Отговори
# 195
Зефсе,
влез й в положението. Сега тя е тинейджърка, в пубертета е, влез й в положението. Само внимавай да не се разгони и да избяга с някой кучо, че ще трябва да гледаш и бебета.

# 196
Съгласен съм.
Напоследък май дресирам повече себе си, отколкото нея. Тренирам самоконтрол.
Лошото е, че не мисля, че това което казвате ще помогне. Имам чувство, че трябва да организирам някаква постановка, за да я отуча. С участието на помощници.
Като избяга да я гонят и стрескат, а аз да и дам награда и да я похваля като дойде. Това, че аз я "награждавам" не е достатъчен стимул за да не си изпълни ритуалите. Явно трябва така - при мен награда, навън тояга.
Ще помогне,ще видиш.
А с "навън тояга" най-много да я озлобиш и да си има проблеми после.

# 197
Искам да ви питам:кой какво куче има,къде го гледа - в апартамент,в къща с двор или само на двора,къде би го гледал ако има възможност и защо?Много ми е интересно какво мислите за отглеждането на едрите породи предимно на двора (не става въпрос за съвсем късокосместите),какви условия трябва да има,има ли предимства пред отглеждането вътре(за кучето,не за стопанина). Simple Smile

# 198
Аз все на двора съм ги гледал.
И Вълчо и Ротвайлера и сега Нещото.
Екстра са си навън.
Държат на студ.
Имат си колиба.
Хапят си крадци.

# 199
Аз все на двора съм ги гледал.
И Вълчо и Ротвайлера и сега Нещото.
Екстра са си навън.
Държат на студ.
Имат си колиба.
Хапят си крадци.
Вързани или пуснати,в заграждение или из целия двор,с разходки или без?

# 200
Ротвайлера го вързвах на една дълга верига, другите не.
При него се налагаше.
Беше опасен. Меко казано.
Разхождам ги сутрин и вечер из гората. (Живея под витоша)

# 201
Звефс, хванал си си мацка с характер  Simple Smile Ние имахме подобни преживявания с нашия звяр в началото, осиновихме го, когато беше на 6 месеца и беше много луд и трудно контролируем. Що търчане и крещене беше в началото на разходките... докато не сменихме рязко стратегията. Махнахме всякакви наказания и минахме само на наградки. Идва- радост, игра, наградка, Не идва- хващаме го и 10 мин. на повод. Трябва да научи, че при тебе е винаги най-весело и най-вкусно. С много игра и занимания точно в тази възраст се тренира концентрацията и схване ли, че при тебе и с тебе е най-готино и забавно, ще почне и да внимава какво искаш от нея и да учи команди много по лесно. При нас след този период на "установяване на връзка" куч изведнъж почна да изпълнява команди, дори не забелязахме кога ги е научил. Така, че дерзай  Peace

# 202
В нашето семейство обаче, игрите и забавленията не повлияха така добре на пинчера. Родителите ми спасиха от гладна смърт 5м паленце, гледано колкото да не загине докато се намери човека дето ще брои по-голяма сума. Беше изнемощяло и подтискано в развъдника. Веднъж усетил колко е хубаво да те гушкат, да спиш в чисти чаршафи и да получаваш наградки - тоя пинчер стана по-бесен и от най-агресивната порида. Twisted Evil
През какви ли не изпитания преминаха родителите ми, но на 55 годишна възсраст никои от двамата няма вече търпение и енергия да се бори срещу него. Сега просто са го приели такъв агресивен и гледат по-скоро да опазят околните от него Mr. Green.

На въпроса на Ринуша - аз имам френски булдог, отглеждаме я в апартамент. Не мога да си представя да я оставя навън, породата й не го позволява просто. Може по цял ден да тича в парка, както и по цял ден да спи, както кажем ние - така ще е. В БГ имах ирлански сетер - беше егати мъчението да я държа вътре, добре че имахме двор, понякога дори 4часовите разходки не й бяха достатъчни.
Индивидуално е Peace

# 203
В нашето семейство обаче, игрите и забавленията не повлияха така добре на пинчера. Родителите ми спасиха от гладна смърт 5м паленце, гледано колкото да не загине докато се намери човека дето ще брои по-голяма сума. Беше изнемощяло и подтискано в развъдника. Веднъж усетил колко е хубаво да те гушкат, да спиш в чисти чаршафи и да получаваш наградки - тоя пинчер стана по-бесен и от най-агресивната порида. Twisted Evil

Игрите и забавленията за база за създаване на връзка и не заместват обучението. Наградка се дава само ако е заслужена, а не винаги. Същи така те се инициират от стопанина, когато той реши, а не гогато на кучето му скимне. При родителите ти май пинчера е бил във водеща роля  Simple Smile

# 204
  • София /Абсурдистан
А какво толкова е направил пинчера, да не би да е изял някого  Simple Smile

# 205
А какво толкова е направил пинчера, да не би да е изял някого  Simple Smile

Заради такова отношение има толкова много злобни дребни кучета, които лаят и хапят наред. Стопаните си мислят - е, малко куче е, какво толкова ще направи,  няма да изяде някого я. Затова не го вземат насериозно, не го възпитават и то се превръща в досада и заплаха за останалите. Познавам много хора с дребни породи кучета (особено пинчери!), подходили точно по този начин с тази нагласа, и сега всички около тях трябва да се съобразяват с агресивно животно. Един пинчер до края на живота си редовно хапеше дори стопанката си. Размерът на кучето няма значение, при всички трябва да се избягва агресията.

# 206
Това, че е пинчер изобщо не оправдава ситуацията.
И никъде не съм написала, че родителите ми са пренебрегнали възпитанието, за сметка игрите и поощренията. Нито че нямат опит във възпитанието на кучета. Все още го възпитават, но е трудно,повярвайте ми.
Поведението и агресията в случая не дойде от отношението, което стопаните имат към него, а от насъбралата се омраза през моментите, в които е било стъпквано от останалите в глутницата. Веднъж усетило, че е спасено от тази опастност - кучнцето разбра, че вече нищо неможе да го изплаши Mr. Green

# 207
  • Не от София.
Внимавайте с ..как да кажа....ами ,едното куче е женско,другото мъжко.Просто внимавайте.Виждала съм такива коктейли,че направо да ги съжали човек.
Това го разправяй на 30-годишният твърдоглавец,дето домъкна женското. #2gunfire
Милион пъти набивах минусите при две разнополови кучета,обяснявах какво ли не...Ей,мълча като империалист и накрая ме сюрпризира.
Аз,казва,винаги съм си мечтал за женско куче. Sick
Да го  #2gunfire му е малко!!
Ама станало.Ясно му беше,че с животните съм мека мара и е въпрос на време да свикна.
Ма тя пък една хубавицааа... Flutter
И умницааа.... Flutter
Внимаваме,споко!  Blush

# 208
  • град-държава
Цитат
Родителите ми спасиха от гладна смърт 5м паленце, гледано колкото да не загине докато се намери човека дето ще брои по-голяма сума. Беше изнемощяло и подтискано в развъдника

Какъв развъдник... #Crazy newsm78 ...в БГ няма клуб Пинчер и аз пинчер  с документ за произход не съм видяла тук...мислете малко преди да пишете...лицензиран развъдник няма нищо общо с междублоковите скачки и мърлячи завряли кутрета в кашони...

# 209
http://www.kennel-gds.rs/kontakt%20srpski.htm
(нека админа го изтрие по-късно)

Доста грубо изказване преди дори да си попитал/а.
На твое място аз бих помислила преди да пиша... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт