СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 372
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Бих искала да разбера къде греша.

В сайта на ИСОДГ в информацията за "Увеличение на свободни места за следващото класиране на 30.01.2010 г." не е отбелязано нито едно свободно място за набор 2007г.

По-нагоре в "30.01.10 КЛАСИРАНЕТО Е ИЗВЪРШЕНО" са отбелязани 19 класирания за  набор 2007.

И така много родители са изпуснали шанса да се възползват от тези 19 свободни места. Същото се наблюдава и в една от опашките, където сме ние. Извършено е класиране, което не е обявено в сайта.

Гледай в "свободни места", не в "увеличение на свободните места".

lycia, до новата кампания може 50 пъти да смениш подредбата.

Ария    Peace
Плюс това, Сисилава, аз не мисля, че мейлите могат да се пращат напълно автоматично, ще трябва да има човек, който да го преви. За да не се дискриминират родителите без нет пък ще трябва да бъдат търсени и намирани по телефона. Защо да го плащам пък това?

Чисто формално - може. Да се направи напълно автоматично, де.

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 20:28 от katiABV

# 481
  • София
...
Давам два примера, в които единствената разлика е именно в обявяването на местата:

Увеличение на свободни места за следващото класиране на 23.01.2010 г

88 ОДЗ Детски рай , район Искър
 Набор 2007 : 2 места - съответно класирани са две деца:
...

Щом има случай за една детска градина, то може да има подобни и за която и да е друга градина.

В единия случай става дума за ново място - такова, което досега не е било "в обръщение".
В другия местата не са нови - затова и не влизат в графата "увеличение". Просто по някакви причини класиралите се по- рано не са били записани или някои деца са били отписани. Това са си "редовни" места, които не са заети в момента и се пускат "на пазара".

# 482
  • София
А родителите трябва да гледат И в интересуващите ги градини също, не само в новините за увеличени свободни места, пропуска си е техен. В края на краищата става въпрос да се преметнат по 4-5 странички на седмица, не виждам някой да е "лишил" родител от такава възможност.

Това вече не е нужно - има секция свободни места по набори.
http://kg.sofia.bg/?page=kg_free

Ами това място го е имало ясно обявено на началната страница на сайта - от падащото меню по набори - секцията Свободни места, там са обявени наличните свободни места за текущите класирания.
Също така съвсем ясно си е било обявено на страницата на градината.
Ако някой се чувства ощетен, то си е само по негова вина. Наистина не знам колко по-сдъвкана информация трябва да получават родителите - телефонни обаждания ли, покани ли...
Не се заяждам, но който се интересува от местата в даден район е длъжен да ги провери, а не да пищи, че е ощетен, пък инфото да е обявено поне на две места.

Ндам - а преди тази секция я нямаше... виж, с това аз наистина бях / съм ощетена - ама минало- заминало.

# 483
  • София
Отпуските може и да не са регламентирани ,но никой не ти ги дава през учебната година.Кадри липсват и се налага да работим по две смени когато някой отсъства.Вероятно имаме право и на законна почивка.

Нали не мислиш, че ако работеше във ВЕЦа, в Арома или в АЕЦ - примерно, или, да речем, в кабелна телевизия, за интернет провайдер, или ... може би е време да спра да изреждам - някой щеше да назначи допълнителен човек - и да го обучи, навярно - понеже някой е болен, примерно? Или може би си въобразяваш, че си имат по един човек за всяка длъжност "на резервната скамейка", който да чака някой да излезе в отпуска, за да поеме?
Или мислиш, че спират поточните линии, вадят щепселите и свалят шалтерите, понеже е лято и на хората им се ходи масово на море?
Слез на земята, моля те - все пак, всеки доброволно е избрал областта си на заетост. Никой не е държал пистолет до главата ти, докато са те назначавали, че да се чудиш, че не е редно да излизаш в отпуска когато ти скимне, а следва да съобразиш почивката си с отсъствията на колегите и необходимостта от непрекъснатост на работата.

Хайде да видим има ли изобщо някой, който не е самонаемен и не работи в БАН, който да има възможност да взема отпуските си когато на него му е удобно, без да се съобразява с колегите.

Който има такава привилегия - да пише.

