Българска литература

• 76 089
  • 657
  •   1
Отговори
# 195
Аз последния месец прочетох две книги, които много ме впечатлиха, като стил, много са ми близки. "18% сиво" на Захари Карабашлиев и "Ангелски езици" на Димитър Динев. Много се радвам, че са стигнали до там да ги издават, че аз попаднах на техните книги и определено са автори, които ще следя с интерес какво ще сътворят в бъдеще.

# 196
  • Поморие
И аз останах приятно изненадана от "Ангелски езици"  bouquet

# 197
Привет! Ужасно се разочаровах от Завладей българите на А. Лазаровски! Ужас! Всички около мен я хвалят и не мога да разбера на мене ли ми има нещо! Ако някой я е чел, моля за мнение!

# 198
  • София
Прочетох "Единадесетият  пръст" на Борислава Крендева & Станислава Чуринскиене. 
" ... когато всичко те бута в една посока, а инстинктът ти те повлича в друга, това е единайсетият пръст."
Книгата не ми хареса, някои от нахвърляните истории ми се сториха пресилени.

# 199
На един дъх прочетох "Снаха" на Георги Караславов, скоро почвам "Татул".

# 200
Трите книги на Мартин Ралчевски, като последната малко ме разочарова.

# 201
  • Най-сетне у дома
Прочетох "Единадесетият  пръст" на Борислава Крендева & Станислава Чуринскиене.  
" ... когато всичко те бута в една посока, а инстинктът ти те повлича в друга, това е единайсетият пръст."
Книгата не ми хареса, някои от нахвърляните истории ми се сториха пресилени.

За тази книга и едната от двете авторки, Станислава, казва, че е голяма грешка и признава само двете си други книги. Аз също не я харесвам точно тази книга, но така са то орташките работи. Всеки да си пише сам - по-добре. Обикновено единият от двамата съавтови не го бива и това се отразява.

В графата "разочарования от нашенски автори" - "К" на Ангел Игов. До утре мога да пиша защо не ми хареса, но - накратко, не препоръчвам. 

Последна редакция: нд, 19 сеп 2010, 16:06 от Saule

# 202
"Майките",Теодора Димова
 вече я изчетох, хареса ми, тъжна, но и красива, поетична и смислена

# 203
  • София
От старите романи, "Неизчезващите" на Лиляна Михайлова. За живота в едно село на брега на морето, през 80-те години. Една от историите е за една загубена обица, която съсипва живота на едно семейство, описана е изключително емоционално и тъжно,  само на няколко страници.
Даже изгледах и филма по книгата, там тази история е разказана от Петър Слабаков ...

# 204
От старите романи, "Неизчезващите" на Лиляна Михайлова. За живота в едно село на брега на морето, през 80-те години. Една от историите е за една загубена обица, която съсипва живота на едно семейство, описана е изключително емоционално и тъжно,  само на няколко страници.
Даже изгледах и филма по книгата, там тази история е разказана от Петър Слабаков ...

Точно ми прозвуча много познато. Филмът не беше ли "Дом за нашите деца"?

# 205
  • София
Поредицата е от три сериала  : "Дом за нашите деца", "Време за път" и "Неизчезващите". Първият е по романа "Един тъжен мъж".

# 206
Поредицата е от три сериала  : "Дом за нашите деца", "Време за път" и "Неизчезващите". Първият е по романа "Един тъжен мъж".

Този филм ми беше любим. Намират ли се тези книги?

# 207
„Един тъжен мъж“ (роман, в основата на сценария на телевизионната сага „Дом за нашите деца“ от 1987-1990).
„Неизчезващите“ (роман, в основата на сценария на едноименния филм от 1986 година)
Ако разберем и средната част "Време за път" по коя книга е, ще бъде добре... но може и да няма такава.
В уикепедия пише - „Време за път“ е български сериен филм (драма, семейна сага) от 1987 година на режисьора Неделчо Чернев, по сценарий на Лиляна Михайлова. Няма нищо след книгите й. 

# 208
  • София
Аз ги четох от Столична библиотека, иначе по книжарниците все още се намира последната и книга с разкази "От разликата в часовите пояси".

# 209
Здравейте!  Stop
Вчера прочетох на един дъх "Крадецът на праскови" на Емилиян Станев и много ми хареса!А едноименният филм заедно с "Оркестър без име" са ми най-любимите български филми.А иначе харесвам и "Любимец 13" и "Специалист по всичко",но да не се отклонявам от темата.За сериалът,за който сте споменали-"Дом за нашите зеца" за мен той е най-любимият ми български сериал!А за книгите по сериала и на мен ми е любопитно да ги прочета. Дадоха ми и "Нощем с белите коне",която отдавна си бях набелязала да прочета и сега я почвам и нея. Мисля да си взема и "Стъклен дом"-книгата .Просто ей така от любопитство.Да видим какво ще излезе...Четох откъси от нея в "Телеграф" и ми стана още по-любопитно. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт