Миете ли плодовете и зеленчуците със сапун?

• 30 185
  • 495
  •   1
Отговори
# 75
  • До морето
ох, мия ги само с вода, обилно, ама сега като прочетах тука тези гадости за плъхове и т.н. направо  Sick

# 76
Морковите, щом са добре измити и обелени, не може да са супер опасни. Ябълките, краставиците и другите, които позволяват белене, също се мият и белят. Но за мен би било неприятно да си измия домата с препарат и да си го направя после на салата. Разбира се, последиците ще са си за мен, но наистина мисълта за препарата, колкото и добре да е изплакнат, ще ми отнеме желанието да хапна този домат. belinda, къде видя гордост пък ти  Simple Smile  Wink За мен е ОК да не мия със сапун, както за другите явно е ОК да го правят.

# 77
Егати и откачалките..  ooooh!

Хляба миете ли? И той се търкаля по същите места.

# 78
Може би само за да кажа с достойнство - ям кални моркови направо от щайгата и НИЩО МИ НЯМА newsm44 Е, нема що Tired

Никой не е споменал, че яде кални моркови, нито че не си мие плодовете.
Но да добавяш още химия и препарати с илюзията, че това отмива предишни препарати... айде стига с тия мании.
Споменатото, че някой си мие плодовете в миялната машина изобщо няма да го коментирам.  ooooh! ooooh!

# 79
  • София
Мия и още как- домати, краставици, ябълки, дини, лимони! Като гледам как всеки рови, опипва и избира!

# 80
.....А я ми кажете как стои въпросът с беленето и яденето на киви при вас.
[ rotfImbo

Мия плодовете само с вода.

Ужас като чуя КИВИ и .....моя приятелка преди нова година си купува киви от пазара.Изяжда 1 бр. и получава отток, задушаване и обриви навсякъде. Приемат я за 3 дни в токсикология, замалко да се задуши докато стигнат до болница.Оказва се, че причиненото и е от кивито, което е изяла, заради обработката с много химикали, защото ги берат зелени и да се запазят по-дълго време.
Преди не миех киви предварително, а след като го обеля, но знам , че и с миенето няма спасение защото тези химикали с които са обработени вносните плодове проникват и вътре  в тях. Да пази господ.

# 81
Мия само с вода. А я ми кажете как стои въпросът с беленето и яденето на киви при вас.

А по темата - не ги мия със сапун, пускам ги в пералнята Crazy

rotfImbo

Киви се яде най-добре  с лъжичка, без да се бели се срязва по средата.

# 82
  • Ямбол

А така, кажи им го. Сега знаеш ли колко народ ще се откаже от купения хляб.
И кучета, и котки, и какви ли не животинки си лежат, други пишкат в касетките за хляб. А хлебарите никога не збравят да си измият ръцете, когато ходят в тоалетната, никога.

# 83
  • София

Не, правя си домашен Simple Smile

Тесс, ми така е, то си е за гордост явно, не знам Laughing
Обикновеният сапун се отмива чудесно, той не може да натрови храната допълнително. Не е като да сложиш веро примерно. Питайте който и да е детски лекар с какво се мият продуктите за детската храна и приборите Peace

Аз пак казвам, изобщо не е до мания, препаратите за растителна защита и тези за дезинфекция са отровни! И се натрупват лека полека в организма. Иначе ревете срещу ГМО, ама нямате против ПРЗ-тата да си ги давате на децата Simple Smile

# 84
  • Варна
Някой спомена за специален сапун за плодове и зеленчуци. Верно ли има такова нещо?

# 85
  • на брега на морето
Беля кивито и ям тази част с мъхчето, останалото е за децата  Mr. Green

Бъзикай се ти Laughing Аз ги беля и след това измивам с вода. Предположих, че има по-удачен начин, заради децата питам, аз киви не ям.

# 86
  • Варна
по принцип не мия цитруси, мия ябълки, грозде и тн само с вода. От скоро като изстисквам портокал за детето го мия със сапун, защото го стискам на ръка и де да знам, струва ми се че има много контакт с кората и го мия

# 87
Много ви бива да обиждате като е виртуално, нали?  Tired

# 88
Мия само с вода. Цитрусите изобщо не ги мия, мъжът ми яде краставиците без да ги бели и е силно казано, че ги мие. Нямам познати, които да мият със сапун плодове или зеленчуци. Не виждам защо това да е повод за гордост, но и не виждам, защо трябва да ми е гузно.

# 89
Мия само с вода. 

Общи условия

Активация на акаунт