# 484
Ария    Peace
Плюс това, Сисилава, аз не мисля, че мейлите могат да се пращат напълно автоматично, ще трябва да има човек, който да го преви. За да не се дискриминират родителите без нет пък ще трябва да бъдат търсени и намирани по телефона. Защо да го плащам пък това?
Аз, пък, въпреки, че не съм софтуерен специалист, ще ти кажа, че такива абонаменти се реализират точно автоматично! Да предположa че ако не сегa, то все някога си ползвала от онези всемирните безплатни е-майл адреси (например YAHOO, HOTMAIL или някой от българските - mail.bg ; abv.g ...) . И сети се как от време на време от администрацията на сайта ти пращат служебни известия - да не мислиш, че за да пратят такива съобщения компаниите наемат специално лица за да уведомят лично милионите си абонати? Всичко е въпрос на софтуер, бъди убедена! Още повече и ИСОДГ имаше точно такава практика при първите класации от миналото лято. Вече споменах как получавах съобщението "На настоящия етап не сте класирани." Сещаш ли се още колко деца не са били класирани, а е трябвало да им пратят това съобщение, и как още в първите часове след излизане на класацията е-майла вече е в пощата ми? Единственият факир дето може да го направи се нарича Софруер.

По въпроса с дискриминацията - дискриминация има когато някой е ЛИШЕН от нещо. А тук става дума за ОПЦИЯ, сиреч за ВЪЗМОЖНОСТ ПО ЖЕЛАНИЕ. Ако не искаш да получаваш е-майли, не се абонираш за тази опция и толкоз. Ако такъв абонамент се направи, това не значи, че останалите, които не искат да го ползват ще бъдат лишени от достъп до системата по масовия начин.

# 485
  • София
Сисислава, дискриминирани ще останат родителите без нет - те как ще бъдат уведомявани за новите места всяка седмица? Това не си го дочела явно. Щото отказвам да плащам за тел. разговори.
Ако е възможно да става напълно автоматично без намесата на човешки фактор /т.е. доп. заплата/ ми е все едно. Ако не - като данъкоплатец имам претенции как да се харчат парите ми.
Не, че някой ни пита и теб и мен как ни е по-удобно, добре си почесваме клавиатурите в събота вечер.  Laughing Или както казва мъжа ми - жени без работа, трябвало ни по една неподкастрена гьостерица. hahaha

# 486
  • София
някой знае ли, защо не мога да си влезна в профила на детето? На "вход в системата" има катинар.  Thinking

# 487
Сисислава, дискриминирани ще останат родителите без нет - те как ще бъдат уведомявани за новите места всяка седмица? Това не си го дочела явно. Щото отказвам да плащам за тел. разговори.
Ако е възможно да става напълно автоматично без намесата на човешки фактор /т.е. доп. заплата/ ми е все едно. Ако не - като данъкоплатец имам претенции как да се харчат парите ми.
Не, че някой ни пита и теб и мен как ни е по-удобно, добре си почесваме клавиатурите в събота вечер.  Laughing Или както казва мъжа ми - жени без работа, трябвало ни по една неподкастрена гьостерица. hahaha
Напротив - прочетох го! Тези без нет и сега са ощетени, ако погледнеш реално, не е ли така (да не би някой да им се обажда по телефона, я)? Затова и решиха в градините да има интернет от където да се правят регистрации в системата. Ама това е съвсем отделна тема! И пак ти казвам с възможността за абонамент никой няма да бъде лишен от досегашния начин сам да си прави справки с лично влизане в сайта.

... А на мъжа ти кажи, че жени-майки, дето за децата им няма място в детските градини са на 24-часов работен ден, та да си пази неокастрената гьостерица за някой друг... Grinning

# 488
някой знае ли, защо не мога да си влезна в профила на детето? На "вход в системата" има катинар.  Thinking
защото точно днес се прави поредното текущо класиране и не дават да се пипат профилите. Утре или в понеделник ще може да влезнеш.

# 489
Да, това е едно взможно обяснение, но не смятам, че отново родителите са виновни. Все има вратички и подробности, които ощетяват едни, за сметка на други.
Ето, аз до сега смятах, че независимо по какви причини /незаемане на място, отказ и др/ следва съответното свободно място да се обяви ясно в началната страница на сайта на ИСДОГ. Със сигурност така смятат и повечето родители.

