VIP АГ Варна - 2

• 70 675
  • 815
  •   1
Отговори
# 705
V_A_L , ако все още не си се срещнала с д-р Георгиев наистина е време да го направиш. Преглежда всяка сряда в приемния кабинет на партерния етаж , още като влезнеш през стъклената врата и веднага вляво. Часовете за прием са от 14-16 часа всяка сряда , като той остава докато има хора и ги преглежда всички. На никой не е отказал. Иначе понеже има адски много жени при него , около 20 , че и повече съм ги борила някой път те съветвам да отидеш по навреме да си заемеш място пред кабинета. Предния път отидох към 13:20 мисля , че беше и бях 3та подред иначе мнооого се чака.
И още нещо - миналата седмица беше в отпуск , казали са , че ще се върне тази сряда , но не знам дали ще преглежда в сряда ако все пак тогава се връща от почивка така , че най- добре звънни на информация , но тел нямам да ти дам.

# 706
Elizabett , благодаря за информацията.

На 01.09 се видяхме с него и той е запознат с положението. Днес му се обадих и той предложи да се видим в сряда в АГ. Лошото е, че по принцип не трябва да ставам от леглото... максимум до WC, a там не се знае колко ще чакам. Ще послушам съвета ти и ще отида по-рано. Имам нужда да поговоря с него и да се успокоя малко. Много ме наплашиха с тази моя диагноза, че има риск при самото секцио и какво ли не още. Иска ми се да чуя, че всичко ще бъде наред и ще мога да си гушна бебчето. Адски съм се депресирала....   Cry

Лек ден от мен!

# 707
  • До морето
Вал, ако искаш може да му се обадиш пак в сряда (сутринта примерно) и да му обясниш, че нямаш възможност да чакаш. Единият вариант е да те пусне преди другите, а другият е да те извика в частния си кабинет- там няма да чакаш, а цената и на двете места е 30 лв.

# 708
Здравейте, момичета.

Включвам се с конкретен въпрос след като изчетох темата: Кой е лекаря/ите за ВИП АГ, който може да се каже, че насърчава и предпочита естествено раждане, но без предизвикване със системи, хапчета и без пукане на мехур? Има ли все още такива, които ще ме чакат да родя без намеса? И още нещо-ясно е за всеки, че нормално раждане се води от акушерките предимно. Има ли някъде, където мога да разбера кой лекар с кои акушерки работи?
Ходя на ЖК, но ми се иска да посещавам от време на време и на частно лекаря, който евентуално би ме изродил.

Ще съм благодарна на всеки отговор   bouquet

# 709
  • Варна
пфф честно казано бих се учудила ако има такъв - че то естественото раждане без хапчета и системи може да се проточи дни, кой ще е тоя да седи толкоз време и да чака  newsm78 пък и във ВИП-а има само едно легло в предродилна зала, ако го заемеш и чакаш, другите къде ще раждат? не знам, разсъждавам си просто... Thinking

пиши ако все пак намериш такъв лекар, на мен лично ми е интересно

# 710
До колкото съм запозната лекарите в АГ са твърдо ЗА естественото раждане стига да няма показания за секцио , рядко прилагат епидурална упойка просто , защото 2 лекари я слагат само и отделно се заплаща. Иначе без системи и прочее не вярвам някой да работи. Все пак сме в 21 век и има толкова неща , които да ускорят едно раждане.Освен това разбрах , че за такива паники като мен дето се стресират само при вида на болница и лекар вливали малка доза диазепам и си пушка Laughing.

# 711
И на мен така ми каза израждащият ме лекар - че дефакто няма добър анестезиолог и не смеят да рискуват. Момичета, наистина е много тежко раждането, болезнено, неприятно, но всичко се забравя няколко часа след като видиш бебенцето си. А и все пак са само няколко часа, някак си времето си минава. Късмет на всички Wink

# 712
Все пак сме в 21 век и има толкова неща , които да ускорят едно раждане.
Именно защото сме в 21 век си мисля, че трябва да вече да се знае, че най-щадящо и за майката и детето е раждането без допълнително "ускоряване". Най-често разкъсвания се получават поради факта, че системата "изисква" бебето бързо да излезе, а перинеума не е получил достатъчно време за да се разтегне достатъчно. Казвам го и от позицията на жена родила веднъж, без намеса, за 4 часа от постъпване в болницата без никакви контракции до раждането. Родих без системи, хапчета и без нито един шев. Бих казала, прекрасно раждане. Щеше ми се да разбера на този етап как стоят нещата при лекарите и да се ориентирам към някого.
Благодаря ви за отговорите  Hug Ще се радвам и на още  Wink

# 713
Feb, къде беше първото ти раждане и при кой лекар? Щом е минало така леко по принцип очаквай второто да се развие още по-бързо и безболезнено.

# 714
  • Варна
Feb първото ми раждане беше на ВИП-а при д-р Танев.Шибнаха ми системата с Окситоцин,въпреки че вече си имах разкритие и активна родова дейност.Беше ужасно болезнено!Танев беше плътно до мен по време на раждането.
Второто ми раждане беше на 4-тия.Лекарят който присъстваше на раждането не го познавам,защото той всъщност заместваше "моят" лекар,който пък пристигна чак за шева(1 на брой Grinning).Още от началото казах,че не искам Окситоцин и никой не ме е натискал.Тези които се включиха активно на самото раждане бяха 2-те акушерки PeaceМного точни бяха,но и техните имена не запомних  CrazyТо в тоя момент,само до това ми беше..
Та идеята ми е-повече подготовка и спокойствие,по-малко изпадане в паника и шашкане(до колкото е възможно естествено) и всичко,ще е О.К.Пък дали на 7-ми или 4-ти няма много разлика.
Успех и леко раждане момичета:hug:

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 01:00 от gali&presi

# 715
  • Варна
аз пък първия път родих на 4-я етаж, без никакви системи и хапчета, и се мъчих като идиот 8 часа, накрая имах сумати шевове. втория път родих на 7-я, с окситоцин и хапче, в никакъв случай болките не бяха по-силни от първия път, всичко мина за 4 часа, нямам нито един шев, станах и си заминах само с лека мускулна треска. хем бяха минали 7 години и половина от първото раждане и би трябвало да е също толкова трудно.
според мен ако искаш за родиш без помощни средства, трябва да си на 4-я етаж, без уговорка с лекар, който се падне

за акушерките - преди да родя четох из форумите и много хвалеха акушерка на име Соня. доста от момичетата имаха уговорка само с нея, без екип. доста се чудих и аз какво да правя, но в крайна сметка реших да се доверя на д-р Николов. оказа се, че той работи със Соня, и именно тя беше на раждането. наистина съм много доволна. ако искаш намери я и говори с нея какво искаш, какво търсиш, и тя ще те упъти.

# 716
Много ви благодаря  Hug

*_*_lana_*_*, първото ми раждане до последно бе следено и уговорено с д-р Танев. След като изтекоха водите ми в края на 8-я  обаче по телефона той ми каза да отида в АГ и там ще ми сложат система за задържане, а той самия ще дойде на сутринта /разговора протича в 9 часа вечерта/. Отидох към 10, но ме приеха на 4-я етаж в смяната на д-р Герджиков, акушер Ненова и Николова. Е, родовата дейност си беше тръгнала и нищо не я спря Simple Smile Цялото раждане мина леко, изцяло от акушерките, които бяха разкошни и на които благодаря сърдечно. Ненова ме напътстваше и държете ръката ми сякаш майка ми беше там. И така-4 часа от приемането до раждането без никакво разкъсване и бебе 2 700 гр.
gali&presi, съгласна съм напълно с твоя пост. Аз не се притеснявам изобщо и приемам раждането като нещо желано и напълно естествено. Благодаря за добрите думи Simple Smile
BoBoDes, ще се поинтересувам за въпросната акушерка, много благодаря. До сега четох доста добри думи за д-р Георгиев, но и това, което показва четеното от мен е, че той предимно практикува секцио или естествено с намеса, за по-бързо. Сякаш това ме отдръпва.
Знае ли някой Георгиев с кои акушерки работи?
Желая ви усмихнат и слънчев ден   bouquet

# 717
Е , не Георгиев не практикува секцио просто ей така , прави и него като всеки лекар , но ако има нужда или ако пациента си го иска . Аз ще раждам при него живот и здраве и още не съм избрала как. Иначе много хора ме навиват да си раждам на 2рия етаж и после на 5тия да лежа , но разбрах , че на 2рия етаж залите родилна и предродилна са така направени , че чуваш виковете и на останалите родилки , а това още повече стресира предполагам , а на ВИП-а има самостоятелни зали.

# 718
  • Варна
чух акушерките да си говорят, че Георгиев имал прякор в болницата "голямата секира" или нещо такова беше, щото при най-малките индикации за секцио веднага реже и да си ходи. и нищо чудно, като гледам колко е търсен, няма време да виси и да чака часове за нормално раждане. на мен точно тоя наплив при него не ми хареса, и не го избрах /не че при Николов са по-малко де/.

на 2-я в предродилна доколкото помня са 10 легла, по 2 в стая, а в родилна зала са 4, по 2 в две отделни зали. тоест на леглото до теб на два-три метра ражда друга жена. не само викове, ами и всичко виждаш и чуваш. на ВИП-а стаята е една, разделена със стъкло - от едната страна е едно легло предродилна, и като назрее момента те местят зад стъклото, където се води родилна. но си е дефакто една стая. за секцио има отделно мисля две зали, и реанимация /две легла в една много тясна стая/

# 719
на 2-я в предродилна доколкото помня са 10 легла, по 2 в стая, а в родилна зала са 4, по 2 в две отделни зали. тоест на леглото до теб на два-три метра ражда друга жена. не само викове, ами и всичко виждаш и чуваш. на ВИП-а стаята е една, разделена със стъкло - от едната страна е едно легло предродилна, и като назрее момента те местят зад стъклото, където се води родилна. но си е дефакто една стая. за секцио има отделно мисля две зали, и реанимация /две легла в една много тясна стая/
Мдам , аз за това май отивам директно във Вип-а. Айде сега ще се слушаме и с останалите , не мерси. Ще съм много по - спокойна да няма ардауш покрай мене , само не знам какво става ако и друга жена ражда в този момент във ВИП-а? На отворените врати казаха , че много рядко се случва ама знам ли. Не знам защо повечето хора предпочитат да има други жени около тях , но мен това би ме стресирало много повече от колкото да съм си сама и в предродилна и в родилна. Дори и секцио да ми се наложи реанимацията после не е със сто жени ами само 2.За Георгиев не знам как му викат - аз исках много секцио по едно време , но моя позната акушерка ми вика да съм пробвала нормално , ако не стане той щял да ме пореже ако искам Laughing. Да мерси да се мъча аз като грешен дявол и после и операция.
Мене друго ме озадачава в тази болница - има 2 анестезиолога , които поставят спинална и епидурална , а е болница с голямо реноме и име . Правят секцио предимно с пълна упойка , а на въпроса ми правят ли се тестове ала бала среща с анестезиолог ми казаха , че не Shocked. Еми аз например съм алергична към сума ти неща как може такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт