КУХНИТЕ - 29-та тема

• 98 319
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Finty, то това е проблема - не мога да намеря майстор, който разполага с тези материали. Продължавам да търся.

а какво им е на материалите, че не можеш да ги намериш? Ално кухните са също от ПДЧ...
Ално е чудесно начално място за идеи, но цените не са по средния български джоб.

# 601
Въпрос за водобранната лайсна. Предложете ми някоя, която е по-прибрана и доказано силиконът не зеленясва след 5 години употреба. Под силиконът според мен преминава вода, което не е опасно, но гнусно (извинявайте). Искам профил, който директно се лепи със силикон за плота и точка. какви други варианти има?
Мога ли да си кажа болката - капарирахме кухня в една фирма вчера. Но пък се оказа, че  "бялото не е съвсем бяло, а кремавей". Не приех и този компромис. Те не са започнали да правят нищо, не са идвали за мерки. Просто много, ама много ми писна все да ми вдигат рамене и от голямото разнообразие на цветове да се окаже, че работят с 5. Дано ни върнат капарото, иначе оставаме с тях Embarassed
Днес ходихме за проект в друга фирма (повече пари). И двата дни бяхме с детето и то седя повече от 5 часа в магазините. Вече втори ден. Тази кухня се превръща и в мой ад. Стискайте палци грешките да не са големи. Поне търпеливото ми дете заслужава засмяна майка (кога ли).
Daf7, имам три идеи за Шумен. Днес видях, че тук в Айко-София, работят с Фантастико. Казаха, че според монтажниците, е една от добрите бг фирми и работят с добри материали. Наистина ми харесаха. А Тотал М нямат ли никъде офис из Шумен? Мисля, че те работеха с Фантастико. Преди бяха в Астра център, а сега?  Искаш ли да питам как се казва фирмата, работила кухнята на брат ми (от Шумен съм) - изглежда добре, но не съм се заглеждала как е изработена. Ако звъннеш във Варна - дали няма да изпратят бригада да мери и шери из вас?

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 22:20 от Тиги-Мигъл

# 602
Тиги, когато взех нашия плот се оказа, че в момента във фирмата нямат водобранна лайсна в същия цвят и поръчах да ми доставят. Хубаво, ама майсторът ни, когато монтира плота, залепи уж временно със силикон една от онези ъгловите тесни лайснички, които се използват за баните. Временно, временно, ама може да се окаже постоянно, ако преценя, че "оригиналната", дето направо се завинтва върху плота, ми е груба... Simple Smile
Инак и аз се измъчих, докато почистя силикона от нея и от умивалника, така че изобщо от никъде да не се подава и да се зацапва. /Остатъци от силикон успешно се почистват с кероселин. Уж. Sick/

# 603
  • Пловдив
 Peace Това за водобранните лайсни е интересно да се проучи какви са видовете, освен по големина и форма. Аз до сега не съм ги заглеждала и не ми е ясно какви са им начините на закрепване към плота.
Curlicue, искаш да кажеш, че всъщност проблем прави самия силикон за закрепване, а не лайсната?
Тиги, дано да се справите с майсторите. Кажи, моля те, на коя форма е това кремаво бяло(стига да е ПДЧ, че МДФ не ми върши работа)? Аз пък издирвам нещо такова. Защото снежно бялото не ми пасва, а другите крем, ванилия и т.н. вече ми идват малко по-наситени като цвят...   Peace

# 604
  • София
За водобранните лайсни... Има едни мънички с правоъгълно сечение, можете да ги видите тук: http://mebelni-idei.com/bg/categories/kitchen/ снимка 46. Има същите по-големи. Като цяло масово се слага триъгълна водобранна лайсна, в която се нанизва кант като плота. Аз лично предпочитам алуминиева водобранна лайсна, която стои по-добре и е по-качествена. Тази на снимката също е алуминиева, но има такива триъгълни вдлъбнати или изпъкнали. Предлагат се матови, гланцови, релефни.. Единствените наблюдения, които имам върху лайсните са, че тези масовите сканта вътре се скапват след известно време. Но няма нищо вечно, а една смяна на лайсна не е толкова скъпа. Една лайсна с дължина 3 метра струва межди 15 и 30 лв. Така че, ако помолите фирмата изпълнител да ви смени лайсната с труда би трябвало да излезне към 50-60 лв.

# 605
  • София
Здравейте, избрахме си ние уж фирмата, която ще ни направи кухня, дадохме капаро, взеха размери, обаче сега изскачат някои въпросчета. Оказа се, че като тръгне човек да си наглася цветовете, или няма да има достатъчно мостри, или няма да пасват на наличните плотове и изборът от голям, се стеснява бързо. Имаме един два варианта за цветове, чакаме да видим проекта и да решим, обаче светлите плотове и гръбчета към които сме се насочили, са едни такива грапави, на гръбчето не обърнах внимание, но плотът не беше само матов, ами и грапав, може би нещо като имитация на обработен камък. На мен гладките матови ми харесват, но няма такъв цвят, така че за съжаление ще трябва да правя компромис Rolling Eyes
Не знам какъв му е моделът, но ако може да споделите кои плотове се поддържат лесно.  newsm78
И другото нещо, в проекта вграденият абсорбатор е на едно ниво с горните шкафчета и по този начин дръжката на шкафчето над него отива по-нагоре и се разминава с тези на останалите шкафове, които са хоризонтални на едно ниво. Дадох предложение абсорбаторът да се свали по-надолу и жената каза, че по принцип не го правят така, могат да го направят, но гръбчето ще трябва да се реже на място при монтажа, няма да може да се кантира и не било добър вариант. А аз съм виждала снимки с повдигнати шкафчета над абсорбатор и разликата в линията на дръжките много дразни. Посъветвайте ме за някакво решение Hug

# 606
  • София
Bubble79, могат да ти направят горните шкафове по-дълбоки с 10 мм и гръбчето да мине зад абсорбатора без да има нужда да го режат. Освен това, дори да се наложи да го режат на място, това че няма да се кантира там изобщо не е фатално, защото нито се вижда, нито има влага. Пък и могат да му сложат един кант на ръка. Не е ясно защо са ти обеснили, че не става...

# 607
А не може ли просто да сложат дръжките на вратичките с няколко см по-нагоре?

# 608
  • София
А не може ли просто да сложат дръжките на вратичките с няколко см по-нагоре?
И това е вариант, но панела на абсорбатора е 40 мм, обикновено дръжките се монтират на около 40 от края на вратата, което е общо 80 мм и на мен лично не ми допада да е толкова нагоре дръжката. Може дръжката на вратата на абсорбатора да се монтира малко по-ниско и да се получи. Например на 15 мм от долния край на вратата, така всички други дръжки ще са на 55 мм и няма да са фрапиращо нагоре.

# 609
На линка, който Манди е дала
http://mebelni-idei.com/bg/categories/kitchen/
на 15 кухня са сложили летвички за изравняване с нивото на абсорбатора. Добре се е получило.

# 610

И другото нещо, в проекта вграденият абсорбатор е на едно ниво с горните шкафчета и по този начин дръжката на шкафчето над него отива по-нагоре и се разминава с тези на останалите шкафове, които са хоризонтални на едно ниво.
И аз имам подобен проблем  Thinking Само че при мен изместването нагоре става още по- очевАдно, защото абсорбатора ми е от онези с дъговидното стъклено тяло  Rolling Eyes
Сега докато четох ми мине една идея през главата- нашата кухня ще е венге на долните шкафове и бял гланц на горните. Ако направим шкафа над абсорбатора венге, дали няма да стане маааалко по-добре. Така няма вратичките да са еднакви и разликата в нивата няма да е толкова очевадна. Какво мислите  newsm78

# 611
Здравейте момичета Hug. Страхотни сте. Толкова научих от вас. Да попитам като пълен невежа Wink - какво е водобранна лайсна?
Тиги-Мигъл  Hug. Мисля да се насоча към Тотал или Дибо? А не пречи да питаш брат си.
jam, проблема е във фрезования МДФ. А от ПДЧ - да няма проблем, но аз не искам от този материал.

# 612
  • София

И аз имам подобен проблем  Thinking Само че при мен изместването нагоре става още по- очевАдно, защото абсорбатора ми е от онези с дъговидното стъклено тяло  Rolling Eyes
Сега докато четох ми мине една идея през главата- нашата кухня ще е венге на долните шкафове и бял гланц на горните. Ако направим шкафа над абсорбатора венге, дали няма да стане маааалко по-добре. Така няма вратичките да са еднакви и разликата в нивата няма да е толкова очевадна. Какво мислите  newsm78
Зависи от проекта, ако можеш да дадеш някакви скици на кухнята ще е добре, защото така не може да се каже дали ще стои добре..

Здравейте момичета Hug. Страхотни сте. Толкова научих от вас. Да попитам като пълен невежа Wink - какво е водобранна лайсна?
Водобранна лайсна е това, което се монтира в ъгъла между плота и гръбчето.

# 613

Зависи от проекта, ако можеш да дадеш някакви скици на кухнята ще е добре, защото така не може да се каже дали ще стои добре..

Само като идея ми дойде. Днес трябва да вземем проекта  Peace

# 614
Тиги, Бенита, ето как стои нашата "временна" лайсна...  Rolling Eyes

http://img688.imageshack.us/img688/3743/dsc06323.jpg

Общи условия

Активация на акаунт