Ами това място го е имало ясно обявено на началната страница на сайта - от падащото меню по набори - секцията Свободни места, там са обявени наличните свободни места за текущите класирания.
Също така съвсем ясно си е било обявено на страницата на градината.
Ако някой се чувства ощетен, то си е само по негова вина. Наистина не знам колко по-сдъвкана информация трябва да получават родителите - телефонни обаждания ли, покани ли...
Не се заяждам, но който се интересува от местата в даден район е длъжен да ги провери, а не да пищи, че е ощетен, пък инфото да е обявено поне на две места.

Не смятам, че въпросите /били те и елементарни/ и негодуването на родителите, породено от неясноти, са пищене, но това е въпрос на разбиране.

Благодаря за изчерпателните разяснения!

Аз тази вечер, благодарение на "професионализма" на ИСДОГ, за пореден път научих безсмислени неща. Надявам се да не се наложи да ги помня дълго.

Искрено съжалявам познатите и приятелите си с деца набор 07, 08, които и не подозират за съществуването на темата "Страсти" в този форум и разчитат само на сайта. Бедните те.....

# 490
  • София
защото точно днес се прави поредното текущо класиране и не дават да се пипат профилите. Утре или в понеделник ще може да влезнеш.
благодаря за бързия отговор.   bouquet

# 491
  • София
... А на мъжа ти кажи, че жени-майки, дето за децата им няма място в детските градини са на 24-часов работен ден, та да си пази неокастрената гьостерица за някой друг... Grinning
Уверявам те, напълно е наясно с проблема - стоях си вкъщи с детето до 3г. именно поради тази причина и едва не си загубих работата.  Grinning
Кикимора, напълно права си, че майките, които не четат тук в по-голямата си част не са наясно със системата. И все пак - в сайта има линк към тази тема - в секцията Форуми.  Wink Grinning

Приятна съботна вечер, момичета!  Hug

# 492
  • София
Ей паднах от смяах сега като прочетох протокола от работната среща, на която бях.То все едно не съм била аз-общо взето няма нищо конкретно по жалбата, която бях написала.Ако незнам, че съм била аз и по начина по който е представена ще си помисля, че там се е тупнала някаква откачена майка Simple SmileАма карай какво да се прави Simple Smile

# 493
Ей паднах от смяах сега като прочетох протокола от работната среща, на която бях.То все едно не съм била аз-общо взето няма нищо конкретно по жалбата, която бях написала.Ако незнам, че съм била аз и по начина по който е представена ще си помисля, че там се е тупнала някаква откачена майка Simple SmileАма карай какво да се прави Simple Smile
Наистина ли няма какво да се направи? Все си мисля, че протоколоте са си важни документи - от тях следва да се черпи най-пълна информация, щото човек не може всичко в детайли да помни от такива срещи за моментите когато почва да отмята задачите поставени на срещата.
Не може ли да направиш някакво възражение към този, дето е правил протокола?

# 494
...
Давам два примера, в които единствената разлика е именно в обявяването на местата:

Увеличение на свободни места за следващото класиране на 23.01.2010 г

88 ОДЗ Детски рай , район Искър
 Набор 2007 : 2 места - съответно класирани са две деца:
...

Щом има случай за една детска градина, то може да има подобни и за която и да е друга градина.

В единия случай става дума за ново място - такова, което досега не е било "в обръщение".
В другия местата не са нови - затова и не влизат в графата "увеличение". Просто по някакви причини класиралите се по- рано не са били записани или някои деца са били отписани. Това са си "редовни" места, които не са заети в момента и се пускат "на пазара".

Мда...доста тънки моменти. Един малък лабиринт на Дедал.

Според секцията "Свободни места" излиза, че за класирането на 30 декември е имало 19 незаети места за набор 2007. и 13 за набор 2008. Те не са били достойни да влязат в началната страница на ИСДОГ под формата на "свободни места", но са влезли в отчета "Класирането извършено". Така хаосът е пълен ако не знаеш разликата между текущо и свободно място.
И задължително трябва да четеш навсякъде и всичко по сайта.
Това не е реплика на поста, а просто размисъл.

Общи условия

Активация на акаунт