VIP АГ Варна - 2

• 70 742
  • 815
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
А иначе разликата в стаите наистина е незначителна - на 7мия има климатици и пвц врати на стаята и санитарните помещения.  Simple Smile
климатика по-добре да не го ползваш, че като го лъхне това новородено...
пък пвц вратите не знам доколко са екстра. аз бях в 10-та стая на вип-а, и моята врата висеше един пръст. като отворех прозореца да проветря и ставаше течение

# 586
  • Варна
нямах предвид отношението на персонала, предполагам е еднакво навсякъде, а протичането на самото раждане. на втория етаж си с един куп родилки, и в родилна, и в предродилна зала. на вип-а си с акушерката и мъжа си, всичко преминава тихо и спокойно.

Ами мойте мотиви да искам да съм там бяха точно такива, това пак го слагам към отношението. А иначе мога да сравня отношението по време на целия престой от преди 7 г на Випа (бях секцио), и на 4ти етаж от последните две години - та на випа- бяха супер любезни и помагащи всички акушерки, докато на 4ти - отношението е да кажем служебно. Но то пък и като кажех , че ми  трето дете, те въобще не се занимаха с мен.  Laughing

# 587
Пак ще се включа да кажа за 5 етаж (ремонтирания). Може и там да си сам в стая. И да няма климатик и пвц врати, но другото си е същото. Отношението е супер. С изключения на една крива педиатърка, която едва ли е била по-мила на 7 ет. Тя по начало си изглежда крива.
Разликата в парите идва по-малка за нормално раждане. За секцио е почти наполовина. За секциото наистина няма кой знае какво значение. Но за нормалното - ако имаш късмет да не раждат други по същото време може и да е същото като във випа, ама ако има и от "контингента"...
Отношението в реанимация на 2 етаж (след секцио си беше прекрасно). Но може би наистина има значение и когато си с избор на екип.

# 588
  • До морето
Здравейте, опитах се да прочета колкото се може повече, извинявайте за глупавия въпрос, но бебчетата колко време след раждането ги дават (при нормално и при секцио) и после при вас ли са в стаята постоянно или само ги носят за определено време?

# 589
  • Варна
Здрастии, секцио - на 3-я ден ти го оставят при теб, освен за тоалета, за нищо друго не го вземат. Нормално ако се ражда, може вобще да не ти го вземат и от самото начало да е при теб в стаята. Това със сигурност за 7-я етаж. За другите незнам. А и като родиш секцио, като се освестиш, ти носят бебока за малко да си го видиш и гушнеш  Simple Smile

# 590
  • До морето
Мерси за бързия отговор, аз засега смятам, ако дай Боже, всичко е наред да раждам нормално, но все пак да питам и за секциото. Много ме зарадва и успокои темата, особено с коментарите за д-р Георгиев- аз съм при него  и също споделям мнението ви!
Да кажа само, през април ми се наложи да лежа малко на 8я етаж и също мога да кажа само хубави неща. Акушерките бяха много мили женици и си вършеха работата идеално, условията са добри, доколкото знам са правили ремонт преди НГ, само баните са ужасни. Това може би е една от основните причини да искам да раждам на ВИП-а. На 13.06. ще ходя на отворени врати и специално смятам да проверя баните  Laughing Иначе, да попитам на тези отворени врати, дават ли ти списъци, какво трябва да си носиш като багаж (чехли, нощница, превръзки, памперси и т.н.) или дават само от онези листчета, с това какво трябва да купиш, ако не си на ВИП-а? Оле, първо раждане ми е и вече много взех да се шашкам, че като дойде моментът, хич няма да съм подготвена  Confused

# 591
  • Варна
Списък, по всяко време можеш да си вземеш. За 7-я етаж ако не се лъжа нищо не искат, само памперси и мокри кърпички за бебето /това за секциото/ За нормалното друг да каже, въпреки че моя позната ражда нормално скоро и нищо не носеше. За чехли и тем подобни от тук ще видиш. Най-елементарни неща общо взето ти трябват. Чехли, нощници, паста и четака за зъби, превръзки...
За раждането на другите етажи, дават съответно списъка, в който пише какви материали за раждането да се закупят.
Няма страшно, ще видиш, че всичко се нарежда от само себе си  Hug
На 7-я е ок банята. Мисля, че и на 5-я ще са ок.

П.С. Д-р Георгиев е моят ГЕРОЙ!!!

