КУХНИТЕ - 29-та тема

• 98 307
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
няма поскъпи неща от здравето на хората

# 586
няма поскъпи неща от здравето на хората

Aлилуя!  bishop

# 587
               И аз се записвам тук  Grinning
              Предстои ми да си правя кухнята,та ...срам не срам,от вашите
              идеи ще черпя. Grinning

# 588
едва ли формалдехидът е по-вреден от цигарите които или вие или околните пушат, или пък от мръсния въздух в по-големите градове

# 589
  • София
..........слагам точка на моите мнения в тази тема........
едва ли формалдехидът е по-вреден от цигарите които или вие или околните пушат, или пък от мръсния въздух в по-големите градове
Алоо, опозицията! Налия беше сложил точка на мненията си в тази тема?!

# 590
Kiva, имам още един въпрос Wink - знаеш ли дали има дизайнер в нашия град, който разбере точно какво искаш и да ти каже кой да го реализира?
И да питам още нещо - кой е най-практичният материал за стената - плочки, плот и т.н.? Имам и една стена с плочки до печката, която не е закрита от шкафове и се чудя какво да я правя newsm78.

# 591
И още нещо - искам да си скрия в шкаф пералнята, а ми казаха, че не може, защото плотовете били по 60 см. Има ли някакъв начин това да стане? Нямам къде другаде да я сложа Sad.

# 592
Плот. Във всичките му разновидности- ПДЧ, камък, стъкло....Фугите на плочките са трудни за подръжка. В настоящата кухня махнахме всички плочки и сложихме плот. По практично е.

# 593
  • Далечният изток
И още нещо - искам да си скрия в шкаф пералнята, а ми казаха, че не може, защото плотовете били по 60 см. Има ли някакъв начин това да стане? Нямам къде другаде да я сложа Sad.

Зависи колко ти е дълбочината на пералнята. Моята е 55 см и ще бъде под плота с вратички отпред да я скрият, защото не е много за показване вече.

# 594
  • Шумен
Kiva, имам още един въпрос Wink - знаеш ли дали има дизайнер в нашия град, който разбере точно какво искаш и да ти каже кой да го реализира?
И да питам още нещо - кой е най-практичният материал за стената - плочки, плот и т.н.? Имам и една стена с плочки до печката, която не е закрита от шкафове и се чудя какво да я правя newsm78.

Това е много труден въпрос.  ooooh! Една приятелка работи с една дизайнерка като правиха един ресторант, но незнам дали се занимава с това да ти направи проекта на кухнята и да ти препоръча фирма. Пуснах запитване на приятелката, да видим какво ще каже. Иначе за интериорен дизайн в Дибла съм виждала, че единият от дизайнерите има обекти и в Шумен.

За пералнята има вариант ако си поръчаш от по-широкият плот 90 см. и да се отреже колкото е необходимата дълбочина, но е и скъп вариант. И други варианти са показвани - да се дръпне около 5 см. напред плота и гърба и така да се събере пералнята. За гръб и аз съм за плоскост.

И да питам - тези водобранни лайсни надеждни ли са? Днес като чистих, и като натиснах лайсната тя жвака и ми излиза водица оттам. Да не вземат да ми се наводнят надолу шкафовете?  Shocked

# 595

Има плотове по-широки от 60 см.

# 596
 и ако правилно съм разбрала - спестявайки 200 - 300 лв, трябва да дишам тези отровни изпарения
Има и алтернативи - мебели от масив или мебели втора употреба Simple Smile
Сега сериозно, въпреки че сме в кухненска тема, тук е мястото да споменем, че е добре мебелите в детската стая да не са чисто нови при раждането на детето... да се проветрят повечко Simple Smile ако може година- две  Grinning

Много ти благодаря, Манди!
Време е да покажа на какво съм се спряла сега. Вратите на шкафчетата са ето такива (от Корина, няма да ги сменям), ето това или това си харесах като комбинация -  гръб на кухнята (от Кроношпан), а за плот едно прекрасно 4 сантиметрово бяло -  не мога да намеря в нета на коя фирма е. Обаче след написаното по-горе съм все по-убедена, че е по-добре да взема него, отколкото 28мм кроношпан Simple Smile Има и алтернатива за плота - ето това, наистина е хубаво наживо. Но вратичките са гланцови, гърба също, и си мисля, че матовия плот няма да стои толкова хубаво. Утре ще ходя с вратичка в склада, за да видя как стои в комбинация с плота. Червения мрамор на кроношпан наистина много ме кефи, но се притеснявам, че ако е на гърба и плота, Ще стане твърде тъмно. Някой има ли кухня с червения мрамор?
Някъде споменавали ли сте бели плотове и бели мивки? Нещо за по-трудна поддръжка? Мивката ще е гранитна, колебая се между Елечи (от Евролукс) и Бланко, че и Пирамис. Бланко са доста по-дървени и с по-малко корито. Видях и на Пирамис, сториха ми се по-закръглени, по-дървени отстрани, по краищата, но пък доста по-евтини. В момента Елечи излизат най-скъпо, поне във Варна.

А за по-широките уреди, вчера в Блум ни показаха система за хващане на плота и гърба специално, за да отиде плота няколко санта напред, за да скрие по-обемните електроуреди. Не беше никак скъпо, всъщност мъничко алуминиево профилче. С тях гръбчето се закрепва за плота и кухнята, а не за стената, и си независим от криви стени. Знам как звучи, няма логика да прави едновременно и двете, ако не се лъжа имаше още един гръб newsm78 абе не гледах внимателно, защото не ме засягаше, просто попитахме за какво е профила.

# 597
Благодаря за отговорите момичета Hug. Ровейки се попаднах на сайта на Ално. Страшно ми харесаха някои техни модели. Сега проблема е, че не виждам да работят извън София. А някой знае ли какви са им цените? Предполагам ще са доста солени ooooh!. Аз се отчаях вече Sad. Мисля, че няма да намеря кой да ми направи това, което искам на добра цена.

# 598
  • София
daf, ално ще ти даде към 10 пъти по-висока цена от останалите. мисля, че не преувеличавам. те са от категорията "гледам, но не пипам" - иначе качеството е супер, но ....

ако искаш добра цена и добра визия харесай модел оттам и накарай някой майстор/фирма да ти го направи

# 599
Finty, то това е проблема - не мога да намеря майстор, който разполага с тези материали. Продължавам да търся.

Общи условия

Активация на акаунт