СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 645
  • София
sisislava, и това е нещо. Peace  Дано да има някакъв положителен резултат.  Praynig

# 646
  • София

Ууужас...четейки твоят постинг се замислих да не решат тези с повече данъци да имат предимство, защото плащат повече на държавата  ooooh!

Сега ще ме увикате, но има логика.
И двамата със съпруга ми сме държавни служители, съответно плащаме данъци на реални, не особено големи заплати, и чинно си плащаме и данъците за имуществото. А съседското семейство живее под наем, не плаща данък сгради и такса смет, работят в частни фирми, осигуряват ги на ниски заплати, а реално вземат много повече пари от нас.
няма значение какви служители сте , но не е малко това , че плащате данъците си ТУК в София , а не в Добрич примерно и да сте тук по настоящ адрес - ето за това говорих в по долния си пост , но когато се обсъждаше нещата се обърнаха , че ... ето Софиянци са против провинциалисти , а не е така нищо лошо няма , че тук работят хора от всички краища на България , но кои където плаща данъци там да има предимство - не мислите ли , че е справедливо ?Ето за това да се даде точка , да видим тогава как родители плащащи данъци в провинцията ще имат предимство тук  Wink .

KКойто не се доизяснява- така е.
Имах предвид данъци на имоти.

Колкото до критериите...и преди съм го писала: колкото повече критерии има (справедливи или не), толкова по-малка е вероятноста да ни джуркат на лотария...което е подигравка. Критериите не са толкова лоши (е, преди година не бях свикнала с тях Laughing), стига да с проверява достоверноста на документите.

# 647
  • София
Бланк, в нашата ясла, имаше доста деца на 3 годинки, за които директорката каза, че й било жал да ги отпише...

Няма ли начин чистите ясли да не за към МЗ?!?

# 648
sisislava, и това е нещо. Peace  Дано да има някакъв положителен резултат.  Praynig
Опирайки се на принципите на СдружениетоНастоящи и Бъдещи Майки, а именно:

"Начинът ни на работа може да се опише така:
• ако не успеем от първия път - опитваме отново;
• ако пак не успеем - опитваме по друг начин;
• ако няма резултат - опитваме по-упорито;
• ако все още не сме постигнали целта си - опитваме по-дълго.",

и аз се надявам на положителен резултат!
 Laughing

# 649
Опирайки се на принципите на СдружениетоНастоящи и Бъдещи Майки, а именно:

"Начинът ни на работа може да се опише така:
• ако не успеем от първия път - опитваме отново;
• ако пак не успеем - опитваме по друг начин;
• ако няма резултат - опитваме по-упорито;
• ако все още не сме постигнали целта си - опитваме по-дълго.",

и аз се надявам на положителен резултат!
 Laughing

Горе-долу така и някъде по пътя падаш от изтощение.

Само ако родителите бяха на едно и също мнение (или почти) по обсъжданите въпроси щастието би било пълно. И аз се размечтах нещо.

# 650
  • София
Ели, щастието би било пълно, ако имаше места за всички деца живеещи на територията на София. Не ме карайте и аз да мечтая  Mr. Green

# 651
Бланк, в нашата ясла, имаше доста деца на 3 годинки, за които директорката каза, че й било жал да ги отпише...

Няма ли начин чистите ясли да не за към МЗ?!?

За мен чистите ясли са с по-добра система, поне има шанс да ти дойде реда - ако не тази - следващата година, а в новата система.. тъй като гледам с 8.1 точки ... никога. Е. не ми харесва система според която мога да чакам с години и да не се класирам, въпреки че имам средните точки..

# 652
Ели, щастието би било пълно, ако имаше места за всички деца живеещи на територията на София. Не ме карайте и аз да мечтая  Mr. Green

Мдаа, аз затова винаги пея една и съща песен. Не са проблем критериите - винаги ще са несправедливи докато няма места. Проблемът е в местата и скоростта с която се откриват, а родителите са се вкопчили в критериите. Знам всички аргументи и контрааргументи за всеки обсъждан критерий и в момента чета неща които вече са били писани и обсъждани по няколко пъти, вкл. и в работна група.

Само да напомня че предишния път имаше около година за дъвкане и предъвкване на всичко. Сега ако изобщо се стигне до обсъждане на правилата, няма да има толкова време, а все пак някога и класиране трябва да се направи.

# 653
Чудно ми за какъв са всички тези ДК, при условие, че прегледах ДК на всяко ОДЗ, в което кандидатствам?
Само ДК1 и ДК4 се признават, другите са тук там......

# 654
 Здравейте, за първи път пиша тук . Embarassed
Имам спешна нужда от помощ по актуален за момента въпрос! Интересуваме кога и как мога да кандидатствам за прием в детска градина за синът ми който е роден през месец януари 2008г. - иска ми се това да може да стане с набор 2007г. Той в момента посещава детска ясла но за съжаление тя е самостоятелна и не е вързана с детска градина!
Много съм притеснена и не мога да намеря отговор никъде и затова се обръщам към вас, тъй като тук много често съм намирала отговори на въпроси които са ме итересували покрай детето!  newsm78
 Благодаря ви предварително!!!  bouquet

# 655
  • София

Ами ако съм с постоянен адрес в провинцията, но съм гола като пушка (без всякакви имоти, за да им плащам данъиците) и съм дошла да работя в София, в софийска фирма, и дефакто с труда си пряко нося блага за софийско...? защо да нямам право на предимство по настоящ адрес?
e то точно ето заради такива семейства закриват ДГ в провинцията и няма места за Софийските деца - не искам никои да обидя , но според мен ( лично мнение ) трябва да има понееееее едничка точка за децата  живеещи тук в Сф които нямат никакъв шанс в провинцията , от примера които даваш ти както си дошла да работиш в София в кв. Люлин - пр- утре може да работиш в Слатина и да смениш квартирата и настоящия адрес, а на тези които са си от София  и имат жилища тук от детски години няма как да процедират... , ти дори и работата си можеш да смениш  в зависимост от това в кои квартал ви приемат в ДГ
П.П. нямам нищо против за мамите от провинцията - ТРЯБВА ДА ИМА МЕСТА ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА В ДГ , но в случай , че няма този критерии ( К1 да бъде само по постоянен адрес ) ми се вижда по смислен от някои други ..... и знаейки , че тази година няма да има промяна в критериите няма за какво да спорим - аз виждам по един начин нещата друг по друг , но стажа въпрос за Дг в София и за това ми се вижда смислено децата на родители които са си от София да имат поне 0.1 т предимство

# 656
Имам спешна нужда от помощ по актуален за момента въпрос! Интересуваме кога и как мога да кандидатствам за прием в детска градина за синът ми който е роден през месец януари 2008г. - иска ми се това да може да стане с набор 2007г. Той в момента посещава детска ясла но за съжаление тя е самостоятелна и не е вързана с детска градина!
Много съм притеснена и не мога да намеря отговор никъде и затова се обръщам към вас, тъй като тук много често съм намирала отговори на въпроси които са ме итересували покрай детето!  newsm78
Ще могат ли родените януари 2008 г. да кандидатстват за първа градинска група с набор 2007 г.?   Противоречиви мнения, решението остана за следващата РГ, от Сирма казаха, че технически е възможно, миналата година е направено след решение. - А ТО КОГА E ???

# 657
но стажа въпрос за Дг в София и за това ми се вижда смислено децата на родители които са си от София да имат поне 0.1 т предимство

Виж на първите страници различните гледни точки по този въпрос  Peace

На мен ми се струва, че няма да променят критериите от миналата година и само рискуваме да изгубим времето на майките, които участват в срещите на Общината. Sisislava, (нали ти се нагърби с нелеката задача да обобщаваш въпросите  Thinking ) май вместо да рискуваме никой да не обърне внимание на майките по-добре за срещата да се формулират конкретни въпроси, чийто отговор не можем да намерим. Например: "Ще могат ли родените януари 2008 г. да кандидатстват за първа градинска група с набор 2007 г.?   Противоречиви мнения, решението остана за следващата РГ, от Сирма казаха, че технически е възможно, миналата година е направено след решение. - А ТО КОГА E ???"

# 658
  • СОФИЯ
Ще могат ли родените януари 2008 г. да кандидатстват за първа градинска група с набор 2007 г.?   Противоречиви мнения, решението остана за следващата РГ, от Сирма казаха, че технически е възможно, миналата година е направено след решение. - А ТО КОГА E ???

Кое кога е?

# 659
Казус:
Моя приятелка кандидатства с дете 2009 г в ясла към ОДЗ.
Тя е в майчинство, а съпругът й:
- до 31.12.2009 е бил на трудов договор, но нали е криза и го съкращават
- от 01.01.2010 се е регистрирал като самоосигуряващ и ако се обяви с този статус в системата се иска т.5 "Копие от годишната данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за предходната календарна година"
Какъв документ трябва да представи бащата, за да се води работещ родител и да се запази 1 т.

Общи условия

Активация на акаунт