VIP АГ Варна - 2

• 70 660
  • 815
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Благодара ви ,момичета  bouquet
Ще питам и в болницата .

# 136
  • Варна
Здравейте момичета!.......
Въпроса ми -бебечето ще е в кувьоз-това ще се плаща ли ,и ако да ,колко на ден ?
Понеже сме зле с финансите ,то поне отсега да се подготвим,да търсим финанси.

Варненската АГ Болница е специализирано заведение в което се изпращат всички неонатологични случаи от североизточна България. Дори ако родиш преждевременно , в Окръжна болница или Майчин дом ще извозят бебето в Неонатологичното отделение на АГ Болница. Неонатологичните грижи за бебето са безплатни за родителите и не се заплащат от тях , това е официално . Но дефакто можеш да се приготвиш за купуване на всякакви по специфични лекарства, по мои наблюдения ги имат тези лекарства , но винаги пробват да ти пробутат рецепта и да ги купиш,а тези на болницата да си стоят или да се ползват по преценка на персонала  . Така беше преди , но сега с тази здравна криза и липса на пари едва ли ще е по различно.
 Пожелавам ти късмет  и дано бебето се роди когато трябва. Hug

Наистина се чудя    какво му е   Вип АГ , при тези мизерни условия и при това отношение към родилки и бебета, явно само цената , която трябва да се плати е като за Вип. И както виждам и тази година имат инфекция в АГ.

# 137
Никой не потвърди за инфекцията  newsm78
На 6 .09 ще ходя да си уговарям секцио и ще искам да видя ВИП-а ,точно колко са му мизерни условията!

# 138
е чак мизерни.. прувеличавате... не си струва парите да, но па не е мизерия..
детето ми лежа в неонатоплогия 12 дни.. на непрестанните ми въпроси - какво и колко да дам за да ми го спасят, отговорът беше - единственото което можете да направите е да дарите кръв(не аз а мъжът ми).. смени 3 АБ незнам още колко лекарства покрай тях, но каквото са направили за него (незнам какво е точно защото от към информция са много лаконични) му спасиха живота.. неонатологията е най хубавото нещо в АГ..

# 139
спасиха му  живота.. неонатологията е най хубавото нещо в АГ...
Точно това имах нужда да чуя  Hug

# 140
  • Варна
Абсолютно съм съгласна , че неонатологичното отделение е най-хубавото нещо в тази болница. Но определено имат много да се стараят . За информация от педиатрите неонатолози е трудно да се говори. Те информация почти не дават. Традиционното " правим всичко възможно " ги оправдава. Но какво правят , прочиташ накрая в епикризата или въобще не разбираш.  А да се сетят да те питат като родител , съгласен ли си с конкретната манипулация си е направо мираж . А трябва да се научат да питат и само със съгласие да правят разни манипулации.

# 141
Като цяло болницата не е "приятел" нито на майката, нито на бебето... в този ред на мисли има много какво да се прави.. казах че информацията им е оскъдна и за това ги упреквам.. но исках да изложа фактите - пари не са ми искали за нищо, спасиха ми детенцето (от онзи свят го върнаха) и не дават информация какво и как са правили.. 12 дни получавах само дежурния отговор.. достъп до детето си имах 1 седмично.. но подобро на този етап няма и факта "спасиха ми детенцето" обезсилва всичко друго за мен в конкретния случай..

# 142
  • Варна
 Е за това говорим - никаква информация и достъп до детето 1 път седмично, и това е за единственото неонатологично отделение в Североизточна България.Щастливка си , че само 12 дни си получавала този отговор.
 Hug
В общи линии дадохме малко инфо за неонатологичното отделение. дано сме били полезни.
Крайно време е да стане тази болница приятел и на майката и на бебето. Peace

# 143
ох утопия е това.. не вярвам, че ще станат скоро.. трябва да сменят персонала из основи.. което няма как да стане..

# 144
Здравейте, искам да отправя въпроса си към родилите скоро майчета на ВИП етажа в АГ Варна. Моя приятелка роди преди около 50 дни там и оттогава детенцето е със стафилококова инфекция, лежи в Терапията за втори път. Оказва се, че в Терапията имат вече няколко такива случаи с малки бебета напоследък и общото между случаите е родилното отделение. Моят въпрос е имате ли такава информация за инфектирани бебчета? Аз също съм родила в АГ, но на 2-ри етаж и не мога да повярвам, че е възможно от не спазване на стерилност да се стигне до такива тежки инфекции при бебетата. Моля, ако някой има сигнали за подобни случаи да ми пише, може и на ЛС.

Ние сме със стафилококи в носа и клепсиела  #2gunfire Слава Богу, че ги излекувахме вече (отново в Терапията).

# 145
Oще по време на престоя ли ги установиха или?
Значи със сигурност са от там?
На кой етаж е терапията ,разкажете повече,че аз уж за вип -етажа се глася за секцио ,но това ме притеснява!

# 146
Спокойно, може теб да те отмине. Имам приятелки, на чиито бебчета нищо им няма. Ние в Терапията не лежахме заради стафилококите (а заради тежка жълтеница, една от причините за която беше клепсиелата открита в урината на бебка. няма начин да я е "лепнала" от мен, резултатът от последната ми стерилна урина излезе няколко дни след като родих и беше отрицатен.). Иначе стафилокока (нашият е в носа) може би е от кислородната маска, на която Рая е била два дни. Мисля си го, защото имам приятелка, бебчето на която също е със стафилокок в нослето. И тя ражда в АГ-то, само че долу.
Иначе откъм отношението на персонала, условия, лекаря съм безкрайно доволна. Проблемът е долу.  Peace

# 147
Да питам като родя на 7ет със секцио,кога ще видя бебето и кога ще е вече при мен?А дотогава къде ще е,на кой етаж?Заедно ли са с родените на 4ет?

# 148
Да питам като родя на 7ет със секцио,кога ще видя бебето и кога ще е вече при мен?А дотогава къде ще е,на кой етаж?Заедно ли са с родените на 4ет?
В деня, в който си родила ще донесат бебчето в реанимация да го видиш за малко. След това, вече в твоята стая - на 3 или 4 ден (в зависимост от това как се възстановяваш и как се чувстваш) ще е при теб Peace Докато не е при теб, всички бебета от болницата са на едно място заедно (май беше на 3 етаж ако не ме лъже паметта).

# 149
Благодаря!Ако всичко е наред  изписването на 4 денонощия,на 5-тия ден ли?

Общи условия

Активация на акаунт