Миете ли плодовете и зеленчуците със сапун?

• 30 201
  • 495
  •   1
Отговори
# 90
Мда, тук явно повечето са яли цял живот домашен хляб, плодовете и зеленчуците на бабите се отглеждат стерилно - там сигурно котки и кучета не минават, в градините няма къртици и мишки, изобщо всичко е било цял живот био.

Интересно дали по ресторантите мият така старателно яйца, плодове и зеленучци? Или правите инспекции на готвачите, или пък не посещавате заведения...  newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 14:14 от Анонимен

# 91
  • София
Някой неща мия със сапун,други само с вода,аз си преценявам. Но преди да обяснявате как е било едно време и как сега,вземете сметнете и разликите в годините и това че едно време почти нямаше отрови, с които да пръскат плодовете и зеленчуците.Тези отрови,не винаги попиват навътре,повечето си стоят само на външната обвивка.

Квалификации от сорта:
Егати и откачалките..  ooooh!

Хляба миете ли? И той се търкаля по същите места.
Авторката да запази за себе си.Аз също имам специално мнение към нея,но културата ме спира да и го кажа Peace

# 92
Мия всичко само с вода. Щастливка съм от гледна точка, че сме производители и зная какво ядем в повечето случаи.  Peace

# 93
Егати и откачалките..  ooooh!

Хляба миете ли? И той се търкаля по същите места.

Дали ще правиш пак същите кухи коментари ако теб или детето ти го диагностицират с туларемия?

# 94
Мда, тук явно повечето са яли цял живот домашен хляб, плодовете и зеленчуците на бабите се отглеждат стерилно - там сигурно котки и кучета не минават, в градините няма къртици и мишки, изобщо всичко е било цял живот био.

Интересно дали по ресторантите мият така старателно яйца, плодове и зеленучци? Или правите инспекции на готвачите, или пък не посещавате заведения...  newsm78 newsm78 newsm78

И на мен ми е интересно кое пък дава правото на вас, които не ги миете със сапун да наричате останалите болни мозъци или да определяте това измиване като мания.

# 95

Така и така по ресторантите може да дават боклуци, нищо, че не сте сигурни, защо пък ние самите да се стараем?

Все пак зависи от нас.  И това, което зависи от мен, аз го правя.
Пследният път като видях едно чиче как си цъка плюнките между зъбчетата и се храчи зад сергията, почти се бях отказала да ям квото и да било. За 30 мин. ми мина стачката. Не става. Затова мия усърдно.

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 14:29 от NinoTino

# 96
И на мен ми е интересно кое пък дава правото на вас, които не ги миете със сапун да наричате останалите болни мозъци или да определяте това измиване като мания.

Къде прочете да съм нарекла някого "болен мозък"?

# 97
Навремето когато бях много гнуслива миех цитросите със сапун.Сега не ги мия .
Само лимоните,защото децата ги обичат с кората.
Колкото до домашните плодове и зеленчуци-те също са с нитрати,иначе нищо няма да станат.Тъй,че био продукти 
почти няма
.

# 98

Къде прочете да съм нарекла някого "болен мозък"?

Използвам твоя цитат обобщено, ти си казала мания, друга е казала болен мозък, трети се хилят с емотиконите с един такъв изумено учуден тон, все едно кой знае какво е станало чудо невиждано, някой си измил ябълката със сапун.

# 99
Някой спомена за специален сапун за плодове и зеленчуци. Верно ли има такова нещо?

Аз написах за специалните препарати като: FIT®, Fruit & Vegetable Wash. По-добре е да не се мият плодовете с истински сапун (препарат за миене на чинии ще е по-безвреден).

Препаратите не са панацея те просто имат по-голяма способност да се свързват, т. ч. едно много добро миене само с вода и гъбичка може да даде същия ефект без екстри. Ето някакво проучване по темата за полезност:

http://www.ct.gov/caes/cwp/view.asp?a=2815&q=376676

Аз лично съм леко вманиачена на тема хигиена, но не бих мила със сапун (вече Joy) доста гадости се добавят.

И статия за това колко е чиста храната по заведенията и колко всъщност сме по-устойчиви към бактериитe отколкото си мислим  Sick:

http://www.cnn.com/2010/HEALTH/01/08/soda.fountain.bacteria/index.html

# 100
Мия обилно с вода. Никога не ми е хрумвало да използвам сапун, не го намирам за смислено.
Наскоро прочетох някъде, че по дъската за рязане на месо (аз всъщност ползвам една дъска за рязане на всичко  Crazy) имало повече фекални бактерии, отколкото по ръба на тоалетната чиния. Нямам представа дали е така, пък и честно казано не ме интересува.

Някой може ли да каже със 100% сигурност кое ще ме убие по-бързо и качествено: химикала по кората на лимона, или мисълта, че по кората на лимона има химикал, който не съм успяла да отмия качествено?!?

Не си затормозявам битието с подобни залитания. Пък и не познавам хора, които мият плодовете със сапун.

# 101
  • Linz
Мия само обилно с топла вода, но задължително беля всичко. Цитруси почти не купувам, най-много веднъж месечно. По заведения не ходим, на децата съм казала да не си взимат ябълки в училището.
Правя каквото мога да намаля канцерогените в храната ни.

# 102

Някой може ли да каже със 100% сигурност кое ще ме убие по-бързо и качествено: химикала по кората на лимона, или мисълта, че по кората на лимона има химикал, който не съм успяла да отмия качествено?!?

smile3501

# 103
  • София
  Въпрос към миещите със сапун:Какъв сапун ползвате и не ви ли мирише после плода или зеленчука на сапун?

# 104
  • Mediterraneo
Мия само с вода. Рядко беля плодове и зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт