КАРТИ ТАРО- VIII ТЕМА

• 55 937
  • 783
  •   1
Отговори
# 630
самите изображения на картите са с поглед към една точка,дори Grinning
 а значение към тази красива колода имаш ли.

# 631
самите изображения на картите са с поглед към една точка,дори Grinning
 а значение към тази красива колода имаш ли.

Не бях забелязала. но наистина имаш право. че гледат в една посока хахахахха

Да. Имам цяла книга към нея Simple Smile

8-жезли: напредък, настойчивост, скорешен случай. Бариерите се вдигат пред вас. Ще получите скорошни добри новини. Може да пътувате по въздух.

крал на чашите - Емоционални събития. Тази карта представлява влияние от любящ и грижовен мъж. Възможно пътуване по вода. Може да преживеете ситуация, която ще отключи големи амплитуди в емоциите.

9 жезли: Пауза. Намирате се в житейска пауза, която ви дава необходимата почивка от трудностите. Това е период, в който внимателно трябва да планирате следващите си стъпки. Успехът е пред вас, но трябва да положите още малко усилия.

рицър чаши: Неочаквано добри времена. Подгответе се за посещение на човек, на когото се възхищавате. Запомнете, че човек, който живее едновременно и във фантазиите, и в реалността може да постигне много повече. Може да се сближите с някого, който не ви е безразличен и да си изкарате добре.

Това са значенията на тези карти от книжката Simple Smile

# 632
много отговарящи послания от тези карти.сякаш наистина са подходящи за дневни карти или за отговор на въпрос и материализиране.

# 633
Имам карти таро отдавна , но никога не съм знаела значението им.
Интересно ми е да прочета написаното от вас, затова се записвам  Hug

# 634
Поли ,много искам да се включвам по картите ти ,ама хич нищо не ми говорят като изображения.Чак се дразня на себе си.И от двете тестета. Rolling Eyes

# 635
Здравейте момичета  Hug!

Искам да ви питам за мнениети ви , за нещо което ми се случи днес.
От съвсем скоро съм фен на карти Таро. Вчера си купих колода Таро на търсещия. Реших да я пречисти с метода престояване на картите под възглавницата. Сутринта обаче в бързината , забравила , че картите са там , събирам чаршафа да го изтупам и те остават омотани в него. И така полетяха от 3тия етаж надоло  ooooh!. В същия момент една жена минаваше и като ги видя пръснати на земята , се наведи да ги събира . Аз отгоре и викам - Не , ги пипайте , моля ви. А тя- ама аз ще ги събера да не ги вземе някой . Аз пак казвам - моля ви , не ги пипайте , веднага слизам.
За няколко секунди се изтрелях долу  и си ги събрах.
Та сега , ми е чудно , това някакъв знак ли е или просто малко небрежност от моя страна.
Знам , че трябва да се отнасям с любов към картите и сега ми е малко гузно .
Какво ще ме посъветвате ?. Да направя ли някакъв извинителен ритуал към тях.

Благодаря ви   bouquet

Joy Joy Joy Joy Joy
Не мога да премълча един от любимите ми вицове провокиран от твойта случака ,но няма нищо общо с таро и...моля за червена точка.:
Така ...една знойна хубавица на сутринта както и ти си направила ,взела ,че си изтупала чаршафите и вместо карти таро -заниманието на самотните жени-(визирам себе си Wink) изпаднали презервативи....( дай боже всекиму Hug)+ самият чаршаф..От долу под балкона  имало сергии със зарзавати.Слязла хубавицата да си вземе чаршафа и видяла ,че една баба от сергиите  много критично да разглеждеа презерватива и мърмори нещо под носа си. Гърлата попитала ндменно:''Какво ма ,лельо.т не сили се е....ла като си била по-млада (дебело натърила тя ,на "по-млада")?  А жената от сергията отговорила:''Аааа да ,правила съм го ,ама кожи не съм смъквала". Joy

# 636
шопи- шестица за разказания виц.

# 637
 Joy  Joy  Joy

shopkata  Hug

# 638
Здравейте! Има българска колода таро "Гадател", която е базирана на Ленорман, но е адаптирана с бългаски символи (боляри, тракийското съкровище). Знаете ли за нея и ако да, откъде мога да я намеря да си я купя?

