрогонче се сдоби с нова сграда и си прибра филиалите.

# 371
Хайде,честити нови такси за ДГ
...

Дано да се повиши поне малко качеството, не само таксите!

Ако беше прочела новината, щеше да видиш това:
Тя определи като мит говоренето за лоша храна или за лоши условия в градините.
"Условията в около 80% от детските заведения са едни от най-добрите възможни", заяви Фандъкова.

прочетох цялата статия и какво от това?! Има толкова други дейности, които се извършват и съвсем не бих казала, че са на нужното ниво

Просто, толкова време се дъвкаше този въпрос. Фандъкова замазва очите на обществеността, че парите ту ще ходят за облагородяване, ту за строеж на нови градини, а всъщност, така и не дадоха единен мотивиран отговор защо в крайна сметка увеличават таксата. Това беше и целта на една подписка, която вървеше в последните седмици...

# 372
Действително не успявам вече да следя темата, скоростта, с к пишете е феноменална  Laughing Все пак и аз съм работеща майка с дете, а за тези доброволни ангажименти крада и от работното си време и от това за семейството сиЩе помоля някой доброволец преди следващата раб група да систематизира въпросите в един пост.

Кандидатирам се за доброволец - кажи кога е следващата работна група и от коя страница насам да почна да преглеждам, за да не се трупат повече до стигане на лавина към крайната дата   Grinning
(Отговарям преди да прегледам до края непрочетените нови страници за мен - ако има вече одобрен доброволец , предлагам допълнителна помощ, в случай на нужда.)
 Grinning

# 373
Защо все още не може да се добави за деца набор 2007 допълнителна точка за посещаване на ясла??? Моето вече посещава детска ясла и искам да подредя желанията си. К5. Детето посещава самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване – 1 т. (само набор 2006) Кога ще влезе в сила за децата набор 2007?  

Защото още не са активирали системата за есенния прием. За сега за набор 2007 за кандидатстване на градинска група (I-ва) върви само предварителна кандидатура, която е само за справка на статистиците колко деца ще кандидатстват за есента,  и тя с без точно показване на точките.

# 374
  • СОФИЯ
Действително не успявам вече да следя темата, скоростта, с к пишете е феноменална  Laughing Все пак и аз съм работеща майка с дете, а за тези доброволни ангажименти крада и от работното си време и от това за семейството сиЩе помоля някой доброволец преди следващата раб група да систематизира въпросите в един пост.

Кандидатирам се за доброволец - кажи кога е следващата работна група и от коя страница насам да почна да преглеждам, за да не се трупат повече до стигане на лавина към крайната дата   Grinning
(Отговарям преди да прегледам до края непрочетените нови страници за мен - ако има вече одобрен доброволец , предлагам допълнителна помощ, в случай на нужда.)
 Grinning

Много благодаря! Не сме уведомени за датата на следващата РГ, обикновено го правят няколко дни предварително, но съм сигурна, че преди старта на кампанията ще има. Ако имаш възможност започни от след вчерашния ми пост за РГ, че след това съвсем я омотах.

Общи условия

Активация на акаунт