# 592
  • До морето
 Hug Благодаря ти  Hug

# 593
Баните на 5 ет са прилични  и май нямат разлика със 7. Дори имаше течен сапун при мен.

Още 1 глас за Георгиев от мен!

# 594
  • гр Шумен
Здравейте понеже нямам много възможност да ида до Варна а искам да раждам в аг-то и искам да си подготвя някакви парички, та мисълта ми е ако избера само лекар не цял екип и поискам да съм във вип-а (за да може мъжа ми да е с мен,понеже ми казаха че най-вероятно ще раждам секцио) Според вас които знаете ценоразписа колко ще ми излезе цялата дандания ?

# 595
За випа цената си е твърда и си включва избор на екип. За нормално раждане включва 3 дни престой, а за секцио - 5. Ако ти се наложи по-дълъг се доплаща. Нормалното раждане е 700 лв, а секциото 1000лв. Има публикуван ценоразпис в сайта на болницата. Мисля, че е актуален

# 596
idealno_loshata, на последните отворени врати старшата акушерка е казала изрично, че списъка с консумативи за 5-я етаж е задължителен само за планово секцио.
Раждах миналата седмица в АГ (нормално раждане) и след това лежах на 5-я етаж и не ми взеха нищо от консумативите, а си носех всичко - конци, абокати, ръкавици и т.н. Сега се чудя какво да ги правя тези неща, но когато аз ходих на отворените врати никой не спомена, който няма да ражда секцио да не ги купува и аз още в средата на април се бях снабдила с тях. Баните и тоалетните на 5-я етаж са в много добро състояние, направо супер като за болница. За леглата не мога да кажа същото - едните високи и супер неудобни, ако си с шевове и си ниска е много трудно да се качваш и ставаш. Другите пък са ниски и с разтегнати пружини.

cvetenceto999, не съм сигурна, че можеш да избереш само лекар въпреки че го има в ценоразписа. Най-добре е да говориш на място в АГ с лекаря, който си избрала. Дефакто бях само с избор на лекар, а останалите от екипа бяха тези, които са на смяна, но си платих 390лв.

# 597
idealno_loshata, на последните отворени врати старшата акушерка е казала изрично, че списъка с консумативи за 5-я етаж е задължителен само за планово секцио.
Раждах миналата седмица в АГ (нормално раждане) и след това лежах на 5-я етаж и не ми взеха нищо от консумативите, а си носех всичко - конци, абокати, ръкавици и т.н. Сега се чудя какво да ги правя тези неща, но когато аз ходих на отворените врати никой не спомена, който няма да ражда секцио да не ги купува и аз още в средата на април се бях снабдила с тях. Баните и тоалетните на 5-я етаж са в много добро състояние, направо супер като за болница. За леглата не мога да кажа същото - едните високи и супер неудобни, ако си с шевове и си ниска е много трудно да се качваш и ставаш. Другите пък са ниски и с разтегнати пружини.

cvetenceto999, не съм сигурна, че можеш да избереш само лекар въпреки че го има в ценоразписа. Най-добре е да говориш на място в АГ с лекаря, който си избрала. Дефакто бях само с избор на лекар, а останалите от екипа бяха тези, които са на смяна, но си платих 390лв.

През февруари на няколко мои познати им взеха всички консумативи. Явно си е до служителите на смяна. Иначе за секциото си ги вземат и те шият с твоите конци. Аз си държах и на белия левкопласт, защото от другия получавам алергия (бих посъветвала всеки да си го купи и да настоява да му слагат бял). Бяха много стриктни с това. Всъщност и те имат бял, но за по-сигурно настоявах от моя.

Относно плащането на избор на екип. Носят се слухове, че другите, които присъстват на раждането се "сърдят". Всъщност може да си направиш уговорка с акушерка, ако ще си нормално и с анестезеолог, ако ще си секцио. Това, че не всеки го прави си е личен избор.

# 598
  • Варна
аз бях на випа и конци и прочие не съм купувала, но и на 5-я да бях пак нямаше да ги купя. никой не може да ме задължи! циганките да не би да купуват?!? а ние си плащаме и осигуровки за разлика от тях...
и с лекар говорих, и с акушерка, никой нямаше да ме върне ако не съм изпълнила списъка. пожелателен е, а не задължителен! само че не го казват, ами си траят

тъй че не си давайте парите, ако ще и да сте секцио /освен ако не сте алергични към нещо като she_moto/

# 599
BoBoDes, карат ги циганките. Като ме приемаха гледах връщаха за трети път един циганин да докупува неща от списъка, но може неговата да е била секцио.

Общи условия

Активация на акаунт