Българска литература

• 76 127
  • 657
  •   1
Отговори
# 165
Много напомня Димитър Талев - нещо като Железния светилник, битово-семейна история от началото на 19 век. Книгата е от 2 части - в първата част действието се развива в България, има 5  отделни глави и всяка глава е за различни персонажи и техните семейства, а втората част се развива в Холандия по същото време, но още не съм стигнала дотам. Дотук е много добра, дано края не е разочароващ.

# 166
аха, благодаря, Талев го тача та може и аз да стана фен! Simple Smile

# 167
В момента чета тази и съм страшно очарована. Страхотна е тази Елена Алексиева.

# 168
Много напомня Димитър Талев - нещо като Железния светилник, битово-семейна история от началото на 19 век. Книгата е от 2 части - в първата част действието се развива в България, има 5  отделни глави и всяка глава е за различни персонажи и техните семейства, а втората част се развива в Холандия по същото време, но още не съм стигнала дотам. Дотук е много добра, дано края не е разочароващ.

Звучи много интересно, определено ще я потърся Peace "Железният светилник" ми е любимият български роман Grinning

# 169
Прочетох я за две вечери, буквално не можах да се откъсна от нея. Търсих най-подходящата дума, за да я опиша, и единственото, което обсебваше ума ми беше баналното "изненадваща". Просто цялата книга има една ръководна нишка, която свързва съдби и хора, и трябва непрекъснато да я следваш, а тя постоянно те изненадва, изскача от там, където най-малко си я очаквал. Страхотна книга, много ми въздейства, мисля, че ще я прочета още много пъти, докато я осмисля и разкрие цялата си прелест.

# 170
Любимото ми прозиведение на български автор е "Тютюн". Хресвам много и български поети- Дамян Дамянов ми е любим.

# 171
Прочетох тези двете, първата ми хареса повече:

# 172
В момента чета Мисия Лондон, някьде кьм 80 страница сьм. Очаквах че книгата е по-смешна, има доста остроумни неща, но не е от тези книги, които да те карат да се смееш на глас. След това започвам Ангелски езици.Под влияние на темата се обзаведох с Павел Вежинов и дори изрових от домашната библиотека "Следите остават". 

# 173
Chrisimommy, "Следите остават" трябва да я намеря и аз, за да си припомня дали съм я чела, но знам, че е добра, но вземи изрови и "Нощем с белите коне" - м-м-м нея ще я препрочета със сигурност /някой ден/. Приятно четене...

# 174
  • Кацнала на едно дърво.
В момента чета тази и съм страшно очарована. Страхотна е тази Елена Алексиева.

Много я харесвам!

# 175
  • Boston, MA
От новата ми доставка на български книги прочетох "Тина и половина"  Heart Eyes и "Тайният Път на Мастилото". Препоръчвам! 

# 176

[/quote]
Chrisimommy, "Следите остават" трябва да я намеря и аз, за да си припомня дали съм я чела, но знам, че е добра, но вземи изрови и "Нощем с белите коне" - м-м-м нея ще я препрочета със сигурност /някой ден/. Приятно четене...

Нощем с белите коне беше пьрвата книга с която се обзаведох и сьщо Сините пеперуди, която е сборник с разкази. Когато си купувах Ангелски езици от площад Славейков, питах човека, който продава книги, за Павел Вежинов и той взе че ми подари Сините пеперуди. Книгата е на изданието Галактика, малкият  формат. Човекьт я беше донесьл за друг клиент, който не се е появил и той ми я подари. Много приятно ми стана от този жест. Павел Вежинов има много увлекателен стил и се чудя защо е написал само няколко неща. 
Ако някой е запознат с творчеството му, нека моля да сподели.

# 177

Нощем с белите коне беше пьрвата книга с която се обзаведох и сьщо Сините пеперуди, която е сборник с разкази. Когато си купувах Ангелски езици от площад Славейков, питах човека, който продава книги, за Павел Вежинов и той взе че ми подари Сините пеперуди. Книгата е на изданието Галактика, малкият  формат. Човекьт я беше донесьл за друг клиент, който не се е появил и той ми я подари. Много приятно ми стана от този жест. Павел Вежинов има много увлекателен стил и се чудя защо е написал само няколко неща. 
Ако някой е запознат с творчеството му, нека моля да сподели.
[/quote]

МОже би преди 15 г. съм чела "Бариерата" и "Белият гущер", помня, че мн. ме бяха впечатлилии двете, но друго - не или съвсем малко от сюжетите. Сега чета "Нощем с белите коне", интересна ми е.

# 178
Имате ли отзиви за Алкохол на Калин Терзийски?

# 179
споделете нещо за "Пътят на мастилото"

Общи условия

Активация на акаунт