Българска литература

• 76 759
  • 657
  •   1
Отговори
# 300
NеDа мерси за предложенията. 18% я знам, приятелка ми я предложи, но поради някаква причина не ми се чете. Ще погледна другите книги.
Кьде се намира Скай Сити

# 301
NеDа, само в този мол ли е намалението ил и в други има, ако знаеш?

# 302
"Повелителят на осите" - Михаил Вешим. Чете се на един смях!!! Много забавни иронизиращи фейлетони. Разбирайте кратки. Може да ги четете и в обедната си почивка, за разтоварне от работата.

"Плужек" - Слав Бакалов. Поредният шедьовър за "умни" глави от Слав. Гротеската е застъпена подобаващо, но не разочароващо. Смях се на иначе трагични моменти, което ме навежда на мисълта, че Слав е словесен гений!

# 303
  • София
alen mak, в сайта на Booktrading прочетох, че такова намаление има в неделя и в книжарницата им на бул.Витоша, аз лично не съм ходила там, за другото място съм сигурна.

# 304
  bouquet, NеDа , благодаря!Как не се сетих и аз да погледна... ooooh!

# 305
Започнах да чета "Анатомия на илюзиите" на Людмила Филипова. Такова елементарно четиво не бях чела. Сякаш петокласничка е писала...

# 306
Започнах да чета "Анатомия на илюзиите" на Людмила Филипова. Такова елементарно четиво не бях чела. Сякаш петокласничка е писала...

Много си права, впечатлението ми е същото. Пълен провал като писател. Всъщност може да е поръчкова литература?!

# 307
  • Варна

Много си права, впечатлението ми е същото. Пълен провал като писател. Всъщност може да е поръчкова литература?!
Не съм я чела, само съм прелиствала нейни творби и съм със същото впечатление. Започнах да мисля, че повредата е в моя телевизор след всички хвалебствия и положителни критики. Ще взема все пак някоя нейна книга от библиотеката, че поне да се успокоя.

# 308
Аз пък не мога да се изкажа чак толкова крайно. Чела съм "Мастиления лабиринт" и "Антихтонът на Данте" и останах с впечатлението, че стилът й е малко журналистически, но съдържанието ми хареса, особено на "Мастиления лабиринт".

# 309

момичета, не мога да не се похваля, че вчера си купих новата книга на керана ангелова:

нямам търпение!!  Blush

# 310
някой има ли отзиви за Кестени от Париж - Димо Райков

# 311
Прочетох "Алкохол" на Калин Терзийски и въпреки че на няколко пъти щях да се отказвам да го чета в процеса на четене, в крайна сметка ми хареса. Силен роман, роман-предизвикателство.

# 312
Чета тази книга и определено ми допада:

# 313
  • Бургас
Здравейте момичета, не съм прегледала цялата тема, но мисля че вие ще ми помогнете. Нали знаете, какво става,  когато ви влезе някоя фраза в главата и не се сещате за цялата мисъл или стихотворение. Не знам какво се случи днес, но цял ден ми се върти един абзац от стихотворение на Дамян Дамянов, звучи така:" Аз тръгвам - ти свиваш рамене уверен че ще се завърна. Ти всичко ми отне, дори и силата да се обърна."
Много моля, ако някой го има цялото или има линк на ми го даде. Благодаря ви. Като ученичка го знаех наизуст, ама много вода изтече от тогава и съм забравила всичко, освен това....
Момичета, наистина ли никой него помни?

# 314
Здравейте момичета, не съм прегледала цялата тема, но мисля че вие ще ми помогнете. Нали знаете, какво става,  когато ви влезе някоя фраза в главата и не се сещате за цялата мисъл или стихотворение. Не знам какво се случи днес, но цял ден ми се върти един абзац от стихотворение на Дамян Дамянов, звучи така:" Аз тръгвам - ти свиваш рамене уверен че ще се завърна. Ти всичко ми отне, дори и силата да се обърна."
Много моля, ако някой го има цялото или има линк на ми го даде. Благодаря ви. Като ученичка го знаех наизуст, ама много вода изтече от тогава и съм забравила всичко, освен това....
Момичета, наистина ли никой него помни?

Няма логика да е Дамян Дамянов, щом е "уверен си", значи най-вероятно авторът е жена. Иначе и аз съм чувала този откъс, но не знам цялото стихотворение...

Общи условия

Активация на акаунт