# 639
Здравейте! Има българска колода таро "Гадател", която е базирана на Ленорман, но е адаптирана с бългаски символи (боляри, тракийското съкровище). Знаете ли за нея и ако да, откъде мога да я намеря да си я купя?

Аз не съм чувала за нея и не съм виждала. Ако намериш, кажи къде и аз я искам Simple Smile

# 640
ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ: МАГИЧЕСКИ КАРТИ РАЗКРИВАТ БЪДЕЩЕТО НА СВОЯ ПРИТЕЖАТЕЛ коментари/1
28 септември 2007, 05:26
МИСТЕРИИ
изпрати на приятел

СРЕЩА С КУМИР
ВСЯКА КОЛОДА КАРТИ СЕ КОДИРА НА БЪДЕЩИЯ СИ СОБСТВЕНИК СЪС СПЕЦИАЛЕН РИТУАЛ
Едва ли има човек, който да не се е изправял пред труден избор, решаваща дилема. В такива моменти всеки има нужда от съвет, от малко насочване. Никой не може да предрече бъдещето на даден човек от самия него. И това е факт, който много лесно се обяснява. Всеки сам пише съдбата си още преди да се роди. Раждането „трие” този „план”. Така човек се изправя пред живота си с определена мисия, без да знае „точния път” за постигането й. Дълбоко в подсъзнанието си всеки от нас има отговори на най-съкровените, на най-съдбоносните въпроси. Проблемът е да се извадят наяве тези решения. Вече има начин да се вдигне мъглата и проблемите да получат ясен и точен отговор. Може да го направи всеки читател с помощта на първите български карти за гадаене. Да,
СЪЗДАДЕНИ СА АВТОРСКИ КАРТИ ЗА ГАДАЕНЕ
След като „надничането” в бъдещето престана да бъде занимание табу, всевъзможни гадателки започнаха да прилагат уменията си. Някои от тях си помагат, надничайки в чашка от кафе, други пресмятат числа на живота, годината и деня, трети мятат боб. Болшинството обаче се доверява на карти.
Има много и все различни системи за гадаене. Създаването им се крие далече в историята на човечеството. Едва ли не всеки народ си има негов “инструмент за разбиване” на вратата на бъдещето. Колкото и прецизно да се стреми човек да изброи всички видове карти и начините за използването им, все нещо ще бъде изпуснато. Още повече че всяка колода може да се използва също по различни начини. От незапомнени времена съществуват индийското Таро, френските карти на мадам Ленорман, скандинавски, египетски и какви ли още не. У нас се използват чужди методи и колоди. Но те са носители и на различни от българската чувствителност психика, нрави, информационни кодове. Оказва се, че е имало и български. Преди много, много години. Крити в ракли, предавани от ръка на ръка и от поколение на поколение, жилави като българското племе, нашенските карти за гадаене все пак устояха на времето. Не е ясно колко автентични колоди са запазени до момента. Аз притежавам само онази, която ми бе предадена от баба ми. Българската колода карти и специфичната система за гадаене с тях се нарича „Гадател”.
Тя е уникална. По много причини. Завещавана е в нашия род от поколение на поколение. При едно свое пътуване мой прародител донесъл от Франция карти за гадаене - колодата на мадмоазел Ленорман. Решил, че това е забавен подарък за съпругата му. Тя си падала по окултните науки. „Гледала” на карти. Пра-пра-пра-баба „вкарала в употреба” подаръка. Картите се оказали удивителни. Предсказвали невероятно точно бъдещето. И все пак... Все пак нещо според нея куцало. Това много я притеснявало. Не знаела какво да прави. Докато... Една нощ насън й се явила жена. Казала, че името й е Пагане. Посочила точно кои символи да се заменят. Какво да бъде изобразено на някои карти. Пра-родителката ми изпълнила заръките на древната гадателка. Изведнъж всичко си дошло на мястото. Общото звучене на колодата се запазило, но на практика, в резултат на замените, се получила чисто нова, българска колода карти, която наложила и нова система за гадаене.
По настоящото издание художниците на рекламно-издателска къща „АЕДА” работиха повече от 15 години. Рисунъкът на оригиналната колода е променен. Изображенията са на фона на различни раковини. Сякаш морето изкарва на повърхността една или друга своя тайна. Запазен е дълбокият символизъм на всяка отделна карта.
За изображенията върху картите са взети само български символи като ритона от Панагюрското златно съкровище, портретите на светците Константин и Елена и други образи, които имат дълбоки следи в народностното съзнание.
Системата за разкриване на бъдещето „Гадател” се базира на метода за предричане на Мари Ан Аделаид Ленорман. И все пак има съществени разлики.
Значението на различните карти при всяко подреждане зависи от това какви карти се подреждат до картите-формуляри - № 28 БОЛЯРИН и №29 БОЛЯРКА. Значението се съобразява и с позицията на всяка отделна карта - дали се намира в зоните „минало”, „настояще” или „бъдеще”. Значение има и дали разглежданата карта се е оказала над, под, вляво или вдясно от формуляра. В българската колода от голямо значение е дали на разглежданата карта има изобразени дърво или облаци. Дали картата е в изправено или в обърнато положение за тази система няма значение. Това е само една от разликите с картите ТАРО. Картите „Гадател” се интерпретират много по-лесно, защото се възприемат зрително по-добре. Те не носят в себе си мрачния символизъм на картите ТАРО.
Не трябва да се забравя - процесът на гадаене не е просто разглеждане на картинки, а общуване с подсъзнанието.
КАК ДА СИ СЛУЖИМ С КАРТИТЕ?
Всяка колода е кодирана чрез специален ритуал. Върху кутията е изписано името на бъдещия „повелител” на конкретния комплект карти. Единствено човекът, чието име стои върху кутията, може да бъде сигурен, че картите, които държи в ръцете си, ще бъдат прецизни в предсказанията и съветите, които дават. В негова помощ има книжка, която дава по-пълна характеристика на всяка отделна карта, както и стандартно тълкувание на някои комбинации от две или повече изображения.
Ето няколко съвета:
• Преди да започнете гадаенето, размесете добре картите. Те трябва да „запарят” в ръцете ви.
• Ако гадаете на себе си, концентрирайте се върху онова, което ви вълнува. Освободете мислите си от всичко останало и повтаряйте като мантра само онези въпроси, чиито отговори търсите.
• После разцепете с лявата си ръка.
• Ако гадаете на друг човек, докато разбърквате картите, гледайте право в него. Настройте се мислено на вълната на този човек, старайте се да го разберете, да вникнете в същността му. След като „загреете” картите, дайте му да ги разцепи с лявата си ръка.
В книжката, която съпътства колодата карти „Гадател”, има описани няколко различни метода за гадаене. Те са изключително лесни и не изискват кой знае какви умения. Всеки от тях е приложим за различни цели - гадаене за по-кратък или по-дълъг период от време.
МОШЕНИЦИТЕ-ЯСНОВИДЦИ СЕ РАЗПОЗНАВАТ ЛЕСНО
Много е лесно да се разбере дали феномен, който има претенциите, че ще разкрие бъдещето на стоящия пред него клиент, е наистина притежател на дарба или най-обикновен мошеник. Трябва само да се знаят някои азбучни истини и трикове.
Ето как лесно можете да отсеете зърното от плявата. Не се доверявайте на ясновидец, който:
• предрича бъдещето само по един начин, като използва една колода карти, без значение дали ги подрежда по един или няколко различни начина;
• не съхранява всяка отделна колода карти, увита в копринено парче плат;
• не започва гадаенето с уточнението за какъв период от време желаете да ви се предрече бъдещето - за 3 - 5 дни, за 1 - 2 седмици, за месец, година или за остатъка от живота ви. Може да се гадае и за конкретен, точно определен проблем. Уточнете го за себе си, повтаряйте си го като мантра, докато ви гадаят, но не го споделяйте с феномена. Той би трябвало сам да разбере за какво става дума, какво искате да узнаете, за какво мислите. Всъщност с помощта на картите „Гадател” всеки сам най-добре би могъл да надзърта в собственото си бъдеще, когато реши, че това е наложително. Човек знае най-добре проблемите си, може вътре в себе си да ги формулира съвсем точно и без притеснение. Дори не е необходимо да изрича думите на глас. После се пристъпва към някое от подрежданията, които са описани в книжката “Гадател”.
Наивно и глупаво е да се има вяра на седмични и дневни хороскопи. Те са тотално неточни. Признават си го дори астролозите, които ги изготвят! Правят го за пари, разбира се. Не е възможно за една и съща група хора, обединени например от идентична дата на раждане, денят да протича по един и същ начин. При картите “Гадател” нещата са съвсем различни, защото са персонални, заредени са с личната енергия на притежателя си. И нещо важно. Когато човек се занимава с магически действия, не бива да търси комерсиалното. В този аспект българските карти носят своеобразна защита за притежателя си, за близките му.
“ГАДАТЕЛ” ПРИТЕЖАВА НЕПОВТОРИМ ЗАРЯД
Колодата “Гадател” е уникална не само защото е първата българска система за гадаене. Няколко са признаците, които позволяват тя да се определи наистина като единствена. Вече стана дума, че всеки отделен комплект от карти “Гадател” се кодира да служи на собственика си. Защо е необходимо това? Запознатите с материята знаят, че е препоръчително всеки сам да си нарисува картите, с които след това да гадае. Рисувайки сам, със собствените си ръце картите, бъдещият оракул постига максимално единение с тях. Те се явяват негово “дете”, негово творение и се предполага, че по този начин колодата ще служи вярно на своя създател.
Това се е практикувало в древността. Първо в тайните школи и общества, после обичаят се е възприел и от обикновените хора. Но с развитието на обществата, създаването на печата, напредването на техническите средства естествено нещата са се променили. А сега, в днешния забързан XXI век, не е възможно, а и не е необходимо всеки да отделя време и усилия, за да рисува карти за гадаене. Но има и друго. Наивно е да се смята, че карти, произведени и продавани на сергия, ще бъдат в състояние да изпълнят толкова деликатна мисия като разкриването на бъдещето. На пазара в момента се предлагат какви ли не карти за гадаене. Предлагат ги като подлистник на различни издания. “Изрежете по пунктира и готово!”, най-често това е посланието на упътването. Издателите се опитват да качат тиража на изданията си, разчитайки на наивността на читателя. Не става така, твърдят авторите на “Гадател”. Подобен подход дори е опасен. Защото предсказанието се превръща в програма за действие, която несъзнателно започва да тегне над питащия. И ако предсказанието е неточно, то може да деформира, да отклони хода на събитията. Ето защо “Гадател” се кодира със специален ритуал персонално за всеки отделен собственик на колода.
Ако искате картите „Гадател” да ви служат вярно и да предричат бъдещето безпогрешно, спазвайте следните правила:
1. ЗАПОМНЕТЕ! Картите са кодирани да служат ПЕРСОНАЛНО на вас.
2. Преди да започнете да гадаете с колодата, сложете я под възглавницата си поне за една нощ.
3. Не разрешавайте на никого и по никакъв повод да пипа вашата колода карти. Ако все пак решите да „гледате” на друг човек, „загрявайте” сами картите, както е описано в книжката. На Питащия дайте само да разцепи колодата, като хване картите с два пръста. Ако се налага Питащият да избира карти, нека ги посочва, вие ги отгръщайте и тълкувайте.
4. Ако искате да предричате бъдещето освен на себе си и още на много различни хора, по-добре си набавете отделни колоди карти – една лично за вас и една за останалите. В този случай имайте предвид, че за характера на проблемите, за начина на преодоляването им и за изхода от ситуациите е добре да се консултирате и с друг вид гадаене.
5. Съхранявайте колодата карти увити в копринена кърпа или в копринено парче плат.
6. НИКОГА не задавайте един и същ въпрос два пъти в един и същ ден. Отговорът може и да не ви харесва, но в конкретния момент това е най-вероятният изход от проблемната ситуация. Ако можете – изчакайте, ако ли не – подгответе се да преглътнете онова, което съдбата ви е отредила.

# 641
Ето тази статия намерих и от нея разбрах за тази колода. друго не знам.

# 642
Ето тази статия намерих и от нея разбрах за тази колода. друго не знам.

Хмм, ми давай да я издирваме... да почнем от издателството например Simple Smile Определено ми стана интересно Simple Smile

# 643
Здравейте момичета, днес ми е много гаден ден, мисля че се отчаях. От дълго време съм сама и днес нещо ми стана много мъчно. Иска ли накоя от вас да ми изтегли карти относно развитието на личния ми живот. В каква посока да вървя или де да знам. Благодаря ви ако се отзовете.

# 644
Привет момичета,
как сте в тия жеги? Simple Smile

Това са картите, които изтеглих по въпрос Как ще се развият отношенията ни с П.?

Някакви коментари? Според мен ще има пътуване, среща...

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 14:44 от polinika

Общи условия

Активация на акаунт