СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 600
  • София

Ууужас...четейки твоят постинг се замислих да не решат тези с повече данъци да имат предимство, защото плащат повече на държавата  ooooh!
Не, не съм имала това в предвид Laughing.

# 601
  • София

Ууужас...четейки твоят постинг се замислих да не решат тези с повече данъци да имат предимство, защото плащат повече на държавата  ooooh!
Мисля, че Дачи е имала предвид поста на сладка мама. Тя пита за плащане на данъци и ползването има като критерий. Това просто няма как да стане, тъй като най-изрядни платци ще са тези, които реално нямат за какво да плащат данъци и съответно нямат никакъв принос в Общината.

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 15:37 от Aннa

# 602

Ууужас...четейки твоят постинг се замислих да не решат тези с повече данъци да имат предимство, защото плащат повече на държавата  ooooh!

Сега ще ме увикате, но има логика.
И двамата със съпруга ми сме държавни служители, съответно плащаме данъци на реални, не особено големи заплати, и чинно си плащаме и данъците за имуществото. А съседското семейство живее под наем, не плаща данък сгради и такса смет, работят в частни фирми, осигуряват ги на ниски заплати, а реално вземат много повече пари от нас.

# 603

Olive, Joy ти като "гузен негонен бяга" бързаш да отговориш на Dachy... Аз, пък си помислих, че тя може да има предвид моя постинг, но нямах твоята сигурност - та реших първо да питам...
 Laughing
Хайде, Dachy, доизясни се .... за да коментираме

# 604
  • София
....Затова смятам, че съм в правото си да декларирам 2 района и да сменям районите в зависимост от шансовете си за класиране за ДГ - поне някаква изгода да има от тези 2 жилища, не само данъци. Simple Smile
WinkСамоцитирам се - ето това е имала в предвид Dachy, предполагам - извода ми, че след като плащам данъци за 2 жилища, поне да имам някаква изгода от това.
Но пък не поддържам нейните притеснения, че плащащите повече данъци трябва имат предимство, по-скоро смятам, че трябва да се извлече някаква изгода за това безумие с ДГ, макар че, като се размисля, от много сметки може и нищо да не излезе - това си е чисто тото. Laughing

# 605
  • София

Ууужас...четейки твоят постинг се замислих да не решат тези с повече данъци да имат предимство, защото плащат повече на държавата  ooooh!

И двамата със съпруга ми сме държавни служители, съответно плащаме данъци на реални, не особено големи заплати, и чинно си плащаме и данъците за имуществото. А съседското семейство живее под наем, не плаща данък сгради и такса смет, работят в частни фирми, осигуряват ги на ниски заплати, а реално вземат много повече пари от нас.
Няма да те овикваме. Ще ти обясня защо и тогава, когато се обсъждаше идеята, не се прие. Аз идвам от гр. ..... в София и кандидатствам в ДЗ. Съответно нямам никакво имущество на територията на София и получавам бележка, че не дължа данъци на Общината. Лицето Х, живее в София, има апартамент от 15 години и кола от 5. Плащало е данъци, но за последната година не е успяло. Криза е. И съответно се води не изряден платец, а всъщност е допринесло в пъти повече.
Друг е въпросът ако предлагаш, по-високият платен данък да носи предимство. Това съвсем няма как да стане, защото е дискриминация.

# 606

Няма да те овикаме, (е, аз поне не)... Но все пак имай предвид, че всяка от двете вида работи - на държавна служба или в частния сектор си имат като положителни, така и отрицателни страни. Например в държавната служба те осигуряват на реалния ти доход и на негова база взимаш максималните си полагаеми болнични, майчинство и след време пенсия. Тези от частния сектор заради натиска на работодареля биват осигурявани на по-малки суми от реалните им заплати и съответно не получават реални нито болнични, нито майчинство и т.н. Бъди сигурна, че ако частникът реши да обяви реалната заплата на служителя си, то повишените осигурителни вноски ще са за сметка на служителя, а не на работодателя. От друга страна в масовия случай, на практика споровете с държавния работодател са по-лесно разрешими в сравнение със споровете с частника - в това може да си сигурна.
А генерално погледнато, стрес и напрежение има и в двата варианта, и всеки конкретен случай си е строго индивидуален - по-добре да не обобщаваме на ангро.

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 16:17 от sisislava

# 607
Родители масово кандидатстват и записват децата си на ясли, само за да вземат въпросната 1 точка, без реално да имат необходимост, като по този начин от услугата на яслата се лишават много наистина нуждаещи се родители и деца.

Трябваше поне нормален срок да се въведе за посещаване на ясла - в яслата до нас този и следващия месец ще приемат един куп деца набор 2007  ooooh! Абсолютна щуротия. Всичките се записват само за да ползват едната точка. Ами нека срока е поне една година. Така родителите, които наистина искат да пуснат децата си от 1.5 и 2 години на ясла и да се върнат на работа сега чакат ред, за да може набор 2007 да пребивава в яслата няколко месеца и да имат 1т.  ooooh!

