СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 735
  • София

За изписването на 3 години - има наредба от общината децата, родени през първото полугодие да се изписват на 1 юни /сигурно послучай деня на детето..../ Laughing
smile3532 не е смешно ,а по скоро трагично , но ти ме разсмя с поста си и точния ти хумор

# 736
Принципно съм съгласна с reniris  ако и децата в ясла кандидатстваха чрез системата. Не ми харесва начина на кандидатстване там, според мен така детето ти може да влезе и на другия ден, след като подадеш молба /зависи разбира се, от директорката и твоите контакти/ или пък да подадеш молба още от раждането на детето, да висиш там в първия работен ден на всяка година, и пак да не дойде ред на твоето дете /защото нямаш контактите или парите/. Не казвам, че става по този начин, тъй като нямам доказателства, но според мен си е предпоставка за корупция...а нали целта беше тя да се премахне.

Права си, но деца си влизат и в ОДЗ-тата извън електронната система!

Как по-точно? Моето влезе през ИСОДГ и мисля, че за набор 2006 и по-малки е задължително, не само пожелателно, както през 2008 год.

По същия начин, по който и парашутистите влизат в яслите!
С връзки, с пари, с фалшификации... Не са никак малко, уви.

# 737
  • София
Всеки един критерий ощетява някого. Предполагам, че на всеки му е ясно. То и това е целта на критериите, да се намери начин, децата да се класират, без да се налага да стигат до жребий. Защото последният за мен е най-голямото безумие. Така че, според мен в случая премахването на критерии не е решение, просто трябва критериите ясно да са формулирани и да се контролира стриктно прилагането им.

# 738
Ели, все си мисля за този дълъг период между обявяването на местата и първото класиране. Може да се прави и за тяхно удобство /не знам, дали за изправяне на технически грешки, например/, но ми се струва изнервящо дълъг.
И другото нещо, първо класиране чак през месец май също е доста затормозяващ. Най-добре беше през 2008, началото на февруари. Така хората могат да се ориентират и да си направят сметка - горе-долу навреме /не че сметката може да бъде платена от всеки, но.../.  
Това беше предложение по-скоро за догодина.
Присъединявам се и към искането за даване на прозрачност на случаите на деца с над 10 т.

ЕЛИ, дали наистина не може да се намали срока за кандидатстване? Почти два месеца (от 01.03 до 24.04) е издевателство над родителите  Confused Нека е поне само месец. Дори на някои родители да им се налага по-дълго пътуване - в цял свят има интернет. Т.е. може да се кандидатства от всяка една държава. Защо са тези 2 месеца тогава?

# 739
  • София

Ами нека тогава да задължат директорките на ОДЗ и ЦДГ на списъка с приети деца да напишат кое предимство са използвали за да имат 10+ точки .
да , да , да не са луди нали това им е единственият шанс за да си направят заплатките по високи , е  ето ви нагледен пример бе хора що се правите на слепи не гледате ли TV и господари на ефира те хората са си направо разкрили и заснели корупцията лице в лице  - добре че не сам в този район , то и в нашия не е по различно де като и навсякъде ... ето въпрос  към РГ - Има ли как директорките да принтират от системата списък кое дете с какви точки е преди другото ?

# 740

Слава Богу, обществото най-сетне узря да осъзнае абсурдността на този начин и така се стигна до създаването на Интенет системата... Почти на 100% съм убедена, че всеки нормален човек със себеуважение ще се чувства принизен да участва в подобни начини за записване на база „законите на джунглата”... За съжаление ти си затваряш очите за този факт (просто не вярвам да харесваш тая диващина!), само защото вече си успяла чрез нея! Т.е. не гледаш на проблема обективно, а го прокарваш единствено през собствения си конкретен случай и изгода....
[/quote]

Ами, дивашко беше и пускането на електронната система. Аз пък мисля, че беше доста унизителен моментът с "бързите пръсти". Тук хората масово тренираха, за да могат в заветния ден най-бързо да попълнят данните. И какво стана - системата гръмна. Това, ако не беше фарс и унижение, не знам кое...

# 741
  • София
Сисилава, надявам се на работната среща да отразиш обективно доводите ЗА и ПРОТИВ критериите, които коментираме. Видяхме, че имаш мнение и ще го отстояваш.

За този К5 е нелепо да се отхвърля, защото имало деца, които влизали с връзки. И през системата пак влизат с връзки. Логиката е, че децата от ясла в ОДЗ директно влизат в градинските групи. Децата от останалите държавни ясли кандидатстват наново.
Преди години и аз се опъвах на този критерий. После мамите от тази тема ме убедиха в обратното.

Лично аз съм против огромната точкова разлика м/у точките на критериите...особено тези 3 точки за преподавателите. И факта, че всичките им внуци ги ползват.
И ще се обоснова с примери. Дете 1: чиито баби, майка, баща и цялата рода живеят до ДГ. Детето има брат/сестра в същата ДГ. Майката работи в квартала и детето ходи в чиста ясла в съседство. То ще бъде изместено от внуците на една баба, която работи и не се знае за колко време в ДГ в Банкя да речем.

За мен това е проблем. И не децата с 9 точки изместват останалите, а тези с 10 и 10+.

# 742
Този К4 изобщо аз не искам да го коментирам, че пак ме хваща яд, още от момента, в който го измислиха.

# 743
  • София
нещо не те разбрах много точно,,, Т'А  ти дефакто подкрепяш анулиране на К5  така ли  newsm78? Тогава ще ти кажа , че миналата година "умните глави" не случайно го създадоха  имайки в предвид дискриминация на деца посещаващи ч.ясла спрямо набора им приети в ОДЗ и т.н ...и т.н , а това , че нечие дете не е прието никъде или ,че има корупция там е съвсем друг въпрос има си органи които да си следят и точно за това казах , че нямам против срока за ясленчетата да се удължи от 6 м  на 1 г . . но съм твърдо НЕ  за премахването на този критерий  .

# 744
  • София
Да се включа и аз.

ЕЛИ, дали наистина не може да се намали срока за кандидатстване? Почти два месеца (от 01.03 до 24.04) е издевателство над родителите  Confused Нека е поне само месец. Дори на някои родители да им се налага по-дълго пътуване - в цял свят има интернет. Т.е. може да се кандидатства от всяка една държава. Защо са тези 2 месеца тогава?

Нещо не разбрах съвсем, а и не съм чела много назад, т.е. първото класиране ще бъде обявено чак на 24 април, така ли да разбирам? Говорим за предварителните кандидатствания за септември, нали.

# 745
  • София
Как по-точно? Моето влезе през ИСОДГ и мисля, че за набор 2006 и по-малки е задължително, не само пожелателно, както през 2008 год.
Много ясно как - хората имат връзки,уговарят се с директорката предварително и в системата си пишат фалшиви предимства. Как мислиш,че се получават по-голямата част от 10+ точки? Смяташ ли,че някой проверява директорката?

# 746
  • София
На 24.04 е първото класиране за новата кампания.Класираните деца ще тръгнат м.септември.Това ще е най-голямото и важно класиране според мен Simple Smile

# 747
  • София
Много ясно как - хората имат връзки,уговарят се с директорката предварително и в системата си пишат фалшиви предимства. Как мислиш,че се получават по-голямата част от 10+ точки? Смяташ ли,че някой проверява директорката?

Да, то това е и най-големия проблем с фалшивите предимства, а тези като нас, които си участват по законоустановения ред има да си чакаме и да се чудим какви са тези 10+ точки.

# 748
Колко стр изписвате за един ден бе хора, вече изобщо не съм в състояние да следя темата  Crazy

РГ 27.01.2010 г.

График на дейностите за прием
-   27.02 – последно текущо класиране, 18 ч. спиране на текущите класирания;
-   01.03 – обявяване на свободните места в ИСОДГ;
-   08.03 – от Сирма ще качат филмче с указания за създаване на профил /за улеснение на новите/;
-   23.04 –  до 18 ч. възможност за актуализация на профилите;
-   24.04 – първо класиране за новия прием, двуседмичен срок за записване;
-   03.07 до 30.08 – период без класирания;
-   30.08 – обявяване на свободните места в ИСОДГ;
-   04.09 – класиране, едноседмичен срок за записване;
-   13.12.2010 г. до 14.01.2011 г. – период без класирания;
-   За 15.01.2011 г. се предвижда първо текущо класиране за 2011 г.;

За всички 22.05.2009 се нулира, за всички дата 23.04.2010, мотивират с възможност за равен старт.

Софи, това е информацията, която мама Сання беше тека добра да сподели. Това са и най-актуалните срокове към момента  Peace

# 749
  • София

Софи, това е информацията, която мама Сання беше тека добра да сподели. Това са и най-актуалните срокове към момента  Peace

Много благодаря  за информацията Hug
Значи да си чакам кротко дотогава, пък да видим какво ще стане  Thinking
А, сега видях, че трябва да си актуализираме и профилите наново. Еми щом казват, какво да правим ще спазваме инструкциите и правилата.

Общи условия

Активация на акаунт