Миете ли плодовете и зеленчуците със сапун?

• 30 210
  • 495
  •   1
Отговори
# 420
Проблема е по-скоро психологически. И мисля, че тези които мият плодове и зеленчуци със сапун осъзнават, че няма голям ефект от това, но някак си успокояват страховете си. В крайна сметка голямата гадост е вътре в плодовете и зеленчуците. Към тази, която е по повърхността еволюцията ни е дала средства за борба.

Цивилизацията също ни е дала средства за борба - вода и сапун. Иначе, преди време гледах репортаж, който идеше да покаже, че хората, които ровят по кофите се сдобиват с едни полезни бактерии, благодарение на които раните по ръцете им зарастват по бързо, отколкото на някой, който се мие редовно. Това не ме стимулира да спра да мия детето си, но все пак чудесата на природата са безкрайни.

# 421
  • София
Да, да, сдобивали се били! Naughty  А защо не казват колко от тях са болни от хепатит, туберкулоза и прочее болести? Ама няма как да ги хванат и да ги регистрират, защото тези хора са извън системата отвсякъде.
Едно от най-великите изобретения е сапунът.

На мен ми е чудно едно друго нещо - как така, ако човек вярва на писаниците по "хигиенните" теми, масово списващите там се къпят по сто пъти на ден, чистят, мият, в тоалетната направо да седнеш да ядеш, пък после се оказва, че при тази полувманиаченост по чистотата в дома, после в тази тема се оказва, че повечето домакини никога не използват сапун за никой плод и зеленчук?!  Wink

# 422
Andariel и аз се опитах да попитам същото, но останах без отговор  Mr. Green

# 423
Към тази, която е по повърхността еволюцията ни е дала средства за борба.
Това е така, но не за всички гадости.
Съгласи се, че и бацилите еволюират, заедно с нас Simple Smile

Еволюират, но въпреки всичко не смятам, че са сериозна заплаха. Като се сетя като дете какво съм ял и къде съм се завирал просто........

# 424

На мен ми е чудно едно друго нещо - как така, ако човек вярва на писаниците по "хигиенните" теми, масово списващите там се къпят по сто пъти на ден, чистят, мият, в тоалетната направо да седнеш да ядеш, пък после се оказва, че при тази полувманиаченост по чистотата в дома, после в тази тема се оказва, че повечето домакини никога не използват сапун за никой плод и зеленчук?!  Wink
Ето това се чудех и аз.

# 425

Ето това се чудех и аз.

едно е да си чистиш дома и да ти ухае приятно,друго е да ядеш плод или зеленчук който мирише  на някакъв препарат Sick

# 426
Да ти ухае приятно... на химикали.
Голяма разлика.

# 427
че не е нужно да си почистваш целия дом с трезон,има доста препарати които наистина ухаят а не смърдят Peace

# 428
Дали смърдят, или ухаят, все са химикали.

# 429
Имах предвид,че едно е да почистиш дома си,друго е а изядеш нещо измито с почистваш препарат-разликата е огромна...но както и да е...мнения всякакви.

# 430
  • София
Всичко прекалено вече се смята за патология - брат ми си мие ръцете по сто пъти дневно, чак кожата му е излющена...Питам го що го прави, той нищо не казва, ми миел се, кво толкова....

Само с водичка, особено пък ако ще се белят....

# 431
и аз за първи път чувам да се мият плодове и зеленчуци със сапун- направо съм потресена! абе хора вие в ред ли сте? #Crazy #Crazy #Crazy Това, че ги мажат с гадости при вноса ясно- ама се измива с топла вода и четка и се бели -например ябълките. Интересно ми е носите ли си кофа с вода и сапун в автобуса, пясъчника, парка??
А хляба как го дизенвекцирате? Mr. Proper???

Аз пък за първи път чувам някой да яде мръсна ябълка без да е...как беше "дизенвекцира"? Ти нормална ли си - направо съм потресена!  #Crazy #Crazy #Crazy С телена четка ли да я "дизенвекцирам"? И всъщност си нося бидон с вода - те не го ли правиш, ако не, то ти нормална ли си?!

пп - ooooh! Много обичам това плоско мислене - когато не разбираш нещо и не го правиш, да обявиш отсрещната страна за ненормална.

# 432
  • Linz
 Joy
Една подробност- сапуна, че и Mr. Proper не дизенвекцират. Изваряване му е майката.

# 433
при наличие на здрав разум-не мога да направя това-мисля че съм още добре психически и не страдам он някакви такива мании-използвам само вода и все още съм жива.

# 434

Ето това се чудех и аз.

И какво толкова чудно има?
Едно е да си измиеш пода с белина, друго да изядеш ябълка изплакната с белина.
Аз лично не бих я изяла. С вода и сапун мия единствено яйца и то защото са насрани.

Общи условия

Активация на акаунт