Кисело зеле готвено-подправки?

  • 30 502
  • 55
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 596
Здравейте,
готвя кисело зеле от време на време.
Слагам само мазнина и червен пипер.
Вкусно е ,но нещо ми липсва.
Черен пипер не консумираме,защото сме с чувствителни стомаси.
Въпросът ми е каква друга подправка мога да сложа, за да стане още по -вкусно.

Мерси  bouquet

# 1
  • Мнения: 5 001
За сърми - чубрица,червен пипер,дафинов лист(слага се между сърмите)
За кисело зеле на фурна - червен пипер,дафинов лист.

П.П. Аз слагам черен пипер,защото нямаме проблеми с него....

# 2
  • Мнения: 2 000
Аз слагам кимион.

# 3
  • Мнения: 27 523
Аз слагам само черен, червен и олио. Няма нужда от друго, става си идеално вкусно според мен само така  Simple Smile

# 4
  • Мнения: 1 313
Опитай веднъж да сложиш копърово семе и ще видиш какъв невероятен аромат! Ако не ти допада тази идея, сложи кимион и дафинов лист!
 Simple Smile

# 5
  • Мнения: 1 596
Благодаря ви,това са чудесни идеи.
И аз бях чувала като Блонди ,че друго не се слага,но реших да ви попитам.
Може да сложа кимион. Heart Eyes

# 6
  • Русе
  • Мнения: 12 205
  И аз слагам копърово семе или дафинов лист.

# 7
  • Мнения: 22 867
С копър или семе от копър е много вкусно, вкъщи го харесваме с кимион, чер пипер и малко чесън. И червен пипер, разбира се.

# 8
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
Червен пипер и кимион. Не съм пробвала копърово семе, но ме заинтригувахте. Thinking

# 9
  • Мнения: 1 907
Червен пипер, бахар и чубрица е моята комбинация  Peace

# 10
  • Мнения: 539
Предполагам киселото ти зеле да е с месо.Когато споделям как готвя кисело зеле все влизам в спор с близки и познати.Не могат да възприемат слагането на лук при готвене на кисело зеле..Оказва се ,че само аз го приготвям ,като предварително запържвам месото ,запържвам и 1 малка глава лук и 1-2 с.л доматено пюре.Това всичко го изсипвам при зелето ,което вече съм задушила. Подправки- черен пипер ,чубрица ,даф. лист,малко кимион и едно натрошено кубче булъон Костиля.Разбира се и червен пипер и малко брашно.
И нещо много важно зелето носи повечко мазнина.Ако имам слагам и малко свинска мас.

# 11
  • Мнения: 22 867
Предполагам киселото ти зеле да е с месо.Когато споделям как готвя кисело зеле все влизам в спор с близки и познати.Не могат да възприемат слагането на лук при готвене на кисело зеле..Оказва се ,че само аз го приготвям ,като предварително запържвам месото ,запържвам и 1 малка глава лук и 1-2 с.л доматено пюре.Това всичко го изсипвам при зелето ,което вече съм задушила. Подправки- черен пипер ,чубрица ,малко кимион и едно натрошено кубче булъон Костиля.Разбира се и червен пипер и малко брашно.
И нещо много важно зелето носи повечко мазнина.Ако имам слагам и малко свинска мас.

Аз също запържвам месото с лук, че дори и настърган морков слагам. Не винаги, но понякога и така правя, вкусно е.

# 12
  • Мнения: 7 409
Майка ми слага една подправка-"рогата мерудия",става страхотно готвеното с кисело зеле.

# 13
  • Мнения: 1 907
Майка ми слага една подправка-"рогата мерудия",става страхотно готвеното с кисело зеле.
Това за пръв път го чувам  newsm78
Можеш ли дадеш малко инфо?

# 14
  • Мнения: 7 409
Ей това намерих за обяснение на рогатата мерудия:

Сминдух Подправка, получавана от Trigonella foenum gr. L. В казанлъшко е известен като рогата мерудия или чушната мерудия. Самостоятелно (със или без стриване) се ползва за ароматизиране на ястия от фасул или картофи като се вари с основните продукти. Със семена от сминдух се приготвя шарена сол, в която има и други подправки. В пресни и консервирани ястия от месо се комбинира с чубрица, джоджен, магданоз, копър, червен и черен пипер.

Общи условия

Активация на акаунт