СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 272
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София
Спомняте ли си новото ОДЗ което споменавам често. Онова в което яслената група за нашия набор се напълни почти цялата с деца 10+ точки. Е днес разбрах колко от децата чакащи в системата за въпросното ОДЗ ( с номер след нашия) вече го посещават.  #Crazy Йо-хо-хо и бутилка ром   #2gunfire Кандидатстваите мили дами - всичко е под контрол кораба потъва, вода има за всички  Peace Та имената на дечицата са на опашката, а те душиците си посещават въпросното ОДЗ - живи и здрави, да му мислят дечицата, чийто родители са достатъчно глупави да си мислят, че някога ще ги приемат през системата  (и аз в това число  Embarassed ).
Днес явно е ден за такива новивни - тъкмо влизах да споделя с вас подобна история  ooooh! и аз разбрах за едно дете, което кандидатства в новосформирана група в едно квартално ОДЗ - та въпросното дете вече от повече от месец ходи на ясла там, похвалиха се родителите, че ги приели и как тръгнали и всичко било наред...това ок, ама преди малко видях, че името на детето още седи в списъка на чакащите за въпросното ОДЗ на 16 място, заедно с още 50-тина деца в граничната група...и на последните 3 видими класирания няма новориети деца  Crossing Arms
Вече съвсем се отчаях  Cry

# 1 231
Справедливост и прозрачност !Нали за това е основната цел на мамите тук на които не са приети децата , но какво получаваме съвети от хора които  са си решили проблема .Нямам нищо против напътствания и отговори от Ели Х , Ника ,blanc защото са точни и обобщени , но напоследък надписите в синьо са наистина  на всеки пост и темата се обърна в отчетна .Нищо лично към никои само мнение но тук не сме се събрали да обсъждаме грамотността на съкфоромките , а за проблемите на семействата които отново застават с надежда пред компютрите за прием в ОДЗ и  ДГ.
За К4 съм много против писала съм много пъти това е пътя към успеха на платежоспособните!

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 23:22 от joremimi

# 1 232
За махането на приетите деца от списъка някой беше ми казал, че не зависи от директорките, а от общината. Аз не съм загубила надежда и не знам защо вярвам, че имаме шанс за градина. Дано наистина се работи по проблема с недостига на места.

# 1 233
  • София
Малко по-напред в темата бях писала,че и моето дета посещава ОДЗ и все още е в списъка на чакащите.Със сигурност не съм добавяла кандидатура след като го приеха. В профила му пишеше едновременно, че посещава въпросното ОДЗ и че кандидатства за него. Аз я премахнах и сега го няма в списъка,но очевидно това се случва често. Може би не е лошо да се помисли как би могло това да се отстрани- не може ли системата автоматично да маха тези кандидатури? newsm78

# 1 234
  • София
Ти съгласна ли си с това, че има начин разходите за 1 място в яслата не са по-големи от дори минималната работна заплата в България? Ако ДА, това е определящото. Аз съм го виждала този вариант да функционира - е не знам как точно го правят и колко им струва, но факт е, че не изпускат ползата от всяко дете влязло в групата когато родителите му решат то да влезе. Разбира се, става дума за чужбина. Но фактът, че се правя си е факт. И там учебната година почва от есента и накуп разпускат много деца, но чакаши за влизане реално няма през годината.
Както и да е - много на далече стигнаха мечти ми за момента...

Не са много хората, които биха дали 240 - или само малко повече - лв. за удоволствието детето им да посещава държавна ясла.
Дори и аз не съм сред тях - а бях сред хората, предположили необходимостта от най- високата такса (имаше такава анкета, ако помните) - 100 - 150 лв... Така че - повечето потребители тук изобщо не мечтаят да плащат минималната работна заплата в България за издръжката на детето си в ясла. Независимо дали е възможно или не.
Прочее, при схемата, при която групите са пълни - и има чакащи - цената на издръжката е о/о минималната работна заплата в Бг. Ако се допусне средно 70% "неокомплект" цената ще достигне ... ами, о/о 50 ПЪТИ МРЗ.

Кати, пак ти казвам - вариантът работи практически. Проблемът  той да е не възможен в България идва от управлението в страната ни в много посоки, също и от нагласата на цялото общество за промяна... Затова последно написах, че мечтите ми отидоха много далеч... Нейсе - отказвам се от спора. Не държа чак толкова упорито да те убеждавам.

Чакай де - не спорим; обсъждаме. И моите съображения са чисто теоретични - не знам нясто, където да е пробвана такава система...

От друга страна - сигурна ли си, че е само това? Т.е. че влизат по всяко време, държат се до дата, а бавачките се местят ... не знам, из цялата държава ли? Или?
Да не би все пак да има още нещо - примерно да има и други, различни форми и преходът между тях да е свободен; или все пак да не се държат децата до дадена възраст, а просто да се отглеждат заедно различни възрастови групи или... де да знам - нещо, което би направило схемата различна?

# 1 235
  • София
Цитат от вчерашния в."19минути" (статия-репортаж за гласуването на соф. бюджет в СО)

Фандъкова подчерта също,че разкриването на нови места в ДГ остава приоритет на общината.
 Към момента за 1 -ва група чакат 1450 деца,за 2-ра -1020 ,за 3 и 4-та няма чакащи,каза пред съветниците кметът.

Бърз поглед върху градините в Оборище-пред всяка от тях чакат по поне 15 деца за горните групи.

Столична община

2 ОДЗ 'Звънче ', Триадица

Текуща 2-ва група, родени 2005 г.
ПЪЛЕН СПИСЪК НА ЧАКАЩИТЕ КЪМ 6.2.2010
(подредени според регламента)
1. Ян Юлиянов Сеизов   30.01.2009 10:21:18 Вх.№ 513   предимство
2. Дамяна Георгиева Георгиева   01.02.2010 18:42:47 Вх.№ 560   предимство
3. Ивет Ивова Йовчева   29.05.2009 14:57:31 Вх.№ 538   предимство
4. Юлия Ивова Йовчева   29.05.2009 14:58:24 Вх.№ 539   предимство
5. Емануил Емануилов Радославов   14.01.2010 12:45:02 Вх.№ 556   предимство
6. Надежда Емануилова Радославова   14.01.2010 12:45:36 Вх.№ 557   предимство
...
106. Анна Андреева Илиева   29.12.2009 13:43:42 Вх.№ 553   
107. Божана Благоева Манчева   05.01.2010 15:02:34 Вх.№ 554   
108. Никола Янков Георгиев   21.01.2010 09:25:28 Вх.№ 558   

Столична община

2 ОДЗ 'Звънче ', Триадица

Текуща Подготвителна, родени 2003 г.
ПЪЛЕН СПИСЪК НА ЧАКАЩИТЕ КЪМ 6.2.2010
(подредени според регламента)
1. Христо Стефанов Стефанов   04.02.2008 15:27:20 Вх.№ 32   предимство
2. Соня Христова Петрова   23.04.2008 22:10:15 Вх.№ 51   предимство
3. Стефан Христов Петров   23.04.2008 22:15:45 Вх.№ 53   предимств
.....
12. Тони Федев Пенчев   04.09.2009 10:36:07 Вх.№ 84   
13. Стиляна Аспарухова Аспарухова   23.01.2010 14:48:30 Вх.№ 85

Един от нас не може да чете. Аз ли съм, или Фандъкова?

Не твърдя че Кметицата е права, но от списъците на чакащите за ДЗ в ИСОДГ не може да се прецени реалния брой чакащи за София, защото имената на децата участват в тези списъци толкова пъти, в колкото ДЗ кандидатстват

От друга страна, явно не посещават градина, нали? Никой няма да си мести 5 - 6 годишното отдавна адаптирано и свикнало с групата дете, само понеже има и по- близко място. Там става дума за деца, които просто си нямат място.

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 09:46 от katiABV

# 1 236
  • София
Малко по-напред в темата бях писала,че и моето дета посещава ОДЗ и все още е в списъка на чакащите.Със сигурност не съм добавяла кандидатура след като го приеха. В профила му пишеше едновременно, че посещава въпросното ОДЗ и че кандидатства за него. Аз я премахнах и сега го няма в списъка,но очевидно това се случва често. Може би не е лошо да се помисли как би могло това да се отстрани- не може ли системата автоматично да маха тези кандидатури? newsm78

Това вероятно е поредния бъг в програмата им. Имам чувството, че изобщо не са я тествали...  Rolling Eyes Лична молба - опиши случката в обратната връзка - току- виж взели да проверят и да си оправят софтуера - така ще има по- малко проблеми и драми за тепърва кандидатстващите...

# 1 237
Ако съм разбрала правилно мадхен и мандаринка, става въпрос за това, че деца, които са с по-малко точки и стоят назад на опашката, всъщност посещават въпросните заведения. Докато деца с повече точки още си чакат. Демек - вероятно нарушение?!

# 1 238

Разликата с твоето и цитираните от мен деца е, че твоето го има прието на някое класиране, а тези дечица са след моето на опашката ( в гранична група сме и те са с по-голям номер от нашия) и ГИ НЯМА ПРИЕТИ НА НИТО ЕДНО КЛАСИРАНЕ  ooooh!

Ако съм разбрала правилно мадхен и мандаринка, става въпрос за това, че деца, които са с по-малко точки и стоят назад на опашката, всъщност посещават въпросните заведения. Докато деца с повече точки още си чакат. Демек - вероятно нарушение?!
Спрямо нас децата са със същите точки, но с по-голям изтеглен номер, но преди тях има и деца с повече точки, които си дремят на опашаката.  Confused

Вече май съвсем ми се отвориха очите, не че съм се заблуждавала някога, че всичко е прозрачно, но се надявах, че с връзки влизат не повече от 30%. Еми лично видях, че съм идиот и май е време да се преместя в темата за частните градини в София, връзки от това естество до септември не се очертава да намеря ... Хем ще сме с 9 т. от яслата, хем шанса ни е 0 (поне в нашия квартал)

Хайде късмет на всички, дано имате щастието дечицата ви да св 10%-те процента, които ще успеят да влязат без връзки   bouquet

# 1 239
Й.Ф. току-що заяви по радиото, че проблемът с недостига на местата в ДЗ ще бъде решен тази година!!!  Joy  20-те градини, заложени в бюджета на общината ще ни решат проблема!!! Ей, тази тема май става излишна....  Joy

# 1 240
Здравейте страстни мами Simple Smile
Аз четох колкото четох и това, което видях малко ме натъжи, но не успях добре да видя. Значи все пак ще се нулират за набор 2008 датите, така ли? Не можах да разбера точно... само видях много страници "за" и "против" това  newsm78, но не и конкретна новина, че това ще стане така  Thinking
Аз не съм от кандидатствалите на първото класиране през май, а чаааак ноември или декември и все пак смятам, че не честно да има такова нулиране, но кой ли ме пита  Whistling
И още едно въпросче мога ли да задам?
Цитат
-   24.04 – първо класиране за новия прием, двуседмичен срок за записване;
Това значи, че в този двуседмичен срок ще се записваме и ще подреждаме градините, а след това ще затворят системата и на всички ще ни определят една дата (последния ден на 2-седмичния срок) или трябва всички дружно да зависнем на 24.04 та да имаме шанс?
Всъщност май това е отговора на въпроса ми  newsm78:
Цитат
-   23.04 –  до 18 ч. възможност за актуализация на профилите;
Тоест редиме и в 00.00 на 24.04 нападаме  #Crazy  Sick   ooooh!
Извинете ме за дългото словоизлияние.

# 1 241
  • СОФИЯ
Не, двуседмичният срок е за записване на приетите деца. Редиш до 18 ч. на 23.04, после няма какво да нападаш  Laughing, чакаш резултата от класирането.

# 1 242
Значи 23.04 дефакто е деня Х...  ooooh!
Простете, но акъла ми съвсем изфиряса  ooooh!

# 1 243
  • гр.София
Тоест редиме и в 00.00 на 24.04 нападаме  #Crazy  Sick   ooooh!

Joy
 Щом на мен ми е истерично смешно (дет сме "вътре" ), представям си на тези дето се редят,какво им е.

Добре,де,връщам стара тема.Но трябва да се уточни в работната група. Защо наистина го няма това нулиране и за 2006 набор? Там чакащите преместване си седят на опашките,но са изгубили точките си за първо желание.
 Не знам вече кое е по-справедливо (да си ги възвръщат или не),но факт е,че за тях не дават тази възможност,която ще дадат на 2007 и 2008 набор-да си сменят градината.

Значи 23.04 дефакто е деня Х...  ooooh!
Простете, но акъла ми съвсем изфиряса  ooooh!

НЕ  23-и , а 24 !
 До 23-и,18 ч трябва всичко да си наредила, после сядаш и гаврътваш едно питие. И се молиш.

Точно в колко часът ще теглят печелившите,не знам. Може би отново ще поканят директори и родители. На 24-и трябва да публикуват списъците в сайта. Ако сте приети,ти тече 2уседмичен срок да запишеш детето.

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 12:34 от blanc

# 1 244
Blanc мерси за разяснението...
аз явно не съм разбрала как точно става кандидатстването  Embarassed миналата година само даваха как системата се бъг-ва, как родители не могат да влезнат да кандидатстват и подобни... и си бях представила, че така ще е и сега, но явно са го променили или просто съм била неинформирана и съм си представила грешно нещата  Peace
Затова използвах и думата "нападаме" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт