Българска литература

• 76 795
  • 657
  •   1
Отговори
# 420
Не можах да прочета "Къщата на обесения" на красимир Дамянов преди няколко години, нещо ме спря още в началото и изоставих книгата, може да опитам пак сега. На теб харесаха ли ти разказите, NеDа?

Пак преди 2-3 години прочетох с голям интерес и бързина трите тома на документалния роман на Свобода Бъчварова, която ни напусна...

"Земя за прицел" обаче не ми хареса особено...

# 421
  • София
svet, първият разказ е може би най-странен, останалите не чак толкова, но като цяло не ми харесаха и не мисля, че има разказ, който ще запомня. Но приказките са забавни : )

# 422
...
С молба, ако случайно видите някъде другата книга на този непознат за мен допреди няколко дни автор Петър Делчев - "Балканска сюита", да ми пишете ...
...

Явно се е изчерпала по книжарниците. Ако я искаш за четене, аз я имам и бих ти я споделила, защото е невероятна книга! Аз първо прочетох нея, после "Трънски разкази" и някак си сюитата ми хареса повече. Още има моменти, за които се сещам и потръпвам.   

P.S. А чела ли си тази:
Скрит текст:
моето лично кратко ревю беше, че не е точно Петър Делчев, но също размислят  Peace

# 423
  • София
thorn birds, благодаря много за предложението, но успях след дълго търсене да си намеря книгата. При мен е обратно, "Трънски разкази" са ми фаворит ; ))
Четох и "На изток от запада", хареса ми.

# 424
NеDа радвам се, че си успяла да си намериш книгата. Жалко, че много малко се знае за този автор, а книгите са му толкова живи и невероятно добри ...

# 425
# 426
Майка ми има много богата библиотека, много български писатели - запалих се да чета от нея. Сега препрочитам Балада за Георг Хеник на Виктор Пасков. Такава история... Харесвам Й. Йовков, Елин Пелин. Валери Петров, Далчев - не съм съгласна, че Далчев не трябва да се учи. Стиховете му са много хубави!

# 427
Не можах да прочета "Къщата на обесения" на красимир Дамянов преди няколко години, нещо ме спря още в началото и изоставих книгата, може да опитам пак сега. На теб харесаха ли ти разказите, NеDа?

Включвам се. Първия разказ от книгата определено го прескочих, но от останалите има доста интересни, на мен ми харесаха.

# 428
NеDа, какво мислиш за ""пътуване по посока на сянката"? за мен "к като всичко" беше голямо разочарование, въпреки че яна букова е една от най-хвалените бг автори около мен...

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 14:46 от scaramouche

# 429
  • София
"Пътуване по посока на сянката" ми хареса много, магическа книга, макар и с трудно проследим и на моменти объркващ сюжет ... Но аз харесвам такива книги, написани с много въображение, с прекрасни сравнения, премислени фрази, добре подредени думи ... Сложих много цитати в другия сайт book-log, ако ти е интересно погледни ги, за да добиеш представа за стила.
Иначе веднага след нея прочетох и "К като всичко", но там впечатлението ми съвпада с твоето.

# 430
Някой може ли да ми каже нещо повече за Чавдар Мутафов. Много горещо ми го препоръчаха.

# 431
Последната книга от български автор, която четох е

Не разбрах защо е такова името на авторката, но разказите определно са български. Разкази за жени, не е чиклит. Препоръчвам я за лятото.  Wink

# 432

За мен беше голямо разочарование, до един персонажите ми се сториха плоски и безкрайно нереални.  Peace

# 433
  • София
Започнах

Първата част на книгата ме върна към приятни спомени от студентските ми премеждия в София.

# 434
Много харесвам Йордан Йовков, Чудомир с техните разкази.
А от по - съвременните автори на мен много ми хареса тази, когато я четох, разтърси ме някак:

Браво за идеята, права си, има много добра българска литература, не е лошо да и обърнем внимание.  bouquet
az sy]o bowuu

Общи условия

Активация на акаунт