ПЛЕВЕН - 128

• 26 799
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Валенце, дано наистина бързо минете този ТЕЛК. Там е някакъв ужас. Веднъж съм ходила, пълна какафония.

Деси, в ехографа няма нищо вредно, но ти си знаеш  Simple Smile

Атракция, блазе ти за колетите.
Моята от 6-ти дойде само 1/3 от нея. Едни калъфи за столове. А другата част, с дрешора, я няма  Rolling Eyes

Че аз като съм пушач да не би да обичам задимени заведения? Не, разбира се. Има и такива с мощна вентилация, ама са малко.
А за ДисниМанията съм на 100% съгласна с Тесс. Направо не мога да ги понасям сега като се замисля  Laughing
И реших, че ще е в МОЛ-а.

Ходих в "Пингвините". Откарах цял час там  Crazy
Прибрах се с "Образцов дом" на Ваня Щерева за мен, една за Емо от поредицата "Кралете на трилъра" и 3 книжки за Митко. Едната е със стикери, много готина, за пожарникари.

# 46
Дикси,как така ги няма нещата? Отворен е пакета ли или грешка на франсетата?
И защо ще искат 1,50 в пощата? Атракция,не беше ли писала ти,че Анатоли се е подготвил с документи,че не трябва да се събира тази сума? Пак ли не е успял да излезе на глава с тези...
Аз искам да видя как ще стане това с пълната забрана на пушенето на обществени места. Ще се радвам този път да стане,а не като с местата за непушачи,които се оказват точно до местата за пушачи,или както казва Валенцето - в най-затънтения ъгъл на заведението.
А пък пушене в детски клуб или сладкарница направо  е безумие за мен.
Иначе и аз съм бивш пушач и не мога да кажа,че ме дразнят пушачите или запушените заведения,но аз ги спрях преди вече 5 години.Единственото,което ме дразни е пушенето у дома или пред децата ни.

# 47
  • гр.Плевен
Брей, пък много успяхте да изпишете в новата тема!
Валенце, съчувствам ти за ТЕЛК-а, пък с дете е още по-гадно. Моят баща (лека му пръст) се наложи да го водим на повторен ТЕЛК една година след ампутацията на крака, като че ли за тази една година крака ще израстне отново или парализата от инсулта и запушената артерия ще се излекува... ама такава ни е държавата, та се налага да я търпим. Дано минете бързо.
Тесс, и аз съм против в заведения за деца да се пуши, ама пушачите обикновено не им пука. Затова от доста време с моя мъж ходим по заведения само през лятото, а гостите ни пушат на терасата - кеф им на откритата, кеф им на остъклената. Като не щат, да не ни идват на гости!  Grinning
Номадка, да взема да ви зачекна и аз за "града" - то и комшийката ни е от Славяново, ама и до сега като си тръгне да си ходи все вика, че си отива на село. hahaha
ДеЩо, пусни някое моделче на плетена носийка и на мен, дано намеря време да спретна една на малката.
Още нещо май щях да пиша, ама забравих, че и дребното се събуди... newsm78

# 48
Айде и аз в новата тема Simple Smile

Дисниманията тази сладкарница на дългия блок към Кайлъка ли е? Аз като си бях в Плевен, там само ходех да се видя с приятелки заради детето, поне то да не се умирисва в детският кът. Имаше една жена, много добре се грижеше за децата, с нея ми беше спокойно, не знам дали още работи там.

Аз като изнежена имигрантка в 4ужбина, доста зор видях с това пушене по заведенията 2008г, не заради мен толкова, а заради детето.
Май съм споменавала, 4е втора ръка пуша4ите са изложени на по-голям риск за рак от пуша4ите.

Валенце, представям си каква е бюрокрация, дано мине добре в тоя ТЕЛК.

# 49
Mузе, нищо не е разбрал ,щото е зает да обяснява на служителката  за к'во са му толкова много дрехи  Crazy

# 50
Момичета, някоя добра душа от сторгозия дали ще ходи до пощата тези дни? Евентуално да пробва дали може да ми вземе 2те пакетчета, че ми е много трудно да отида там до 9.30ч.

# 51
Момичета, някоя добра душа от сторгозия дали ще ходи до пощата тези дни? Евентуално да пробва дали може да ми вземе 2те пакетчета, че ми е много трудно да отида там до 9.30ч.

До коя поща-централна ли?Ако ми дойде ново известие, Анатоли ще ходи.
Ако за тукашната поща-пак ще ходи,че очаквам снимки.

# 52

До коя поща-централна ли?Ако ми дойде ново известие, Анатоли ще ходи.
Ако за тукашната поща-пак ще ходи,че очаквам снимки.

За тази на сторгозия, че работи само до 9.30 гишето за колетите.

# 53
Я кажете,мога ли да пратя мъжо до ЦП да ми вземе колет само с лична карта,ако нямам известие? newsm78
Мира,ще се опитам да ида утре сутрин,и ако ми дадат-ще ти взема нещата,само ми пиши какво и колко чакаш,и фамилията ти Йоткова ли беше?
Интересно,а спуснах поръчка от Фотобокса на 19 са ми дръпнали парите  още мам известие,което е странно...Или просто пощальоните ни подминават Crossing Arms

# 54
Музе, да, Йоткова съм.
Сега като са само пощальоните много не обръщат внимание кой, какъв е, на кого взима. Писали са 2пакета на бележката, или и двата са от Англия, или единият е от там, а другият от Ларедут.
Мога да ти драсна и личната карта на ЛС.

# 55
И мойте снимки от 12 и 13 ги няма Tired

# 56
Веси,нали и ти беше Сторгозиянка,драсвай на ЛС,пък ще правим мини форумска среща,ако ги взема Peace

# 57
Не, Музе.Живея до театъра, но благодаря ти Hug
Аз вече започвам да се изнервям с тия колети. Нямам търпение за снимките, а те не идват Crossing Arms
От Ларедут чакам 6 колета и от тях нищо още Crossing Arms Crossing Arms
Айде поне Нади  да ме зарадва малко   bouquet

# 58
  • Плевен
Чудя се, че никой не пише (гледам в нови отговори), а то имало нова тема.
A митото как се смята? Щом има ДДС и мито има и продуктова такса ...  Confused Така се плаща на митницата за големи пратки, които трябва да се освободят на истинската митница.
Валка, не четеш съсредоточено Wink . Мито се плаща за пратки за суми над 150 евро, но само ако идват извън ЕС.
Нади, точно затова питам. Пратката ще е от Щатите и е за над 150 евро.  Rolling Eyes

# 59
  • Плевен
valка, имам само информация,не съм я правила тази процедура,но пристига пратката в пощата, от там отиваш в Митницата,която се намира незнам точно къде,но е далече, там ще ти направят EORI номер,ще се попълнят данъчна декларация и каквото трябва,срещу заплащане естествено,ще си платиш и с документите ще си освободиш пратката от пощата. Но ако е нещо ,което излезе в някакви рискови техни списъци,ще водиш митничар до пощата да ти отвори пратката  ooooh! Това се случи на сестра ми с един фотоапарат,тогава само ЕОRI номер нямаше май. Обади се на телефона на митница Плевен и там много любезно ще ти обяснят.

Общи условия

Активация на акаунт