Кисело зеле готвено-подправки?

  • 30 508
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 311
Да, точно сминдух е. Чудесна е за зеле наистина, мъжът ми не признава зеле без тази подправка, аз също.

# 16
  • Хасково
  • Мнения: 1 084
Това е http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%83%D1%85 и тук са го обсъждали виж http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=405627.0

А относно лука - когато готвя кисело зеле независимо със или без месо слагам и кромид лук и праз лук опитайте много е вкусно.
А понякога вместо вода слагам бира - убива се много киселия вкусна зелето и придава един особен вкус.

# 17
  • Мнения: 27 523
С бира и лук ще опитам следващият път и аз. Кимион не харесвам  Sick

# 18
  • Мнения: 353
олио, черен и червен пипер може и дафинов лист, но рядко го слагам, а веднъж сложих и чубрица  Peace

# 19
  • Мнения: 242
Аз задушавам не лук , а праз и после добавям червен пипер. не слагам винаги кимион

# 20
  • София
  • Мнения: 2 102
Само дафинов лист,черен и червен пипер Peace

# 21
  • София
  • Мнения: 12 577
За кисело зеле на фурна - червен пипер,дафинов лист.
П.П. Аз слагам черен пипер,защото нямаме проблеми с него....

Eх за пореден път трябва да се съглася безусловно  Mr. Green Hug  bouquet

Само че аз винаги варя предварително киселото зеле с дафиновия лист и олио, а после го запичам. Понякога го готвя и с мас.

# 22
  • Мнения: 119
Майка ми слага една подправка-"рогата мерудия",става страхотно готвеното с кисело зеле.
И аз готвя с нея.Слагам 2-3 стръка на всичко готвено с кисело зеле.Придава невероятен аромат.

# 23
  • ES
  • Мнения: 2 191
Майка ми слага една подправка-"рогата мерудия",става страхотно готвеното с кисело зеле.
И аз готвя с нея.Слагам 2-3 стръка на всичко готвено с кисело зеле.Придава невероятен аромат.
Да, супер е с нея

# 24
  • София
  • Мнения: 15 823
  Черен и червен пипер, бахар,дафинов лист.

# 25
  • Мнения: 133
Добро утро!
И майка ми и баба ми винаги са готвели киселото зеле с ориз /със или без месо/. Подправки - чубрица, червен,черен пипер. За сминдуха съм абсолютно "за". Ползвам го редовно при повечето ястия с кайма.

# 26
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Само дафинов лист,черен и червен пипер Peace

По този начин го готвим и в нашият дом... Wink

# 27
  • Мнения: 957
Аз скоро правих кисело зеле,червен пипер,давинов лист,чубрица,малко зеленчуков булион, магданоз и копър по идея на мъжо. PeaceЕто и снимка  Peace
http://i055.radikal.ru/1001/d1/ef045d6ce056.jpg

# 28
  • Прекрасна ВАРНА
  • Мнения: 356
аз също слагам червен и малко черен пипер Peace

# 29
  • София
  • Мнения: 12 577
Аз скоро правих кисело зеле,червен пипер,давинов лист,чубрица,малко зеленчуков булион, магданоз и копър по идея на мъжо. PeaceЕто и снимка  Peace
http://i055.radikal.ru/1001/d1/ef045d6ce056.jpg

Извинявам се за въпроса - моля не го считайте за заяждане - ама какъв точно вкус се получава при смесването на толкова подправки???
Дафинов лист, чубрица и копър и магданоз на кисело зеле лично на мен ми се струва прекалено.

Общи условия

Активация на акаунт