КУХНИТЕ - 29-та тема

• 98 309
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ви момичета Hug. Кiva, и аз съм се ориентирала към тези фирми, въпроса е работят ли качествено и на разумна цена? И аз стигнах до извода, че с гаражни фирмички не става - имам си гаражен боклук в кухнята Mr. Green. А в Астра център вече няма нищо - проверих миналата седмица и бяха останали мебели на Симеонов мисля, че беше. Не знаех, че Гиг правят мебели - дали работят качествено? А ние също така ще правим и тераса и ще ми трябва и фирма за ПВЦ дограма, ако работят добре може да ги съчетая нещата. Знаеш ли каква е цената на мебелите на Фантастико? И още нещо - казаха ми за Орион, но сякаш те не работят вече.
Манди Портокалова информацията за фрезования МДФ е много полезна. Но при нас не знам някой да прави такова фрезоване newsm78.
Още веднъж благодаря. Ще се поровя малко из темичката, за да се информирам още Wink.

# 571
  • София
Манди Портокалова информацията за фрезования МДФ е много полезна. Но при нас не знам някой да прави такова фрезоване newsm78.
Още веднъж благодаря. Ще се поровя малко из темичката, за да се информирам още Wink.
Питай смело, защото фрезоването не е кой знае каква философия. Дори малките фирми (не гаражните майстори) го правят, просто се изисква повече опит, внимание и нерви, когато се прави на ръка, а не на център. Simple Smile

# 572
Може да отидеш и до склада на Кроношпан в Младост, стига да нямаш предразсъдъци към Кроношпан и лошата му слава.
Извинявам се, но отскоро се интересувам от кухни, та съм пропуснала - какъв е проблема с Кроношпан? Интересува ме живо, защото съм си харесала техен плот.
Проблема с Кроношпан е в технологията на производство. Но! Те съвсем наскоро са обновили технологичната си линия за производство на ПДЧ в завода си във Велико Търново и там произвеждат много качествени плочи (многослойно ПДЧ, а не трислойно). Проблема е, че не поддържат много декори. Можете да разпознаете плочите, правени във Велико Търново по размера - 2800х2070 мм, а старите са им в два размера - 3660х1830 и 2450х1830.
Между другото, проблем с плотовете няма, препоръчвам ти да си вземеш плот с дебелина 40 мм, а не 30 Simple Smile

Колежке, чула си това-онова ама не си съвсем права - Завода във Велико Търново не произвежда нищо друго освен СУРОВО пдч, което е без ламинат, и по мое мнение двете думи "качество" и "Кроношпан" не могат да се използват в едно изречение!!!  за разлика от 20лв, между кроношпан и егер не си струва заниманието! и плотовете са 38 мм, не 40!

# 573
  • София
Колежке, чула си това-онова ама не си съвсем права - Завода във Велико Търново не произвежда нищо друго освен СУРОВО пдч, което е без ламинат, и по мое мнение двете думи "качество" и "Кроношпан" не могат да се използват в едно изречение!!!  за разлика от 20лв, между кроношпан и егер не си струва заниманието! и плотовете са 38 мм, не 40!
Не те познавам, не съм ти колежка.
Възможно е да не съм съвсем права за Велико Търново, ще разбера след месец май, след като посетя и разгледам завода. Никъде не твърдя, че съм особено компетентна. Това, което аз съм "чула" е, че във завода в Търново изцяло са подменили технологията на производство и вече произвеждат многослойни ПДЧ. Но наистина не знаех, че плочите там не се ламинират...
Освен това, за някои хора и 20 лв на плоча имат значение, така че тук ти не си прав.

# 574
като са от значение 20-те лева, после да няма тема - "момичета, падна ми вратичката, майстора ми е некадърен, препоръчайте ми друг"
Тази "смяна на технологията" се коментира в бранша от 3 години - никой не е видял още промяна в качеството, няма и да види според мене
3ти слоя на пдч-то са условно наречени така - просто в средата парченцата талашит са по едри и създават впечатление за " слой"
така че няма и многослойно пдч
по National Geographic има предаване how it's made, там редовно дава серийката с ПДЧ-то

не пиша това за да се заяждам, или да се правя на интересен, просто се насаждат неправилни твърдения, които после рефлектират по фирмите и по дърводелците, което пък ме засяга лично!
скоро окачвам някой да напише  - "манджата ми става по-бързо, щото кухнята ми е от черно ПДЧ, което привлича слънчева енергия от прозореца, купена е от Комо/Арон/домко и я препоръчвам на всички!

# 575
  • Шумен
Благодаря ви момичета Hug. Кiva, и аз съм се ориентирала към тези фирми, въпроса е работят ли качествено и на разумна цена? И аз стигнах до извода, че с гаражни фирмички не става - имам си гаражен боклук в кухнята Mr. Green. А в Астра център вече няма нищо - проверих миналата седмица и бяха останали мебели на Симеонов мисля, че беше. Не знаех, че Гиг правят мебели - дали работят качествено? А ние също така ще правим и тераса и ще ми трябва и фирма за ПВЦ дограма, ако работят добре може да ги съчетая нещата. Знаеш ли каква е цената на мебелите на Фантастико? И още нещо - казаха ми за Орион, но сякаш те не работят вече.

Daf7,  да Гиг правят и мебели. Аз и оферта бях взела от тях, приятели са доволни от тях. За Фантастико има мисля добри отзиви, ако държиш на тях отиди директно в офиса на Гатев. Предполагам, че само магазина са закрили. Но офертата ми беше значително по-висока от другите места.  Rolling Eyes Вероятно качеството е добро, но нямах възможност да дам двойна сума. За Орион незнам дали работят още. А за дограмата си вземи с хубав профил, не Блик или Вива. Незнам Гиг какво работят. Моята я прави Лорекс. 
Успех с обиколките.  Laughing Моите мъки вече посвършиха.   bouquet

ПС Манди , радвам се да те видя отново. Губеше ми се от погледа около месец.  Hug

ПС 2 marvin2008 разсмя ме с манджата.  hahaha

# 576
  • София
като са от значение 20-те лева, после да няма тема - "момичета, падна ми вратичката, майстора ми е некадърен, препоръчайте ми друг"
Тази "смяна на технологията" се коментира в бранша от 3 години - никой не е видял още промяна в качеството, няма и да види според мене
3ти слоя на пдч-то са условно наречени така - просто в средата парченцата талашит са по едри и създават впечатление за " слой"
така че няма и многослойно пдч
по National Geographic има предаване how it's made, там редовно дава серийката с ПДЧ-то

не пиша това за да се заяждам, или да се правя на интересен, просто се насаждат неправилни твърдения, които после рефлектират по фирмите и по дърводелците, което пък ме засяга лично!
скоро окачвам някой да напише  - "манджата ми става по-бързо, щото кухнята ми е от черно ПДЧ, което привлича слънчева енергия от прозореца, купена е от Комо/Арон/домко и я препоръчвам на всички!
От това ти мнение разбирам, че си в бранша, но не със съответното образование. Продължавай да учиш за технологията на ПДЧто от телевизията и никога няма да разбереш как се прави всъщност...
Три слоя има и още как. Трислойните ПДЧ се правят от един междинен слой, който е съставен от частици с по-големи размери и има определено процентно съдържание на лепилно вещество, двана външни слоя се правят от по-дребната фракция и с по-високо съдържание на лепилно вещество. Те дават по-добри якостни показатели на плочата. Двата вида слоеве се раздробяват поотделно, олепиляват се поотделно и се насипват в съответния ред до образуване на дървесен килим, след това той се затваря в преси и процеса е разделен на няколко етапа с различно налягане в пресата... Има допустими размери за частиците във всеки слой, има процентно допускане на кора между частиците, има какво ли още не... Мога да пиша доста.
Съществуват еднослойни плочи, както и петслойни.
С най-добри якостни показатели са многослойните - при тях няма ясна граница между слоевете и размерите на частиците намаляват постепено от центъра на плочата към външността й.
Приех забележката ти, че аз не съм права, но ти да излизаш и да ми твърдиш, че няма многослойни ПДЧ така категорично.... ЦЪ!

# 577
  • София
ПС Манди , радвам се да те видя отново. Губеше ми се от погледа около месец.  Hug
Е.. понякога ми изчезва вдъхновението, но после пак се връща Simple Smile

# 578
ок така да е, признавам копи-пейст описанието, само да добавя - обиколил съм толкова заводи за ПДЧ, колкото вие не сте обиколили бебешки магазини! слагам точка на моите мнения в тази тема, защото я разводнихме доста!цялата идея беше да не се скъпите за 200-300-400лв повече в офертите от мебелните фирми, пък после като стане нещо - ми то фирма Х са цървули!!

# 579
  • София
ок така да е, признавам копи-пейст описанието, само да добавя - обиколил съм толкова заводи за ПДЧ, колкото вие не сте обиколили бебешки магазини! слагам точка на моите мнения в тази тема, защото я разводнихме доста!цялата идея беше да не се скъпите за 200-300-400лв повече в офертите от мебелните фирми, пък после като стане нещо - ми то фирма Х са цървули!!
Ще ме извиняваш, ама не е копи-пейст, лично творчество е  Mr. Green Ако искаш можем да си поговорим и за сух и мокър метод за производство на ПДВ? Или за слоеста дървесина...? Заводи за производство на такива неща обикалял ли си? Не се заяждам, само питам.
Това, че си обиколил повече заводи за производство на ПДЧ очевидно не е довело до там, че да си наясно с технологията, така че няма какво да го изтъкваш.

# 580
ок, нахрани ме! доволни ли сте, ССФ??
и освен че ме "затапи", на колко съфорумки помогна с тия ПДВ, на кои препоръча фирма или разубеди да си купуват боклуци от Явор или Айко или Домко???

# 581
формалдехид  някои знаели какво означи тази дума 

# 582
  • София
формалдехид  някои знаели какво означи тази дума 
Знае... Гугъл.. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%B … D1%85%D0%B8%D0%B4
А иначе в България се използва фенолформалдехидна смола като свързващо вещество при ПДЧ, което е вреден и евтин вариант, но все пак емисионния клас на вредните излъчвания се контролира и нашите заводи успяват да се впишат в европейските изисквания. По-скъп и безвреден вариант е меламинформалдехидната смола, но не се използва, при нея формалдехида се блокира и не се отделя във въздуха или поне не толкова, колкото при фенолформалдехида.. Има начини да се намалят вредните излъчвания, но са скъпи.
Като си купите нови мебели от ПДЧ, те миришат именно на формалдехид.

ок, нахрани ме! доволни ли сте, ССФ??
и освен че ме "затапи", на колко съфорумки помогна с тия ПДВ, на кои препоръча фирма или разубеди да си купуват боклуци от Явор или Айко или Домко???
Аз лично съм доста доволна. А на колко съфорумки съм помогнала... надявам се, че не са малко, но ти и това не си си направил труда да разбереш, преглеждайки ми последните публикации...

# 583
  и ако правилно съм разбрала - спестявайки 200 - 300 лв, трябва да дишам тези отровни изпарения

# 584
  • София
  и ако правилно съм разбрала - спестявайки 200 - 300 лв, трябва да дишам тези отровни изпарения
е.. това не беше моя констатация Simple Smile

Между другото, в САЩ правят безвредни ПДЧ като използват безвредно свързващо вещество, но разбира се, е твърде скъпо за внасяне..

Общи условия

Активация на акаунт