Отговори
# 330
  • Ænima/Albuquerque
Пак ти казвам-не си права.

За породата и характера или друга,че не ми стана ясно newsm78
Не е права,че зависи от породата.
Аз казвам: зависи от кучето.

И от двете зависи.
Породата носи повече или по-малко особените си черти.
Характера пък зависи и как собственика се отнася с животинката,но и от самото куче...

Китана, днес я стерилизираха, да. Майката.
Ние мислим нашето също да го стерилизираме, когато му е времето,  дано да не ми се сърдите за което ...

Ох,като знам какво е-два пъти в годината е един теч,едни превръзки на влизане и излизане,махленските любовници все около нас...малко е мъчно,но аз още не съм решила дали я кастрирам.
Поговори с ветеринар,ако е свестен лекар,ще може да даде наклон на решението без значение какво е то!

Аз все си мисля,че това решение не може да е мое,не съм аз тази,която да каже дали ще може да има бебета... Sad

# 331
Коя порода не харесва децата?Дого-то?Добермана?Питбула?Немската овчарка?Малиноата?Нюфаундленда?Кажи ми има ли порода,която е селектирана да не обича деца?В чийто стандарт да пише:внимание-всички кучета от тази порода изпитват непоносимост към деца?Всичко опира до характер+възпитание+до каква степен е изградена връзката между кучето и неговото семейство.

# 332
Китана, днес я стерилизираха, да. Майката.
Ние мислим нашето също да го стерилизираме, когато му е времето, дано да не ми се сърдите за което ... просто ако почти всяка година ражда, нямаме толкова хора, на които да ги подаряваме кученцата , а на нашата улица кучетата често  илизат  и ходят по дворовете спокойно, та бременностите са й в кърпа вързани ...
Прекрасно сте решили.Проучете дали е добре да е преди първото разгонване,или след това.И за мен този въпрос е спорен.

# 333
  • Ænima/Albuquerque
Коя порода не харесва децата?Дого-то?Добермана?Питбула?Немската овчарка?Малиноата?Нюфаундленда?Кажи ми има ли порода,която е селектирана да не обича деца?В чийто стандарт да пише:внимание-всички кучета от тази порода изпитват непоносимост към деца?

Извърташ и опростяваш нещата.
Не съм казала такова нещо.

Всичко опира до характер+възпитание+до каква степен е изградена връзката между кучето и неговото семейство.

Това е така,но все пак смятам,че едно потенциално опасно куче,като питбул например,би трябвало да бъде обмислено добре,преди да се вкара в къща с дете на 1-2-3 годинки.

Аз едно друго нещо не мога да разбера,защо смяташ,че твоето решение/мнение трябва да е правилно?
Всеки има собствен мироглед и усещане за нещата,не можеш да виниш или критикуваш хората заради това.
Не ме разбирай грешно,но аз приемам това което смяташ за правилно и както видя няколко поста по-нагоре приключих въпроса,защо трябва да се спори в крайна сметка?

# 334
Питбула е потенциално опасен? Shocked Shocked
Да,а на добермана мозъка му расте по-голям от черепа,......
Ти си имай мирогледа,но гледай да се доближава до обективната истина....

# 335
  • Ænima/Albuquerque
Стига де,казах например,дойде ми първосигнално!
Моя мироглед се доближава до моята обективната истина,а тя за всеки е различна.

# 336
Важно е и какъв пример даваш.Дай друг.Коя друга порода е....потенциално опасна?
Твоята истина е субективна истина.Има една истина и тя не зависи от това,което мислиш ти.Целта е твоята субективна истина да се припокрие с обективната.Тогава за човек казват,че е прав.

# 337

Не е права,че зависи от породата.
Аз казвам: зависи от кучето.
Добре де,ама кучето зависи от породата

# 338
  • Ænima/Albuquerque
За мен пък твоята истина е субективна!
Не виждам защо твоята да е обективна и да смятам,че ти си права,нещо към което се стремиш от самото начало на "разговора"!

# 339
Ринуша,кучето от определена порода се ражда с определени качества.Примерно работни,ловни,определен външен вид.Може би със също толкова точно определен темперамент.Но нищо не пречи на един ретривър да ти ухапе хлапето,нали?Или на една болонка,или на един йоркшир....
ПОродистото куче не се ражда с характера си.
Нали ме разбираш?

Окей,Сарказъм.Дай пример за порода,която не понася деца.

# 340
Всеизвестно е,че има агресивни и по-малко агресивни породи,доминантни и по-малко доминантни.Не казвам,че ако човек реши да се справи няма да може,с малки изключения,въпросът е да знае как и да е готов да се бори.Така че мисля,че породата трябва да се избира не само по екстериор,а по това коя най-много пасва за дадения човек в определен етап от живота му.

# 341
Ринуша,кучето от определена порода се ражда с определени качества.Примерно работни,ловни,определен външен вид.Може би със също толкова точно определен темперамент.Но нищо не пречи на един ретривър да ти ухапе хлапето,нали?Или на една болонка,или на един йоркшир....
ПОродистото куче не се ражда с характера си.
Нали ме разбираш?

Окей,Сарказъм.Дай пример за порода,която не понася деца.
И не на последно място- не е все тая дали ще го захапе болонка или овчарка

# 342
Всеизвестно е,че има агресивни и по-малко агресивни породи,доминантни и по-малко доминантни.Не казвам,че ако човек реши да се справи няма да може,с малки изключения,въпросът е да знае как и да е готов да се бори.Така че мисля,че породата трябва да се избира не само по екстериор,а по това коя най-много пасва за дадения човек в определен етап от живота му.
Агресивни породи?Кои са?В смисъла,в който влагате.
Доминантни е по-правилно да се каже.Но това е съвсем,съвсем различно.
За останалото си права,но...нали говорим за опасни породи и за породи,които не понасят деца?

# 343
  • Ænima/Albuquerque
Никъде не съм казала,че има такава порода!
Нито съм казала,че някои породи не понасят деца!
Казах,че трябва да се избира внимателно,когато в къщи имаш дете!!!
И да,пречи един ретривър да ухапе дете или човек изобщо!!!
Това да го видя,няма да го повярвам.
Обясни ми нещо друго тогава,понеже зависи от кучето + възпитание + н'ам си к'во, защо кучетата-водачи са лабрадори,голдъни и в редки случаи овчарки?
М?
Сигурно защото  зависи от кучето,а не от породата?!?

И да,има по-агресивни породи,не знам защо се хващаш за всяка дума.
Не по врат,а по шия,но да сме прави!

И не на последно място- не е все тая дали ще го захапе болонка или овчарка

Точно така!

# 344
Китана, кои кучета са агресивни според теб?Има ли такива и от какво се определя това?Можеш ли от лабрадор или голдън да направиш куче за охрана?Какъв ще е процентът?А един доберман или шнауцер - водач на сляп човек?Тук какъв ще е процентът?

Общи условия

Активация на акаунт