Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 12

• 81 000
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
За холина - аз ако знаете колко лецитин съм изяла в живота си.... направос шепи е има периоди когато съм го приемала когато кърмех. Незнам защо но за мен лецитина е нещо което имам нужда да пия - ей така съм си решила и като се почувствам по уморена и почвам да си го пия пак или наблягам на шоколадите.... като кърмеща го пиех с години, та и децата ми са приели едно огромно количество от него. Бях си внушила, че от него кърмата потича и не ми запушва каналите и имам повече кърма...дали е било вярно незнам, аз не съм имала проблеми да си кърмя децата...имаше и за бебока който на 2 години още отказваше да се захрани/то какъв бебок беше на 2 години незнам ..../ и за батковците.
сега поне знам що са толкова умни - нали било доказано научно Simple Smile

А лецитин има и в шоколада Simple Smile Затова хапвайте смело

За мен "лечението" на екземи и лишеи е спиране на всякакви млечни продукти. На малкия  батко му излизат такива срашни екземи само да помирише мляко. И най малкото ми дете е чувствително към мляко. За себе си незнам - аз млечни не ям и никога не съм яла/майка ми така и не е успяла навремето да ме научи още като бебе да пия мляко,а аз от съзнателната си възраст вече съм отказвала категорично всичко млечно. Сега примерно мога да усетя ако торта е с мляко и ми става гадно.... Кашкавал понякога по мъничко харесвам - ама го ям направо в измислени количества и много рядко. От мляко в кафето ми се повдига, както и от всякаквите му крем карамели, баници с мляко и т.н.
За сметка на това ям броколи примерно много, соя, тофу, зеле ... а в тях има дори повече калций отколкото в млякото.
Примерно в 50гр. сардини от консерва има колкото в една голяма чаша мляко....

А за да се усвоява калция трябва да се де и много магнезий и бор, имаче нищо не се усвоява/гледайте ме колко знам, нали ми се трошат децата като луди и всичко съм проучила Simple Smile /

Има разни бабешки рецепти - оцета примерно разтворен във вода преди приемането на храна с калций помага да се увои по пълно калция.
Аз номера го правя с попарени броколи с оцет и сол на салата Simple Smile

# 121
Мога да напиша за пробиотиците. Не е необходимо да се сменят. Комбинацията на бактериите и концентрацията е много важна. Също така съхранението е от значение. Трябва да се съхраняват в хладилник.  За сухата кожа ЕАА е права аз също бих препоръчала кокосово масло. Купете го от био магазин. То е подходящо, защото има антимикотичен ефект. При такива "лишеи" имайте едно на ум, че може да са гъбички.

# 122
За храните- е хубаво да са сезонни и да са отглеждани в радиус не повече от 500км от там, където живеете.
С лецитина внимавайте. Прави се от соя, а е известно, че тя е на челно място при ГМ храни. В България не знам дали има био лецитин, в чужбина се намира.

# 123
Относно холина и естествените му източници. Бременните жени не трябва в никакъв случай да ядат черен дроб. Той е много богат на вит. А, а този витамин има лошото свойство да уврежда плода. Вит А от бременни може да се приема само от моркови. Там той е разстителен и се усвоява по различен начин от организма. Бирената мая по време на бременност също е опасна, тя съдържа бактерии, които могат да навредят на стомашната флора и да се предадат на плода.

# 124
Мина, моля те, изчисти си 'кутията' от лс.
Не мога да ти пиша.

# 125
МИна, тая бременна трябва да изяде наистина МНОГО черен дроб, за да увреди плода.  Mr. Green

При наs дават малко след раждането на бебетата ударна доза вит. А, 50000 единици, и после на всеки 6 месеца по 200 000 единици. Това е за рязко намаляване на смъртността на бебетата  в последващите 6 месеца/нали сме в 3тия свят  Mr. Green / Когато майката кърми дозата се дава на майката/мисля, че е по-голяма - не помня вече колко се даваше а не ми е картона му наблизо да видя/ Това го правят от няколко години насам, на малкия батко не са давали, само на малкото ми дете. На малкия батко слагаха само вит. К веднага след раждането, но не са давали вит.А. А на големия ми син роден в БГ въобще не помня такива неща, ама и по това време бебетата не стояха с майките в БГ....Помня само, че някакви ваксини се слагаха там, а не витамини.И не са ме и питали де, то не че аз щах да знам да откажа илид а се съглася...
Тука ме питаха за витамините, ама хората си обесняват - това е за да не се получават кръвоизливи, онова за да се намали смъртността бла бла бла.... Искаш ли, не искаш ли. И аз какво да кажа - искам разбира се, кой няма да иска да се намали смъртността на детето му  Shocked

# 126
Малко офф

Деси, и сега си е така. Слагат си ваксините и не те питат. Витамини не дават никакви.

# 127
Me4ta22,аз съм давала Linex forte на моят син.Това беше лятото,когато беше залепил някаква лятна епидемия.Двамата с кака си бяха болни и тогава реших да им давам  Linex forte,за да спра диарията.Аз съм фармацевт и бях запозната с тази хранителна добавка от един семинар.Харесаха ми отзивите и клиничните изследвания,които ни бяха представени.Фармацевтичната фирма,която го произвежда също е сериозна и предпочитана в нашите съсловия.Ефектът и при Наско и при кака му настъпи бързо,наистина диарията спря.По принцип Наско няма проблеми със стомаха.(А може и да има?Като чета постовете тук,започнах да се замислям newsm78.)Яде избирателно,само определени неща и изхожданията по голяма нужда са понякога разхлабени.Това е при него.Обмислях и от три седмици вече всеки ден му разтварям в малко количество вода по една капсула Linex forte.Разтварям,защото той не иска да пие твърдата капсула и така ми е по-лесно.Няма проблем,съдържанието на капсулата почти няма никакъв мирис и вкус и много лесно се поглъща.Linex forte съдържа живи лиофилизирани млечнокисели бактерии от вид Lactobacillus и Bifidobacterium с добавени пребиотици-инулин с олигофруктоза.Те регулират баланса на чревната микрофлора.Доста сполучлива комбинация на пробиотици и пребиотици,поне според мен.Подходящ е не само за деца,а и за възрастни.Физиологичния баланс на чревната микрофлора се възстановява до неговото естествено състояние.Не съм наблюдавала за тия три седмици някаква видима промяна в детето,освен нормални изпражнения.Но ще продължавам да го давам всеки ден по една капсула един по-дълъг период и ще наблюдавам внимателно за промени от всякакво естество.И една друга хранителна добавка ми се върти в главата от известно време Thinking,с лекар не съм се консултирала за нея,но смея да твърдя,че и аз не съм останала назад относно лекарства,хранит.добавки,механизъм на действие,дози и т.н.все пак това ми е професията и го работя всеки ден,освен честите семинари и ежедневните срещи с дистрибутори на много фармацевтични фирми.Alkym fort,това е другото нещо,което обмислям да му давам.Не е нова тази хранителна добавка,НО в нейните показания има едно изречение,което съм си го подчертала с червено...елиминиране на тежки метали от организма-олово,живак и др.....А иначе това е хранителна добавка,съдържаща масло от черен дроб на химера.Подходяща за деца и възрастни,при понижен имунитет,вирусни заболявания,злокачествени заболявания,алергични,автоимунни заболявания......и елиминиране на тежки метали.Препоръчвала съм ги на мои познати по други поводи,дори съм опитвала да стрия в устата си една перла от тази хран.добавка,защото съм сигурна че детето няма да иска да я глътне,но има много силен вкус на риба и мирис също.След това почти целият ден  дъхът ми миришеше и съм се уригвала на риба.Затова се притеснявам как да му го давам.Който може да глътне цялата капсула няма проблеми,но иначе в нашия случай ми е трудно и се притеснявам малко.Мисля го и трябва да реша.

# 128
Някой знае ли ,ако сме пропуснали една ваксина преди година дали могат да ме глобят?На 6г .се слага полиомиелитна ваксина,но аз не знаех.Личната изобщо не ни каза.Наложи ни се да вземеме картонче ,че са му сложени всички ваксини.Личната я нямаше и сестрата дала на мьжа ми картона и писала,че всичко му е сложено.Още си траеме,защото не ми се иска да му я поставят ,страх ме е.Сьщо така се страхувам,че той яде много боклуци и сега се колебая какво да направя.

# 129
  • густо майна Филибето
Шефчето, имаш ли друго дете? Питам, защото яденето на боклуци в тази възраст зависи единствено от родителите, само другите деца понякога могат да объркат нещата. Wink

# 130
 Любознателна,нямам друго дете.Дани го пазя колкото мога,но навьн е невьзможно .Винаги сьм донего но не успявам .

# 131
  • густо майна Филибето
Шефчето , имаш предвид от това, което носят другите деца ли?Как не успяваш?  Можеш да опиташ с по-малко вредни неща, например вместо вафла - шоколад, българския чипс/мисля че на Чипи/ е с картофи, а не с брашно и това онова, можеш да залъжеш с ядки, вместо със зрънчо и т.н.

# 132
  • София
... и после на всеки 6 месеца по 200 000 единици.

Деси, 200 000 IU /international units/ ли дават и то еднократен прием? Защото това е доста повече като еднократен прием от мах препоръчаните. Стана ми интересно, може при вас локално да е установен някакъв недостиг или особеност.

Да, има много хубави неща и от традиционната медицина и от постиженията на световната. Проблема е, че нашите деца са капризни и трудно им се дава нещо. Трябва да е без вкус, мирис и в малки количества, за да можем да го пробутаме.
Mimoza_mm, много интересни неща, ще се допитваме до теб като фармацевт Simple Smile И на моето дете, така описано, това с дроба няма как да му го дам. Поне ще те питам за в бъдеще, дали нещо мирише и т.н., да не си давам парите само за проби.

# 133
Любознателна,аз не се изразих правилно.Яде ,кал,пяськ,трева,камьни и всичко,което намери .Затова ме е страх,че не му е сложена ваксина полиомиелит.

# 134
  • густо майна Филибето
Шефчето , ясно, извинявай за недоразумението.
Едва ли има повод за притеснения - полиомиелита не ходи по калта и тревата Wink  Моята щерка също си хапва всичко, ако я изпусна. Единственото, от което се страхувам е тения, с чревната инфекция все ще се справим. Досега, да чукна на дърво, проблем няма.
Аз пък да си призная, като дете обожавах да си хапвам пръст и пясък, ядях по две шепи. И сега като ми замирише на разорана земя, ми иде да си хапна Blush

Общи условия

Активация на акаунт