# 608
  • София
Родители масово кандидатстват и записват децата си на ясли, само за да вземат въпросната 1 точка, без реално да имат необходимост, като по този начин от услугата на яслата се лишават много наистина нуждаещи се родители и деца.

Трябваше поне нормален срок да се въведе за посещаване на ясла - в яслата до нас този и следващия месец ще приемат един куп деца набор 2007  ooooh! Абсолютна щуротия. Всичките се записват само за да ползват едната точка. Ами нека срока е поне една година. Така родителите, които наистина искат да пуснат децата си от 1.5 и 2 години на ясла и да се върнат на работа сега чакат ред, за да може набор 2007 да пребивава в яслата няколко месеца и да имат 1т.  ooooh!

Aма то си има минимален срок - 6 месеца преди записването. И както тази година е изместено напред записването, тези дето сега се записват от набор 2007 няма да имат никаква полза.

# 609
  • гр.София

Това много го одобрявам!
 Сисислава,да не го пропуснеш в бележките си Simple Smile

# 610

Само да поясня че наемателите също плащат данък сгради и такса смет, но косвено чрез заплащане на наем. С парите от наема собственикът заплаща дължимите данъци за съответното жилище. И не е задължително да укриват доходи. Преди повече от десет години, когато живеех под наем, хазяйката всяка година отиваше да си плаща данъка с януарския наем. Много стриктна жена беше.

Аз пък познавам семейство, което живее в собствено жилище, но пък плащат само здравни осигуровки въпреки че имат собствен малък бизнес, който ги издържа. Как постигат такава спестовност законно не ми е ясно, но са си така от години. Слава богу си работят само те, а не са и работодатели. Че много спестовност ще стане.

Много са обсъждани нещата - за всяко нещо има и аргументи и контрааргументи. Трудно е да се каже кое е най-правилното решение.

# 611
  • София
Да за адреса можеш да го променяш ( само дано някоя майка от района не скочи сега) ...

Дано всички са наясно, че няма нищо нередно в това да ползваш който и от адресите имаш за регистрация по своя преценка според случая. След като имаш два, три или повече адреса от които съвсем свободно да избереш къде да живееш - никой няма право да ти се бърка в избора. Например, ако детето ми има шансове за класиране в Люлин - отиваме да живеем на адреса ми в Люлин, ако пък се класира в Слатина - преместваме се в Слатина... Въпросът е да има начин за контрол над истинността на декларираните адреси.
axa и как адресната регистрация по настоящ адрес може да си я смени всеки за 15 минути ми идва идеята да отида да се регистрирам на адреса на една моя  позната в съседния район , а таткото да си остане на нашия и да си маневрираме както си искаме. Е то за това когато се оформяха критериите трябваше да се има в предвид САМО постоянен адрес ( този които е в личната карта ) ако родителите са майката с един постоянен , бащата с друг - ок , но когато става дума и за настоящ адрес нещата стоят по много по различен начин ( нищо лично против никого , но родители живеещи в Банишора и работещи в... Люлин примерно могат да се регистрират в Люлин на техен познат на адреса да си грабнат 3- те точки и да елиминират дете на което родителите живеят там по постоянен адрес ) . Много пъти съм обяснявала и пак ще кажа , че има разлика м/у постоянен адрес  ( които е в личната карта) и настоящ адрес ( които може да се сменя често попълвайки една листовка в общината .
Та относно критериите ако ще се променят да се променят всички и то с доглеждане и най малките подробности - доста са дискриминиращи не само както писа някои по долу К5 , а да не говорим за абсурдния К4 , че пак ще се изнерви обстановката .

# 612
  • София

няма значение какви служители сте , но не е малко това , че плащате данъците си ТУК в София , а не в Добрич примерно и да сте тук по настоящ адрес - ето за това говорих в по долния си пост , но когато се обсъждаше нещата се обърнаха , че ... ето Софиянци са против провинциалисти , а не е така нищо лошо няма , че тук работят хора от всички краища на България , но кои където плаща данъци там да има предимство - не мислите ли , че е справедливо ?Ето за това да се даде точка , да видим тогава как родители плащащи данъци в провинцията ще имат предимство тук  Wink .

# 613
  • София
Аз също смятам, както reniris каза, че не настоящият, а постоянният адрес трябва да се взима в под внимание.

# 614
  • София
- извода ми, че след като плащам данъци за 2 жилища, поне да имам някаква изгода от това.

[/quote
ми според мен би трябвало - живееш в София плащаш данъците тук и трябва да имаш предимство , но не го приеха миналата година , а щеше да бъде по справедлив критерии от някои друг да не го споменавам пак кои имам в предвид
 Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт