За правата на децата ни!-тема 4

• 55 232
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
pogar вече не знам колко време ходя по мъките /т.е. подавам молби в социалните/ никога не са ми давали вх. номер. Питам е как така? Как да докажа, че съм подала документи? "Ми такъв е реда госпожо. Вх № не даваме.  #Cussing out Ходи доказвай че нямаш сестра. Аман.

# 226
pogar вече не знам колко време ходя по мъките /т.е. подавам молби в социалните/ никога не са ми давали вх. номер. Питам е как така? Как да докажа, че съм подала документи? "Ми такъв е реда госпожо. Вх № не даваме.  #Cussing out Ходи доказвай че нямаш сестра. Аман.
Каккво да ти кажа, това е поредната простотия ooooh!

# 227
Уви, не са и дали входящ номер...служителката си е признала пред директорката на соц.грижи...

# 228
Е пази Боже... кво да каже човек. Разправии до откат...

# 229
Добре де, не може ли да подаде някъде оплакване...аз направо едва се сдържах от нерви като ми разказваше...

# 230
Добре де, не може ли да подаде някъде оплакване...аз направо едва се сдържах от нерви като ми разказваше...
Може да подаде оплакване до директора на съответната дирекция социално подпомагане.

# 231
Такаааа. Подаването на документи се удостоверява с входящ номер / от дата... Освен това в социалното имат и ДНЕВНИК, в който по реда на входящите номера се вписват всички подадени документи. Едва след това се вкарват в компютър. Така че е хубаво да отиде жената и да прегледат заедно дневника от въпросната дата.
Освен това когато има преосвидетелстване, пари със задна дата СЕ ИЗПЛАЩАТ! Освен ако не са закъснело много. Ето текста на чл.24Б, ал.4 от ППЗСПД:

В случаите на преосвидетелстване на дете с трайно увреждане месечната добавка (ТОВА СА ТЕЗИ 169 ЛВ заради ТЕЛК-а) се отпуска от началото на месеца, следващ месеца, през който е прекратена, при условие че няма промяна във вида и степента на трайното увреждане или в степента на трайно намалената работоспособност, ако молба-декларацията е подадена в 3-месечен срок от датата на издаването на новото експертно решение на ДЕЛК/ТЕЛК/НЕЛК. Когато молба-декларацията е подадена след този срок, месечната добавка се отпуска от началото на месеца, през който е подадена.

Т.е. ако решението на ТЕЛК е от края на юни, веднага подавайте нова молба. И този път си искайте входящ номер!!!

Оплакване подайте непременно до директора. А ако няма ефект и в АСП. НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ !!!

# 232
                  За входящия № - в различните общини е различно.В община "Витоша" такива №-ра НЕ се дават и е трудно да докажеш ,че си подал документи ,ако разсеян служител не ги е записал в дневника.Съпругът ми вдигна сканадал и служителката написа вх.№ и се държеше така все едно ни е дала тайния архив на КГБ. Mr. Green За това на следващото подаване на документи направо отидохме при началника на службата и сега като ни видят се държат по съвсем друг начин. Mr. Green
                  Така,че не отстъпвай! Peace

# 233
Момичета много ви Благодаря!   bouquet
Вие сте страхотни жени, възхищавам ви се, че се справят с всичко това!  Hug
Обадих се на приятелката си и и прочетох всичко което писахте по темата, каза, че ще ходи да се разправя пак. Дано този път успее. Възмутена съм от държанието на някой служители.

# 234
При всички случаи ИМА входящ номер. Това, че в община Витоша не ви го съобщават е друг въпрос. Изискайте си го като подавате молбите си. Тук входящия номер за написва в горния край на самата молба. Молбите както и всички документи се пазят и всеки има право да направи справка по всяко време. Ако някой все още се съмнява за входящия номер, цитирам заповедта за отпускане на месечната добавка:
Заповед №../от дата.. На основание чл.8д от ЗСПД и чл.24а ал.2 от ППЗСПД И ВЪЗ ОСНОВА НА МОЛБА-ДЕКЛАРАЦИЯ С ВХ.№...../ от ..... ОТПУСКАМ (или отказвам) на ...
Този текст се разпечатва автоматично от програмата на компютъра им в зависимост от това какъв входящ номер е въведен (след вписването в дневника им). Борете се!

# 235
  • в полите на Балкана
Friend  и при нас не дават входящи номера за всичко. Съвсем скоро подадох няколко молби и ми дадоха вх№ само за едната за другите две ми отказаха не давали. Shocked Без вх№ ми останаха молбите за детски и съответно без решение за здравото ми дете. Детски обаче съм получила по сметката си. newsm78

# 236
  • София
Излезе новия Телк на Лъчко, от 88 % падна на 36 % без чп, направо се потресох. Незнам дали има смисъл да обжалвам, толкова са орязали заболяванията. Ех Лъче, това да означаваше, че имаш ново сърчице! Cry

# 237
Igi_ , мисля, че трябва да обжалваш.
Хубаво е,че ТЕЛК е спаднал, но се съмнявам, че отговаря на действителността и не е направено само за парите. Да не кажа, че в последното съм сигурна.
Подай жалба за обжалване.Мисля, че трябва да минете 50%.

# 238
Igi_, както ти казах обжалвай веднага. Срокът е 14 дневен. Тук обжалвахме в картотеката на инвалида. Документите (цялото досие) от ТЕЛК до НЕЛК отива служебно.

Ех Лъче, това да означаваше, че имаш ново сърчице! Cry
Кой не си е мечтал детето му да постигне такова подобрение... Уви това става само в документите от ТЕЛК...

# 239
  • София
Подадох директно днес в НЕЛК, защото освен другото, вземайки новия Телк за първи път не сме обърнали внимание, че се подписваме до дата 2 септември, и нямах време да се разхождам до Макариополски от където е трябвало да тръгна по принцип, там с моята молба и приложеното досие, щеше да върви, а сега имаме една гола молба в НЕЛК, и там нашето дете нищо не говори все още като събитие, това може би ще забави още техния отговор, сега обаче не можах да схвана дали трябва все пак да заверя ТЕЛК-а и какво се случва докато чакам новия отговор, имаме ли реално този телк през този период или не? Някаква жена чакайки с мен пред деловодството ми каза, че слагат печат на който пише ОБЖАЛВАН, знаете ли за такова нещо?

Общи условия

Активация на акаунт