Отговори
# 210
  • град-държава
Въобще не съм груба...визирах БГ,смятам съм доста напред с това що е то елитно животно и има ли почва у нас  Peace...към сръбските развъдници аз лично съм доста резервирана...тези,които си струват и наистина знаят какво,как и защо го правят и с лупа са трудно откриваеми,да не споменавм,че Сърбия са едни от първенците с производството на конвейр,фалшиви родословия и т.н. все красоти...да не говорим,че такова нещо като животно спасено от "развъдник " ,говори достатъчно ясно за какво става въпрос...

# 211
Склонна съм да се съглася за сръбските развъдници. Не съм виждала куче в добро състояние, което да е от там.

# 212
Въобще не съм груба...визирах БГ,смятам съм доста напред с това що е то елитно животно и има ли почва у нас  Peace...към сръбските развъдници аз лично съм доста резервирана...тези,които си струват и наистина знаят какво,как и защо го правят и с лупа са трудно откриваеми,да не споменавм,че Сърбия са едни от първенците с производството на конвеир,фалшиви родословия и т.н. все красоти...да не говорим,че такова нещо като животно спасено от "развъдник " ,говори достатъчно ясно за какво става въпрос...

Явно изобщо не си прочела топика, нито предишните ни постове, защото беше много важно да се изкажеш компетентно и навреме...
Никой няма да оспорва познанията ти, нито ни интересува качеството на развъдниците.
Kато опрем до твоето мнение ще пуснем специална тема, в която да ни се накараш как сме решили да храним непородисто животно и как от това ни решение произхождат всички последващи проблеми, благодаря!

# 213
Положението със сръбските развъдници е ...притеснително.
Скоро момиче се представи във форум с кане корсо,и не знаеше от кой развъдник го е взела,въпреки твърдението й ,че има родословие.Документа бил пристигнал след кучето.Излишно е да казвам,че родословието си върви с кученцето-винаги и навсякъде.

Никога не бих си взела куче оттам.

# 214
  • Не от София.
Ние пък на семейния съвет /председателстван от мен/ решихме да кастрираме мъжкаря.Дето се вика-вържи попа да е мирно селото!  Whistling

# 215
  • град-държава
Явно изобщо не си прочела топика, нито предишните ни постове, защото беше много важно да се изкажеш компетентно и навреме...
Никой няма да оспорва познанията ти, нито ни интересува качеството на развъдниците.
Kато опрем до твоето мнение ще пуснем специална тема, в която да ни се накараш как сме решили да храним непородисто животно и как от това ни решение произхождат всички последващи проблеми, благодаря!

Кои сте тези,които не ви интересува качеството на развъдниците...ако беше си направила труда,именно ти да прочетеш цялата тема щеше да ти е ясно,че я следя активно...всеки е свободен да си гледа животното както намери за добре,повечето все пак оцеляват въпреки грижите на стопаните си и аз нямам абсолютно никакво намерение да се карам на когото и да било...от качеството на развъдника,зависи и качеството на животното излязло от същия и това включва освен покриването на екстериорния стандарт също и този на характера,който трябва да птитежава същото...което прави коментирането на умнотии от типа,че едно куче става зло и невъзпитано от добро отношение,напълно безсмислено...

# 216
Какво смятате за кастриране на девойката, примерно като стане на 2 - 3 години и ако роди веднъж?
М?

# 217
Защо й е да ражда веднъж?

# 218
Какво смятате за кастриране на девойката, примерно като стане на 2 - 3 години и ако роди веднъж?
М?

За кастрацията няма значение дали е раждала или не. Моят съвет е да я кастрираш по-рано.

# 219
  • град-държава
Най-добре преди първото разгонване...

# 220
От тези истории направо ме втресе.
Ей за това трябва да има психо-тест за всеки,който е решил да гледа куче.Стопанинът на горното има психически проблеми (не се шегувам,то му личи дори на човека) и си спуква кучето от бой,и го пуска да се бие с други кучета.Друг един аромат пък,с хъски,отново мъжко и отново на около 7-8 месеца,използва това,че кучето му не се отлепя от него и напада,ако друго куче се приближи до тях(идват на поляната,собственика застава до нас,другите собственици,кучето сяда в краката му,пуснато,и "играта и разходката" му се изразяват в това да седи и да наблюдава останалите кучета.).Въпросният собственик примамва някое куче,викайки името му и правейки се,че държи нещо в ръката си и неговото просто захапва.Преди около седмица жертва беше моето куче.Извика го,другото го захапа на секундата,в която се приближи достатъчно,бяха в краката на собственика,а той стоя с ръце в джобовете и със самодоволна усмивка,гледайки как АЗ съм с две ръце между тях и се опитвам да ги хвана за козината на вратовете и да ги отлепя един от друг.Е успях...този път.Стояхме още половин час на поляната,оня продължава да ми вика кучето,аз шъткам и казвам "не" и моето куче се отказа въобще да минава около тях.И знаете ли какво направи оня ? Тръгна с неговото куче след моето,то върви напред,те след него.То тръгва да играе с друго куче,оня бута неговото между тях.Моето взема пръчка,оня му я дърпа от устата,подава я на неговото(до тук проблем няма,защото моето куче си дава и пръчките и играчките,понеже си мисли,че като ти я даде, ти ще му я хвърлиш и един вид играта започва,или ако я дадеш на друго куче,това означава,че ще се гонят),после я измъква от устата на неговото и я подава на моето - и ето ти проблема...Казвам аз,че ще си ходим,той хваща кучето и си тръгват пред нас.Решавам да почакам още 10тина мин,за да се отдалечат хубаво и тръгваме и ние.Стигаме до паркинга и - изненадаааа,те ни чакат там.Стопанинът,съвсем волно,с усмивка, "изтърва" кучето си,което хуква към нас.Моя е на повод,другия е пуснат.Казвам аз "седни" и заставам между двете кучета,докато другото се опитва да мине през мен.Въртя се като пумпал,викайки на стопанина да си хване животното.Той в отговор ми вика от другия край на паркинга "спокойно беее,нищо няма да му направи".
Е,по дяволите,какво е това?!Как можеш да стимулираш агресия в собственото си животно(тоя умник и той ходел да го "сбива",че от малко да знаело да се защитава)?Как можеш да си избиваш комплексите,посредством кучето си?И как можеш да тормозиш останалите по такъв начин?
Та както вече казах в един разговор - не знам за кучетата им,но на тези двамата определено им е бил малко "боя до годинката" !

MickeyYP психотеста е необходим и за хора, които са решили да си "гледат" деца. Преди време си разхождах кучето и група от 5 - 6 хлапета на не повече от 14 години го удариха с пръчка и това се повтори по времето на няколко разходки, като кучето си стоеше кротко до крака ми и не ги закачаше Нищо не помагаше - говорих с децата, с родителите и нищо, затова накрая го оставих да им вземе пръчката от ръцете и разбира се моето куче се оказа ЗЛО, АГРЕСИВНО и ОПАСНО. Кучето ми е кръстоска между Кавказка овчарка и Сан Бернар и много хора са ми казвали, че трябва да го бия, да го задушавам с повода, да го оставям гладен. Именно такива хора според мен правят кучетата агресивни и лошото е че те така "възпитават" и децата си. Една жена веднъж обясняваше на детенцето си, че като види голямо куче като моето трябва да го бие, защото колкото е по - голямо, толкова е по зло! Извинявам се за лекото отклоняване от темата, но според мен агресията и доминантното поведение се зараждат в хората и се предават на кучетата.

http://forum.dog.bg/index.php?s=&showtopic=2945&view=fin … post&p=768252

И аз съм имала срещи "от третия вид".Един с ротвайлер,който си умираше да си пусне кучето да се бие с моето.Комплексите му се виждаха от 100 км толкова ясно,щото несъзнателно почнах да му правя психопортрет :"Няма сериозна приятелка,защото е прекалено комплексиран,сигурно ходи по к***и.Типичен страхливец,който си мечтае за някаква изява пред другите".
Друг идиот с ретривър: кучката му страхлива до немай къде(и така ще е,като млатиш кучето постоянно),моето вързано на една пейка до мен(цигара брейк тайм за мен).ПОчна да си врем кучето в моето,което щеше да се удуши на повода(мразеше себеподобни след като го бяха нападали неколкократно докато беше малък и с чупен крак)."Да добие малко самочувствие кучката",вика.Малоумник.

Трета глупачка с две хъскита,които разхождаха нея,не тя тях.Ние сме на кучешката поляна с малкия-тогава на 4 -5 месеца,(тъкмо му беше зараснал крака) и той се разхожда кротко около мен.Изведнъж двете хъскита връхлетяха върху малкия и почнаха да го хапят.Казах на собствениците,че като не са си възпитали кучетата,да ги държат на повод и ако следващия път се случи нещо такова,не отговарям за действията си.Следващия път-същата работа.Този път,обаче,си дръпнах кучето и застанах между него и двете помиярчета.Като се опитаха да го захапят,ги ударих и двете по чутурите.Ей,ядосах се сериозно.
Стопанката,която стоеше на 20 метра се засили с походката на оса-явно не ме беше разпознала отдалече.Като ме позна,забави ход."Ама може ли да ми удряте кучетата".Казах й да се благодари,че не съм взела ей оная дебела цепеница.
Малкия като порасна и само като видеше тея две кучета,изпадаше в някакво умопомрачително състояние.

# 221
Моля, за съвет. От къде да си взема японски хин с родословие?

# 222
Моля, за съвет. От къде да си взема японски хин с родословие?

Само от лицензиран развъдник. За съжаление, не знам в България дали има. В www.dog.bg има специална тема за породата, може там да попиташ.
Успех  Peace

# 223
Записвам се да ви следя. Много хубава тема  bouquet

# 224
За мене ли са? Flutter

Защо й е да ражда веднъж?
Всеки казва, че мацките трябва да родят поне веднъж, за да са здрави.
Чудих се, дали кастрацията при женска твар не променя нещо в поведението и.
Нали като окастриш котарак и почва само да спи и дебелее, а и спира да бръмчи по задачки?

Общи условия

Активация на акаунт