На пазар за прежди, обръчи и куки

• 110 665
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
  • София
М/у другото този (парадайс-а) е само един от рояците на айс-а... Разликата от цент за пакет не е особено голяма, че да се хващаме за нея. но... за какво?..
http://www.iceyarns.com/discount,q:15

# 721
  • Norway
Hi!  Hug
Да, мисля, че е редно да се отчета  bowuu
Та, поръчах това и в бяло от същото
Ами какво да кажа...Цветовете са прекрасни искам ги всичките, обаче преждата е толкова..пиклива с извинение
 - трудно се плете(не се хлъзга по куката) и се къса ужасно, като хартия е, ама тоалетна  Laughing
Другото е това.Също чуден цвят, но трябва да търся подходяща плетка за нея, защото каквото и да заплета,
все стои твърдо като броня  ooooh!
Това, но цвета който поръчах не е наличен. Приятно, леко еластично.
И последно, това ми е фаворит Heart Eyes
Тъничка, мекичка, лесно се плете, с много лека лъскавинка.

Набелязала съм още, но няма смисъл да се затрупвам, защото не съм баш плетачка  Rolling Eyes
Плета като ме хване музата, после я захвърлям на някъде, после пак се сещам.... Embarassed

Сега започнах един потник с чашки от таз пикливата прежда, че да видим какво
ще стане, ама стане, не стане трябва да я изплета на нещо..и така
Спорни плетки момичета!   bouquet

# 722
Габката, първата е полиестер, при правилния избор на следващите ти прежди се чудя защо си я купила. Успех с нея, влюбих се в Мако памука!

# 723
  • Norway
Габката, първата е полиестер, при правилния избор на следващите ти прежди се чудя защо си я купила. Успех с нея, влюбих се в Мако памука!
Ами Що? Щото цветовете са толкове изкушаващи  Crazy и си викам - ще поръчам в бяло,
да го видя какво е що е и хайде и един от другите цветове да видя дали си отговарят цветовете.
И да отговарят си, нооо... Нищо, вече ще знам  Peace

Макото и на мен Аресва много, абе ще има да плетааааааааа....  Laughing

# 724
От  сайта на Еделвайс(Габрово) само пакети ли могат да се поръчват или може и по-малко бройки?

Може и по-малко...поне преди 2 години можеше, от тогава не съм поръчвала. Изпрати им запитване по мейла, отговарят бързо.

# 725
  • Анкх-Морпорк
Днес минах в района на Женския пазар и видях, че фирма Александър имат едно спретнато хубаво магазинче. Намира се, като се върви от кръстовището на Хр. Ботев и Т. Александров по онази диагонална улица, която отива на Женския пазар точно (бул. Стефан Стамболов пише на картата) . Вдясно е магазинът на ДМС, като се повърви по-близо до Пиротска, отляво е магазинчето на Александър. Има доста видове прежда, мъниста, и ще заредят и още материали за мартеници, като наближи сезона.

# 726
  • София
Аз с моята ориентация тотално се обърках...

# 727
Търся си чорапени дървени(бамбукови) игли в БГ.
Ако някой е виждал ще съм благодарна на инфо  Peace

# 728
Не съм виждала такива в София, Кокошчице. Мога да ти дам алтернатива в Англия - http://www.knitting4fun.com/index.php/Shop-Now/KnitPro-Needles/K … nted-4-10-cm.html

Сайтът е много коректен. Пазарувала съм оттам.  Simple Smile

В Ибей не ти ги препоръчвам, защото са китайски, т.е. не се знае качеството им на какво ниво е.

# 729
Аз пък съм виждала в Кауфланд в комплект с 200 грама чорапена прежда, нещо смес беше с вълна. Ама дали не са ги разпродали вече, че бяха сезонни комплекти от зимата. Rolling Eyes

# 730
 Rolling Eyes  Ще заложа на английския сайт
Обновявам работния интрументариум  Mr. Green
  bouquet

# 731
  • София
Че това са DPN, не чорапени игли...

# 732
Че това са DPN, не чорапени игли...

Includes most popular sock knitting sizes

# 733
  • София
Ами аз всъщност чорапи никога не съм плела, но чорапените куки - които се казват "чорапени куки", не "игли за мильо" (DPN) - изглеждат ей така - имам такива останали от баба, която е плела чорапи с тях... Аз лично за нищо смислено не съм ги използвала никога, но те са тъпи в единия край - като куки за едно-куково плетене, а в другия имат кукичка, но с плосък край и заоблена глава, нищо не хващат, мен ако питате... има някаква причина за тази им форма, ясно, аз просто не знам как се ползват, така или иначе.

# 734
   Аз ни в клин, ни в ръкав, но да кажа, ако някой има път към Казанлък да разгледа фирменият магазин на завод "България". Аз бях приятно изненадана купих си прежда 100% мериносова вълна- 16лв/кг, някаква"Katia", на която  дори не е упоменато, че е произведена в България 100% памук- 0.85ст./50гр, имаше много разцветки. Прежда, която не е навита на гранки и трябва да се потрудиш над това със състав 75/25 вълна/акрил струваше около 8лв/кг, нямаше разнообразие от цветове. Имаше и други видове прежди, памучни, но нямаше как да си купя от всичко  Rolling Eyes. Питах, предлагат ли се за бг пазара и жената обясни, че са само за износ и малкото останали се пускат във фирменият магазин и наистина на повечето прежди дори няма надпис на български, а цените им много приятни.
Спорни плетки  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт